

(16,63 zł /100 g)
BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!
a także BLIK i One to Click
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskich, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin. Zgodnie z tradycją zielarską, kmin rzymski obniża poziom złego cholesterolu, reguluje poziom cukru we krwi. Kmin Dary Natury to w 100% naturalna przyprawa bez chemii i konserwantów.
Kumin, kmin rzymski to przyprawa popularna w wielu kuchniach świata. Do czego możesz używać kminu?
Kmin rzymski Dary Natury to w 100% naturalny kmin, pochodzący z Indii. Nie zawiera żadnych sztucznych substancji, żadnych konserwantów i dodatków pochodzenia nienaturalnego. Dzięki temu możesz go bezpieczne stosować, cieszyć się jego niezwykle naturalnym aromatem i smakiem.
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam, jak przygotować Shakshoukę z wykorzystaniem kminu rzymskiego!
Wykonanie:
Cebule drobno siekamy. Na rozgrzanej patelni przesmażyć lekko cebulkę, dodać posiekany czosnek i przyprawy, wrzucić pokrojoną w kosteczkę paprykę poddusić kilka minut. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w małą kostkę. Jeżeli mamy pomidory z puszki należy je dobrze odcedzić. Dodać do duszącej się papryki. Posolić i popieprzyć. Dusić około 6 min aż pomidory prawie się rozpadną i odparuje z nich nadmiar płynu. Należy uważać by nie przypalić. Odłożyć trochę posiekanej natki pietruszki i kolendry do posypania gotowego dania, a resztę wrzucić do pomidorów. W pomidorach zrobić tyle wgłębień ile mamy jajek, wbić w nie cale jajka, posolić lekko, przykryć pokrywką na chwile. Kiedy białko jest dobrze ścięte Shakshouka jest gotowa (żółtko powinno być w miarę płynne) Zdejmujemy z ognia, posypujemy natką i podajemy się na tej samej patelni na której robiliśmy.