Sól ziołowa Dary Natury przyprawa bez chemii 90 g

Sól ziołowa Dary Natury przyprawa bez chemii 90 g

7,20 zł

(8,00 zł /100 g)

Brutto
EC68-5367A
  • sól ziołowa Dary Natury - bez chemii i konserwantów
  • z dodatkiem ziół: oregano, lubczyk, czosnek, cebula, pietruszka
  • idealnie zastępuje zwykłą sól, jest od niej zdrowsza
  • pasuje do dań z mięsem, warzywami, do ryb i sałatek
  • w opisie znajdziesz przepis na chleb ziołowy

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

  InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!

  Bezpieczne płatności BLIK, kartą

a także odroczone i ratalne

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Sól ziołowa z naturalnych ziół Dary Natury - słono i zdrowo!

Sól ziołowa Dary Natury to sól kuchenna z dodatkami ziół, takimi jak oregano, lubczyk, czosnek, cebula, cząber i pietruszka. Znakomicie dosala wszystkie dania. Możesz nią zastąpić zwykłą sól kuchenną, żeby dodać ciekawego, ziołowego smaku i aromatu swoim daniom. Na koniec opisu znajdziesz przepis na chleb ziołowy z serem cheddar i, oczywiście, solą ziołową!

Sól z ziołami -do czego dodawać?

Nadaje się idealnie do wszelkich dań mięsnych, zup, sosów. Możesz posypać nią każdą sałatkę, żeby wydobyć smak jej składników. Znakomicie pasuje także do dań warzywnych, do ziemniaków i ryb. Możesz nią zastąpić zwykłą sól, dzięki czemu potrawom dodasz lekko ziołowego smaku i niezwykle przyjemnego aromatu. Dzięki ziołom, które są dodatkiem do soli, to zdecydowanie zdrowsza sól! Jeśli więc szukasz alternatywy dla soli - sól ziołowa jest znakomitym rozwiązaniem!

  • idealna do dań z mięsem 
  • pasuje do warzyw i ryb
  • poprawi smak sałatek
  • zawiera zdrowe zioła i przyprawy 
  • nie zawiera chemii ani konserwantów

Sól ziołowa Dary Natury - dodatkowe informacje

  • Składniki: sól kuchenna 68%, oregano, lubczyk, liść, czosnek, lubczyk korzeń, cebula suszona, cząber, pietruszka natka (w różnych proporcjach)
  • Zawartość: 90 gramów
  • Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk

sklep ze zdrową żywnością białystok

Przepis na: chleb ziołowy z serem cheddar

Składniki (1 warkocz): 450 g mąki pszennej chlebowej, 1,5 łyżeczki soli ziołowej, 7 g (opakowanie) suchych drożdży, 85 sera cheddar, startego na tarce, 1 łyżka ziół prowansalskich, 150 ml mleka, letniego i odrobinę dodatkowo do posmarowania, ok. 150 ml wody, letniej

Przygotowanie: Wsypać do miski mąkę, dodać sól, drożdże, ser i zioła prowansalskie; wymieszać. Zrobić wgłębienie, wlać mleko i wodę; wymieszać aż do uzyskania w miarę jednolitej masy. Na blacie oprószonym mąką wy łożyć masę i wyrabiać aż do uzyskania gładkiej i jednolitej tekstury (u mnie kilka minut). Uformować kulę, włożyć do miski lekko wysmarowanej olejem, przykryć i ostawić do wyrośnięcia aż powoi swoją objętość.

Wyłożyć wyrośniętą masę na blat oprószony mąką, podzielić na 2 równe części; z obu połówek zrobić długi rulon, położyć obok siebie, złączyć końcówkami z jednej strony i przekładać jeden rulon pod drugim (na kształt warkocza); złączyć końcówki. Położyć na blasze wysmarowanej masłem (wyłożonej papierem do pieczenia / podkładką silikonową) i odstawić pod przykryciem do podwojenia objętości na około 30 minut.
W tym czasie nagrzać piekarnik do 190 °, posmarować wierzch odrobiną mleka (przy pomocy pędzelka kuchennego); piec 35-45 minut (u mnie 45 min.) do momentu aż chleb nabierze złocistej barwy, a ostukany od spodu, będzie wydawał głuchy dźwięk. Studzić na kratce.

16 innych produktów w tej samej kategorii: