Naturalna sól czosnkowa - sól z czosnkiem to prawdziwe Dary Natury!
Sól czosnkowa jest idealna do przyprawiania potraw, sałatek, pieczeni i potraw z rożna i grilla, warzyw zup i sosów. Może też zastąpić w Twojej kuchni zwykłą sól. Sól z czosnkiem Dary Natury jest naturalna, nie zawiera konserwantów ani żadnych nienaturalnych składników.
Do czego możesz stosować sól ziołową?
- bardzo dobra przyprawa do sałatek
- sól czosnkowa jest świetna do nacierania mięsa przed smażeniem
- świetnie sprawdzi się jako przyprawa do pieczeni
- znakomicie doprawi grillowane dania i dania z rożna
- to wspaniała przyprawa do zup i sosów
- możesz stosować ją zamiast soli kuchennej
- dobra alternatywa dla zwykłej soli do dosolenia przekąsek
Właściwości zdrowotne soli czosnkowej
- sól dostarcza organizmowi ważnych dwóch składników - sodu i chloru
- czosnek przeciwdziała nowotworom
- może zapobiegać chorobom serca i nadciśnieniu tętniczemu
- czosnek to naturalny antybiotyk
- zawiera znaczące ilości witaminy B6
- PAMIĘTAJ: nie należy przekraczać dziennego zapotrzebowania na sól - nadmiar soli w organizmie może być szkodliwy
Naturalna sól czosnkowa jest zdrowa
Jeśli szukasz najlepszej soli czosnkowej, służymy pomocą. Sól czosnkowa Dary Natury jest naturalna, zawiera tylko naturalne składniki, dodano do niej czosnek pospolity i czosnek niedźwiedzi. Sól czosnkowa Dary Natury nie zawiera żadnych sztucznych dodatków ani konserwantów. Jest bezpieczna i niezwykle aromatyczna.
Sól czosnkowa Dary Natury - dodatkowe informacje
- Składniki: sól kuchenna 85, czosnek pospolity, czosnek niedźwiedzi (w różnych proporcjach)
- Zawartość: 90 gramów
- Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk


Przepis z solą czosnkową: PIECZARKI GRILLOWANE W SOLI CZOSNKOWEJ
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadamy, jak przygotować pieczarki grillowane w soli czosnkowej! :)
SKŁADNIKI
- 400 g pieczarek
- 1 łyżeczka soli czosnkowej
- 150 g masła
- 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki
- szczypta pieprzu
PRZYGOTOWANIE
- Drewniane patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie przez mniej więcej 30 minut (żeby się później nie przypalały).
- Pieczarki oczyszczamy i osuszamy. Obcinamy zbyt długie nóżki. Nabijamy na patyczki do szaszłyków.
- W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy sól czosnkową oraz natkę pietruszki. Przyprawiamy do smaku pieprzem. Za pomocą pędzelka smarujemy pieczarki rozpuszczonym masłem z przyprawami.
- Szaszłyki z pieczarek układamy na rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej. Grillujemy ze wszystkich stron, aż pieczarki się przyrumienią.