Podlaska przyprawa Pięć smaków Dary Natury 50 g

Podlaska przyprawa Pięć smaków Dary Natury 50 g

6,49 zł

(12,97 zł /100 g)

Brutto
D603-85722
  • przyprawa, która wzmacnia smak potraw
  • dodaje 5 smaków potrawom: słodki, gorzki, kwaśny, ostry, słony
  • mieszanka naturalnych przypraw
  • bez chemii i konserwantów
  • w opisie znajdziesz przepis na indyka po chiński

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł, darmowa dostawa obowiązuje od 250,00 zł
 

Płatności ratalne i odroczone!

 

30 dni na zwrot produktów

Naturalna, podlaska przyprawa Pięć Smaków - najlepiej wzmacnia smak!

Podlaska przyprawa "Pięć Smaków" to wysoce aromatyczna mieszanka ziół o wyrafinowanym smaku i zapachu. Wzbogaca potrawy w 5 podstawowych smaków: słodki, słony, gorzki, kwaśny i pikantny. Tradycyjnie stosowana jest do wszystkich potraw gotowanych i duszonych do sosów i marynat. Przyprawa nie zawiera chemii ani konserwantów.

Do czego stosować przyprawę Pięć Smaków?

  • bardzo dobra przyprawa do zup i sosów 
  • nadaje się świetnie do potraw pieczonych (mięs i warzyw)
  • do warzyw marynowanych
  • pasuje do wszystkich dań duszonych
  • przyprawa Pięć Smaków dodaje pięciu najważniejszych smaków potrawom, więc dodaj ją do potraw, których smak chcesz wzmocnić

Przyprawa Dary Natury - naturalna i uniwersalna

Przyprawa Dary Natury 5 smaków dodaje potrawom pięciu najważniejszych smaków. To właśnie one odpowiadają za wydobycie głębi smaku z potraw, które przyrządzasz. Specjalna kompozycja ziół i przypraw wzmacnia smak i aromat dań. To naturalna mieszanka, która powstaje w sercu polskiego zielarstwa - podlaskim Ziołowym Zakątku. To tu w otoczeniu czystych, zielonych lasów i naturalnych, pachnących łąk zbierane są przyprawy, które później trafiają na Twój stół. 

Podlaska przyprawa Pięć Smaków - dodatkowe informacje

  • Składniki: anyż, goździki, koper, pieprz biały, kora cynamonu (w równych proporcjach)
  • Zawartość: 50 gramów
  • Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk

sklep ze zdrową żywnością białystok

Przepis na indyka po chińsku

  • Składniki (porcja dla 4 osób): 250 g makaronu, średni udziec z indyka, marchewka, papryka czerwona, papryka zielona, pędy bambusa ok. 200g, garść grzybów Mun, 2 szklanki wywaru z warzyw lub drobiowego, sos sojowy łagodny lub mocny, ok. 3 cm świeżego imbiru, 3 ząbki czosnku, pieprz cayennekurkuma, Podlaska przyprawa pięć smaków, sezam do posypania. 
  • Przygotowanie: Przy tym daniu działam cały czas w woku, jeżeli go nie posiadasz użyj głębokiej patelni. Mięso trzeba umyć i oczyszczone z błon i tłuszczu pokroić na kawałki. Tak przygotowane mieszam z sosem sojowym (żeby się połączyło, nie więcej) i odstawiam, można mięso zacząć marynować dzień wcześniej lub kilka godzin wcześniej. Marchewkę i paprykę kroję w paseczki. Podsmażam po kolei na dużym ogniu na łyżce oleju marchewkę i paprykę. Nie powinno być zbyt dużej ilości warzyw w woku na raz. Przekładam to co usmażę do innego naczynia. Imbir siekam i podsmażam, przekładam do naczynia z warzywami. Smażę mięso z posiekanym czosnkiem. Kiedy się usmaży dodaję do niego warzywa z imbirem oraz pędy bambusa i grzyby Mun (wcześniej namoczone w ciepłej wodzie, odsączone i pokrojone). Wlewam do woka wywar z warzyw oraz kilka (u mnie 4) łyżek sosu sojowego. Przyprawiam łyżeczką kurkumy i pieprzem cayenne oraz Podlaską przyprawą pięć smaków, nie dodaję soli - sos sojowy jest dosyć słony. Duszę wszystko kilka minut. W tym czasie gotuję makaron. Ugotowany i odcedzony makaron dodaję do sosu i mieszam jeszcze chwilę w woku. Przed podaniem posypuję danie sezamem.

Często kupowane razem:

  • Podlaska przyprawa Pięć smaków Dary Natury 50 g
  • +
  • Podlaska przyprawa MYŚLIWSKA Dary Natury 50 g
  • +
  • Estragon Dary Natury przyprawa bez chemii 20 g
  • Cena całkowita: 16,68 zł
16 innych produktów w tej samej kategorii: