Podlaska przyprawa Pięć smaków Dary Natury 50 gram

Podlaska przyprawa Pięć smaków Dary Natury 50 gram

6,49 zł
Brutto
D603-85722
  • przyprawa, która wzmacnia smak potraw
  • dodaje 5 smaków potrawom: słodki, gorzki, kwaśny, ostry, słony
  • mieszanka naturalnych przypraw
  • bez chemii i konserwantów
  • w opisie znajdziesz przepis na indyka po chiński

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł, darmowa dostawa obowiązuje od 250,00 zł
 

Bezpieczeństwo Płatności

 

Darmowa wysyłka od 250 zł!

 

Przejrzysta polityka zwrotów

Naturalna, podlaska przyprawa Pięć Smaków - najlepiej wzmacnia smak!

Podlaska przyprawa "Pięć Smaków" to wysoce aromatyczna mieszanka ziół o wyrafinowanym smaku i zapachu. Wzbogaca potrawy w 5 podstawowych smaków: słodki, słony, gorzki, kwaśny i pikantny. Tradycyjnie stosowana jest do wszystkich potraw gotowanych i duszonych do sosów i marynat. Przyprawa nie zawiera chemii ani konserwantów.

Do czego stosować przyprawę Pięć Smaków?

  • bardzo dobra przyprawa do zup i sosów 
  • nadaje się świetnie do potraw pieczonych (mięs i warzyw)
  • do warzyw marynowanych
  • pasuje do wszystkich dań duszonych
  • przyprawa Pięć Smaków dodaje pięciu najważniejszych smaków potrawom, więc dodaj ją do potraw, których smak chcesz wzmocnić

Przyprawa Dary Natury - naturalna i uniwersalna

Przyprawa Dary Natury 5 smaków dodaje potrawom pięciu najważniejszych smaków. To właśnie one odpowiadają za wydobycie głębi smaku z potraw, które przyrządzasz. Specjalna kompozycja ziół i przypraw wzmacnia smak i aromat dań. To naturalna mieszanka, która powstaje w sercu polskiego zielarstwa - podlaskim Ziołowym Zakątku. To tu w otoczeniu czystych, zielonych lasów i naturalnych, pachnących łąk zbierane są przyprawy, które później trafiają na Twój stół. 

Podlaska przyprawa Pięć Smaków - dodatkowe informacje

  • Składniki: anyż, goździki, koper, pieprz biały, kora cynamonu (w równych proporcjach)
  • Zawartość: 50 gramów
  • Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk

sklep ze zdrową żywnością białystok

Przepis na indyka po chińsku

  • Składniki (porcja dla 4 osób): 250 g makaronu, średni udziec z indyka, marchewka, papryka czerwona, papryka zielona, pędy bambusa ok. 200g, garść grzybów Mun, 2 szklanki wywaru z warzyw lub drobiowego, sos sojowy łagodny lub mocny, ok. 3 cm świeżego imbiru, 3 ząbki czosnku, pieprz cayennekurkuma, Podlaska przyprawa pięć smaków, sezam do posypania. 
  • Przygotowanie: Przy tym daniu działam cały czas w woku, jeżeli go nie posiadasz użyj głębokiej patelni. Mięso trzeba umyć i oczyszczone z błon i tłuszczu pokroić na kawałki. Tak przygotowane mieszam z sosem sojowym (żeby się połączyło, nie więcej) i odstawiam, można mięso zacząć marynować dzień wcześniej lub kilka godzin wcześniej. Marchewkę i paprykę kroję w paseczki. Podsmażam po kolei na dużym ogniu na łyżce oleju marchewkę i paprykę. Nie powinno być zbyt dużej ilości warzyw w woku na raz. Przekładam to co usmażę do innego naczynia. Imbir siekam i podsmażam, przekładam do naczynia z warzywami. Smażę mięso z posiekanym czosnkiem. Kiedy się usmaży dodaję do niego warzywa z imbirem oraz pędy bambusa i grzyby Mun (wcześniej namoczone w ciepłej wodzie, odsączone i pokrojone). Wlewam do woka wywar z warzyw oraz kilka (u mnie 4) łyżek sosu sojowego. Przyprawiam łyżeczką kurkumy i pieprzem cayenne oraz Podlaską przyprawą pięć smaków, nie dodaję soli - sos sojowy jest dosyć słony. Duszę wszystko kilka minut. W tym czasie gotuję makaron. Ugotowany i odcedzony makaron dodaję do sosu i mieszam jeszcze chwilę w woku. Przed podaniem posypuję danie sezamem.

Często kupowane razem:

  • Podlaska przyprawa Pięć smaków Dary Natury 50 gram
  • +
  • Mydło z dziegciem Dary Natury 100 gramów
  • +
  • Mydło z cynkiem naturalne 100% roślinne 100 g
  • Cena całkowita: 33,47 zł
16 innych produktów w tej samej kategorii: