BIO Ryż

Aktywne filtry

Ryż jest bardzo często wykorzystywany w kuchni, zarówno jako dodatek do obiadu, jak i składnik wielu potraw. Szczególnie pożądany ostatnio okazuje się ryż BIO, którego nie powinno zabraknąć również w Twoim domu czy mieszkaniu. Produkt jest nie tylko smaczny, ale ma także właściwości zdrowotne. Istnieje wiele powodów, dla których można powiedzieć, że spożywanie ryżu jest bardzo korzystne dla organizmu. Jeszcze więcej można wymienić powodów, dla których uznaje się zdrowy ryż BIO dostępny w naszym sklepie.

Ryż bez glutenu i dla cukrzyków

Ryż nie zawiera glutenu. Dlatego mogą go jeść osoby, które nie tolerują tego składnika lub chorują na celiakię. Drugą zaletę zdrowego ryżu BIO stanowi to, że jest lekkostrawny, w przeciwieństwie np. do tradycyjnych makaronów. W jego składzie można znaleźć bardzo dużo białka. Dodatkowo produkt ten ma niewysoki indeks glikemiczny, a więc mogą go jeść osoby chore na cukrzycę.

Co oznacza określenie BIO przy ryżu?

Wszystkie ryże dostępne w naszym sklepie online są ekologiczne, a dodatek "BIO" przy każdym z nich jest całkowicie uzasadniony. Symbol ten oznacza produkty pochodzące z upraw, na których nie stosowano żadnych sztucznych środków ochrony roślin. W ich składzie znajdują się wyłącznie certyfikowane składniki ekologiczne. Spożywając ryż ze Zdrowego Sklepu, jesz zdrowo i bezpiecznie.

Jakie ryże ekologiczne znajdziesz w ofercie?

<p.Dużą zaletą kupowania ryżów w Zdrowym Sklepie jest ich bogaty wybór! Wszystkie oferowane przez nas produkty z tej kategorii są BIO. Spożywanie ekologicznych artykułów przyczynia się nie tylko do ochrony środowiska, ale również własnego zdrowia. Produkty naturalne dobrze wpływają na funkcjonowanie całego organizmu, a także na samopoczucie. W naszym sklepie znajdziesz duży wybór ryżów ekologicznych. Oferujemy m.in. ryż:

- biały,

- czarny,

- brązowy,

- jaśminowy,

- pełnoziarnisty.

Ryż może mieć różne kolory. Najbardziej popularny jest w wersji białej, w związku z czym najczęściej można go znaleźć w kuchniach wielu osób. Coraz większym zainteresowaniem cieszy się również ryż czarny. Pierwszy z nich wyróżnia się tym, że usunięto z niego łuskę, otręby oraz zarodki. Ma przez to nieco mniejsze wartości odżywcze od ryżu czarnego, który jest pełnoziarnisty. Ten drugi produkt jest uznawany przez dietetyków za przykład Superfoods, co zawdzięcza swoim znaczącym właściwościom odżywczym. Czarny ryż gotuje się znacznie dłużej niż biały – około 40 minut. Jest on polecany przede wszystkim dla sportowców, diabetyków i osób z chorobami krążenia.

BIO Ryż