Sól ziołowa Dary Natury przyprawa bez chemii 90 g

Sól ziołowa Dary Natury przyprawa bez chemii 90 g

7,20 zł
Brutto
EC68-5367A
  • sól ziołowa Dary Natury - bez chemii i konserwantów
  • z dodatkiem ziół: oregano, lubczyk, czosnek, cebula, pietruszka
  • idealnie zastępuje zwykłą sól, jest od niej zdrowsza
  • pasuje do dań z mięsem, warzywami, do ryb i sałatek
  • w opisie znajdziesz przepis na chleb ziołowy

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł, darmowa dostawa obowiązuje od 250,00 zł
 

Bezpieczeństwo Płatności

 

Darmowa wysyłka od 250 zł!

 

Przejrzysta polityka zwrotów

Sól ziołowa z naturalnych ziół Dary Natury - słono i zdrowo!

Sól ziołowa Dary Natury to sól kuchenna z dodatkami ziół, takimi jak oregano, lubczyk, czosnek, cebula, cząber i pietruszka. Znakomicie dosala wszystkie dania. Możesz nią zastąpić zwykłą sól kuchenną, żeby dodać ciekawego, ziołowego smaku i aromatu swoim daniom. Na koniec opisu znajdziesz przepis na chleb ziołowy z serem cheddar i, oczywiście, solą ziołową!

Sól z ziołami -do czego dodawać?

Nadaje się idealnie do wszelkich dań mięsnych, zup, sosów. Możesz posypać nią każdą sałatkę, żeby wydobyć smak jej składników. Znakomicie pasuje także do dań warzywnych, do ziemniaków i ryb. Możesz nią zastąpić zwykłą sól, dzięki czemu potrawom dodasz lekko ziołowego smaku i niezwykle przyjemnego aromatu. Dzięki ziołom, które są dodatkiem do soli, to zdecydowanie zdrowsza sól! Jeśli więc szukasz alternatywy dla soli - sól ziołowa jest znakomitym rozwiązaniem!

  • idealna do dań z mięsem 
  • pasuje do warzyw i ryb
  • poprawi smak sałatek
  • zawiera zdrowe zioła i przyprawy 
  • nie zawiera chemii ani konserwantów

Sól ziołowa Dary Natury - dodatkowe informacje

  • Składniki: sól kuchenna 68%, oregano, lubczyk, liść, czosnek, lubczyk korzeń, cebula suszona, cząber, pietruszka natka (w różnych proporcjach)
  • Zawartość: 90 gramów
  • Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk

sklep ze zdrową żywnością białystok

Przepis na: chleb ziołowy z serem cheddar

Składniki (1 warkocz): 450 g mąki pszennej chlebowej, 1,5 łyżeczki soli ziołowej, 7 g (opakowanie) suchych drożdży, 85 sera cheddar, startego na tarce, 1 łyżka ziół prowansalskich, 150 ml mleka, letniego i odrobinę dodatkowo do posmarowania, ok. 150 ml wody, letniej

Przygotowanie: Wsypać do miski mąkę, dodać sól, drożdże, ser i zioła prowansalskie; wymieszać. Zrobić wgłębienie, wlać mleko i wodę; wymieszać aż do uzyskania w miarę jednolitej masy. Na blacie oprószonym mąką wy łożyć masę i wyrabiać aż do uzyskania gładkiej i jednolitej tekstury (u mnie kilka minut). Uformować kulę, włożyć do miski lekko wysmarowanej olejem, przykryć i ostawić do wyrośnięcia aż powoi swoją objętość.

Wyłożyć wyrośniętą masę na blat oprószony mąką, podzielić na 2 równe części; z obu połówek zrobić długi rulon, położyć obok siebie, złączyć końcówkami z jednej strony i przekładać jeden rulon pod drugim (na kształt warkocza); złączyć końcówki. Położyć na blasze wysmarowanej masłem (wyłożonej papierem do pieczenia / podkładką silikonową) i odstawić pod przykryciem do podwojenia objętości na około 30 minut.
W tym czasie nagrzać piekarnik do 190 °, posmarować wierzch odrobiną mleka (przy pomocy pędzelka kuchennego); piec 35-45 minut (u mnie 45 min.) do momentu aż chleb nabierze złocistej barwy, a ostukany od spodu, będzie wydawał głuchy dźwięk. Studzić na kratce.

Często kupowane razem:

  • Sól ziołowa Dary Natury przyprawa bez chemii 90 g
  • +
  • Ekologiczny sos sojowy mocny Tamari - japoński 250 ml
  • +
  • Kminek mielony Dary Natury przyprawa bez chemii 60 g
  • Cena całkowita: 31,30 zł
16 innych produktów w tej samej kategorii: