Rozmaryn Dary Natury przyprawa bez chemii 30 gramów
(14,67 zł /100 g)
- naturalny rozmaryn, bez chemii i konserwantów
- z serca polskiego zielarstwa
- idealna przyprawa do każdego rodzaju mięs
- doprawi sałatki, zupy, ryby i ziemniaki
- w opisie znajdziesz przepis na danie z rozmarynem
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Rozmaryn - przyprawa bez chemii Dary Natury - najlepsza przyprawa do mięs
Suszone lub świeże listki są doskonałą przyprawą do dań z wieprzowiny, cielęciny, baraniny, dziczyzny, królika, drobiu, ryb, sosu pomidorowego, zup, ziemniaków. Stanowi składnik mieszanki przypraw zioła prowansalskie. To w 100% naturalny rozmaryn, bez chemii i konserwantów. Pochodzi z czystych, podlaskich terenów - serce polskiego zielarstwa.
Rozmaryn - do czego używać?
- rozmaryn to najlepsza przyprawa do mięs każdego rodzaju
- poprawi smak ziemniaków i zup
- dobrze sprawdzi się jako przyprawa do ryb
- warzywa przyprawione rozmarynem smakują znakomicie
- posyp nim sałatkę, a będzie smakowała znakomicie
Właściwości rozmarynu
- rozmaryn zapobiega chorobie niedokrwiennej serca
- obniża ciśnienie tętnicze krwi
- reguluje poziom cukru we krwi
- poprawia trawienie
- ma działanie bakteriobójcze, zwłaszcza na paciorkowce i gronkowce
Naturalny rozmaryn z najczystszych terenów Polski!
Rozmaryn Dary Natury pochodzi z czystych, nieskażonych terenów Polski, z podlaskiego Ziołowego Zakątka, czyli serca polskiego zielarstwa. To tu, pośród czystych lasów i pól, od 1990 roku zbiera się i suszy zioła, które później poprawiają smak Twoich potraw. Rozmaryn jest naturalny, nie zawiera konserwantów ani żadnych innych sztucznych dodatków. Dzięki temu jest produktem bezpiecznym i niezwykle aromatycznym. Czuć w nim podlaski, czysty, świeży mikroklimat. Dzięki niemu smak tego, co gotujesz, będzie jeszcze głębszy.
Rozmaryn Dary Natury - dodatkowe informacje
- Składniki: rozmaryn 100%
- Zawartość: 30 gramów
- Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk
Przepis z rozmarynem: Focaccia z czosnkiem i rozmarynem
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadamy! :)
Składniki
- 400 g mąki pszennej chlebowej
- 1,5 łyżeczki suszonych drożdży
- 1,5 łyżeczki soli
- 30 ml oliwy z oliwek
- 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku
- 225 ml ciepłej wody
- suszony rozmaryn
Przygotowanie:
- Pomieszaj ze sobą wszystkie składniki oprócz rozmarynu.
- Zagnieć ciasto aż osiągnie elastyczną, jednolitą konsystencję. Od tego momentu zagniataj jeszcze kilka minut.
- Wstaw ciasto do odstaw w ciepłe miejsce na ok. 1,5 godziny.
- Po upływie tego czasu wyłóż ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia prostokątną brytfankę. Ugnieć ciasto w brytfance i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 45 minut.
- Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
- Przed wstawieniem do piekarnika zrób regularne (co 3-4 cm) wgniecenia w cieście i w każdą dziurkę wsyp odrobinę rozmarynu
- Wstaw brytfankę do piekarnika i piecz ok. 20 minut, aż focaccia lekko zbrązowieje.
- Najlepiej smakuje, gdy jest jeszcze lekko ciepła.