Przyprawa PROWANSALSKA Dary Natury przyprawa bez chemii 30 g
(19,67 zł /100 g)
- przyprawa do mięs pieczonych, grillowanych, duszonych
- świetna przyprawa do sałatek i farszów
- naturalna przyprawa bez chemii i konserwantów
- poprawia trawienie i wzmaga łaknienie
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Naturalna przyprawa prowansalska - zioła prowansalskie to prawdziwe Dary Natury
Mieszankę stosuje się do zup, potraw mięsnych duszonych, pieczonych, grillowanych, farszów, pasztetów, sosów, sałatek, serów i past. Zioła prowansalskie to wyjątkowa kompozycja doskonale nadająca się do celów kulinarnych, ale również zdrowotnych. Związki w nich zawarte pobudzają nasze zmysły powonienia i smaku, wzmagają łaknienie, a jednocześnie poprawiają trawienie pokarmów.
Przyprawa prowansalska - do czego ją możesz stosować?
- najlepsza przyprawa do mięs duszonych, grillowanych, pieczonych
- idealna przyprawa do zupy
- znakomicie przyprawia pasztety
- do sałatek, sosów, serów
- przyprawa prowansalska jest świetna do przyprawiania dań warzywnych
- poprawia smak farszów
Przyprawa prowansalska, czy zioła prowansalskie bardzo dobrze wzmagają łaknienie, pobudzają apetyt, jednocześnie poprawiają trawienie pokarmów.
Przyprawa prowansalska Dary Natury - dodatkowe informacje
- Składniki: majeranek, szałwia (po 20%), cząber, rozmaryn, oregano, bazylia, tymianek (w różnych proporcjach)
- Zawartość: 30 gramów
- Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk
Przepis na Kurczaka w marynacie prowansalskiej
Marynata prowansalska – składniki:
- Ostra musztarda dijon – kilka łyżek, lub więcej w zależności od upodobań
- 3 wyciśnięte ząbki czosnku
- 4 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki przyprawy prowansalskiej
- sól i pieprz do smaku
Kurczak w marynacie prowansalskiej - przygotowanie:
- Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszam ze sobą
- Mięso dzielę na odpowiednie do pieczenia porcje, zalewam marynatą, mieszam dokładnie aby wszystkie kawałki się nią pokryły i odstawiam na minimum kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc).
- Tak przygotowane kawałki kurczaka grilluję lub piekę w wysokiej temperaturze do momentu aż zaczną się pięknie rumienić, a wewnątrz będą jeszcze soczyste.
- Podaję z pieczonymi ziemniakami.