Marki

Pieczywo bezglutenowe

Aktywne filtry

22,04 zł

Odkryj bezglutenową przyjemność z mieszanką na babkę piaskową Pięć Przemian! Gotowa mieszanka, szybko i łatwo przygotuj pyszną babkę. Smak autentyczny, bezglutenowy komfort. Doskonałe dla wszystkich, dbających o zdrowie, i idealne rozwiązanie dla miłośników deserów. Sprawdź teraz!

Jeszcze kilka lat temu niewiele osób słyszało o pieczywie bezglutenowym, ale dziś cieszy się ono dużym zainteresowaniem. Chętnie sięgają po niego osoby z różnymi schorzeniami, ale także zdrowi, którzy chcą ograniczyć przyjmowanie do organizmu niezdrowych składników. Chleb czy bułki pozbawione glutenu ułatwiają zrzucenie zbędnych kilogramów i osiągnięcie wymarzonej sylwetki. Pieczywo bezglutenowe coraz częściej można spotkać w sklepach, ale jego największy wybór jest w sklepach internetowych. W naszym również oferujemy bogaty wybór produktów pozbawionych glutenu, ale nie tylko. W Zdrowym Sklepie kupisz też gotowe mieszanki do wypieku chleba bezglutenowego.

Chleb bezglutenowy

Nie możesz jeść glutenu? Nie oznacza to, że musisz rezygnować z kanapek. Chleb bezglutenowy to najlepszy wybór dla Ciebie. Dzięki niemu przyrządzisz ulubione przekąski, bez szkody dla swojego organizmu. Chleb czy słodkie bułeczki bez glutenu to świetne propozycje nie tylko dla osób cierpiących na celiakię, ale także dla wszystkich, którzy chcą zacząć wprowadzać zdrowe nawyki żywieniowe. Pieczywo bezglutenowe smakuje tak samo dobrze, jak tradycyjne, a jednocześnie jest lekkostrawne i doskonałe dla układu trawiennego.

Chleb bezglutenowy Schar

W naszej ofercie znajdziesz chleb bezglutenowy Schar. Producent dostarcza idealny do kanapek biały chleb krojony, chleb wieloziarnisty, bułki ciabatty, słodkie bułeczki oraz chleb bezglutenowy na zakwasie ryżowym. Sprzedaje też pieczywo z bogatymi w witaminy dodatkami, takimi jak siemię lniane i nasiona słonecznika. W sklepie zakupisz też chleb Schar bez laktozy oraz słodkie pieczywo, zbliżone smakiem do chałki.

Kto nie może jeść glutenu?

Pieczywo to podstawowy produkt żywnościowy dla każdego z nas. Wykorzystuje się je do robienia kanapek, pysznych chrupiących tostów i wielu innych potraw. Używa się go także jako dodatek do zup, dań mięsnych czy przekąskę maczaną w ekologicznej oliwie z oliwek. Trudno wyobrazić sobie życie bez pieczywa. Niestety, niektórzy nie mogą jeść klasycznych wyrobów. Są one bowiem wypiekane z mąki, w której zawarte jest białko – gluten. Osoby chore na celiakię lub zmagające się z nietolerancją tego składnika muszą zrezygnować ze spożywania zwykłego pieczywa. Właśnie z myślą o nich w tej kategorii znajdują się chleby i bułeczki bez glutenu, odpowiednie dla osób z wyżej wymienionymi dolegliwościami.

Jak rozpoznać chleb bez glutenu?

Niestety, większość chlebów dostępnych w piekarniach i sklepach zawiera gluten. Jeśli zależy Ci na zakupie chleba bez glutenu, to pozostaje Ci tylko wybór chlebów oznaczonych jako niezawierające tego składnika. Wtedy dopiero masz pewność, że wraz ze zjedzeniem wyrobu, do Twojego organizmu nie dostanie się ten niepożądany składnik. Szukaj więc pieczywa oznaczonego jako bezglutenowe! Znajdziesz je w naszym sklepie. Rozpoznanie takich produktów jest bardzo proste. Pieczywo bezglutenowe musi być oznaczone symbolem Przekreślonego Kłosa. Jest to licencjonowany znak międzynarodowy. Dotyczy nie tylko chleba i bułek, ale również wszystkich innych artykułów spożywczych pozbawionych glutenu. Wybierając żywność oznaczoną w ten sposób, masz pewność, że została ona wcześniej dokładnie przebadana pod względem zawartości mieszaniny białek roślinnych. Do uzyskania tego symbolu konieczne jest również poddanie zakładu produkcyjnego audytowi zgodnego ze standardem AOECS.

Czy chleb bezglutenowy jest mniej kaloryczny?

Chleb bezglutenowy jest coraz częściej wybierany przez osoby będące na diecie. Okazuje się bowiem, że pieczywo pozbawione glutenu jest mniej kaloryczne od zwykłych wyrobów. Jeśli więc liczysz kalorie i chcesz schudnąć, jedną z zasad może być ograniczenie tradycyjnego pieczywa na rzecz produktów bez glutenu. W społeczeństwie powstało błędne przekonanie, że chleb bezglutenowy tuczy. Nie jest to prawda. Za zwiększenie masy ciała odpowiada nadwyżka kaloryczna – przyjmowanie większej liczby kalorii niż się spala. Najczęstszymi powodami przybierania na wadze są zmiany hormonalne, stres czy choroby jak np. cukrzyca.

Pieczywo glutenowe nie tuczy, wręcz przeciwnie – pozwala zadbać o odpowiednią masę ciała. Dbaj o swój organizm i pozbądź się dodatkowych kilogramów. Zacznij świadomie wybierać to, co jesz i ciesz się dobrym samopoczuciem i nienaganną sylwetką.

Pieczywo bezglutenowe