Marki

BIO kawa

Aktywne filtry

Kawa BIO

W ofercie naszego sklepu znajduje się kawa BIO. Każdy produkt, żeby uzyskał odznakę BIO, musi spełniać szereg kryteriów na etapie uprawy i produkcji. Podczas uprawy kawy BIO używa się naturalnych nawozów, najwyższej jakości wody, a cały proces jest regularnie i ściśle kontrolowany pod kątem przestrzegania bardzo rygorystycznych norm. Kawy BIO są więc bardzo bezpieczne, możesz je pić bez obaw, że do Twojego organizmu dostaną się niepożądane substancje.

Kawa ziarnista BIO

Zależy nam na spełnianiu różnych potrzeb i oczekiwań klientów, dlatego ciągle wprowadzamy do oferty nowe produkty. Obecnie możemy się pochwalić bogatym asortymentem kaw, które są bezpieczne dla zdrowia, poza tym wpływają pozytywnie na samopoczucie i co równie ważne – dobrze smakują i mają piękny aromat, wyczuwalny nawet z daleka. Na uwagę zasługuje przede wszystkim wysokiej jakości kawa ziarnista BIO. Oferujemy ją w dwóch wersjach – pochodzącą z Hondurasu lub Indii. Wyróżnia się smakiem gorzkiej czekolady, toffi, orzechów i miodu. Można w niej także wyczuć delikatne nuty kwiatowe.

Aby zapobiec szybkiej utracie smaku i aromatu kawa pakowana jest w specjalne torebki z zaworem powstrzymującym dostęp powietrza. W produkcji kawy ziarnistej BIO zastosowano wyjątkową technologię palenia: proces odbywa się w małych piecach do 15 kg wsadu i trwa bardzo długo, ok. 32-38 minut. Temperatura, w której palona jest kawa, nie przekracza 185 stopni Celsjusza. Dzięki tej metodzie palenia uzyskiwany jest napój, który charakteryzuje się brakiem goryczy i kwasowości.

Kawa bezkofeinowa BIO

Coraz więcej osób przekonuje się również do bezkofeinowej kawy BIO. Jeśli jesteś wśród nich lub chcesz spróbować takiego napoju i sprawdzić, jaki ma smak, to służymy pomocą! W tej kategorii znajdziesz kawy bez kofeiny, takie jak:

- BIO kawa orkiszowa,

- BIO kawa żołędziówka,

- BIO kawa z nasion konopi,

- BIO kawa z topinamburu.

Wszystkie z nich wykazują inne właściwości. Warto zwrócić uwagę głównie na bezkofeinową kawę z orkiszu, która w swoim składzie zawiera białko, błonnik, witaminy oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. Orkisz odpowiada za regulację przewodu pokarmowego, ponadto dodaje organizmowi energii i zwiększa odporność na różne choroby. Wykazuje również właściwości odmładzające, poza tym przyczynia się do usuwania toksyn i cholesterolu. Natomiast bezkofeinowa kawa powstała z żołędzi reguluje pracę układu pokarmowego, poprawia funkcjonowanie żołądka oraz wątroby. Spożywana na czczo zapewnia uczucie sytości.

Właściwości zdrowotne kawy

Dyskusja na temat picia kawy jest bardzo burzliwa – niczym szklanka zalanej wodą zmielonej kawy. Z czego wynika ta burza w szklance…kawy? Przede wszystkim z popularności tego napoju. Picie kawy deklaruje prawie 80% ludzi na świecie. W związku z tym temat jej zdrowotnych właściwości jest bardzo powszechny. Niektórzy uważają, że częste spożywanie kawy jest niezdrowe, jest w tym trochę racji, ale tylko wtedy, gdy mówimy o napoju dostępnym w większości sklepów. Wybór naturalnej kawy w niczym nie szkodzi, a wręcz przeciwnie, ma wiele właściwości zdrowotnych:

- obniża poziom stresu,

- dodaje energii,

- poprawia krążenie krwi,

- zawiera antyoksydanty,

- poprawia pamięć i koncentrację.

Jeśli szukasz naprawdę zdrowej kawy, postaw na kawę, która jest jak najmniej przetworzona. Nie znajdziesz w niej sztucznych dodatków, chemicznych ulepszaczy smaku czy konserwantów. Najlepiej sprawdzają się kawy pochodzące z ekologicznych upraw na całym świecie, m.in. Indii, Hondurasu, Indonezji. Wyróżnia je doskonały smak i niepowtarzalny aromat, który zachęca do nalania sobie kolejnej filiżanki! Uzupełnienie naszej oferty stanowią kawy roślinne, na przykład orkiszowa lub z topinamburu. Działają one łagodniej i zaskakują ciekawym smakiem. Można je z powodzeniem pić wieczorem oraz podawać dzieciom. Spróbuj i pij na zdrowie!

BIO kawa