BIO Mąka Kokosowa BIO Planet 600 g

BIO Mąka Kokosowa BIO Planet 600 g

12,02 zł

(2,00 zł /100 g)

Brutto
ED5E-103E7
  • ekologiczna mąka kokosowa BIO Planet
  • mąka bezglutenowa 
  • świetna do wypieków, ciast, naleśników
  • bardzo popularna w kuchni azjatyckiej
  • bez konserwantów, bez ulepszaczy
  • w 100% EKO mąka z certyfikatem BIO

sklep ze zdrową żywnością białystoksklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

  InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!

  Płatności ratalne i odroczone!

a także BLIK i One to Click

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Ekologiczna mąka kokosowa BIO Planet - najlepsza mąka zamiast mąki pszennej!

Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Można  wykorzystać ją do wypieków, jako dodatek do deserów, koktajli, musli, sałatek owocowych, czy jogurtów. Jest w 100% ekologiczna, zawiera tylko składniki pochodzenia naturalnego. Nie zawiera konserwantów, ulepszaczy. Znakomicie zastępuje w kuchni klasyczną mąkę pszenną. 

Bezglutenowa mąka kokosowa 

Nie jesz glutenu? Cierpisz na celiakię lub nietolerancję glutenu? To mąka odpowiednia dla Ciebie. Mąka bezglutenowa dla osób, które nie tolerują tego białka. Świetnie zastępuje mąkę pszenną w kuchni. Dzięki niej przygotujesz każde danie w wersji bezglutenowej. Nie musisz więc rezygnować z ulubionych dań, ciast i wypieków. Wystarczy użyć mąki kokosowej! 

BIO mąka kokosowa - dlaczEKO warto?

Mąka kokosowa to mąka ekologiczna. Co to znaczy? Dlaczego warto wybrać właśnie mąkę BIO? Żywność ekologiczna to żywność wysokiej jakości uzyskiwana z produktów roślinnych lub zwierzęcych, które wytwarzane są w systemie gospodarstwa ekologicznego, tzn. takiego, w którym unika się stosowania chemicznych środków ochrony roślin, nawozów sztucznych, regulatorów wzrostu, dodatków do pasz. Mąka kokosowa jest bezpieczna, bogata w substancje odżywcze, zawierająca więcej witamin, minerałów i innych cennych składników, niż mąka otrzymana w konwencjonalny sposób. Nie dostarcza żadnych toksycznych substancji chemicznych i jest gwarantem dobrego, naturalnego smaku, pozbawionego takich dodatków, jak np. wzmacniacze smaku. 

Mąka kokosowa do czego używać?

  • jako składnik do wypieków ciast i ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów itp.,
  • jako zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli mlecznych i owocowych,
  • jako panierkę, posypkę do potraw i deserów oraz dodatek do musli,
  • w kuchni azjatyckiej i hinduskiej

Mąka może być spożywana przez osoby wrażliwe na gluten i inne alergie pokarmowe, diabetyków, wegan, wegetarian.


BIO mąka kokosowa BIO Planet - dodatkowe informacje

  • SKŁADNIKI: mąka kokosowa* 100 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1772 kJ/ 422 kcal; Tłuszcz - 12 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 11,5 g; Węglowodany - 54 g, w tym cukry - 23,3, g; Białko - 18 g; Sól - 0,15 g
  • INFORMACJA ALERGENNA: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
  • ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
  • SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Polska; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Sri Lanka; WEGETARIAŃSKI
  • ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA: 600 g.
  • PRODUCENT: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno

sklep ze zdrową żywnością białystok sklep ze zdrową żywnością białystok

Mąka kokosowa przepis: Placek dyniowy z jarmużem i kiełbasą

Składniki:

  • mała dynia
  • 1 cebula
  • 3 garści jarmużu
  • 2 laski dobrej naturalnej kiełbasy
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki dyniowej
  • 1 łyżka mąki kokosowej
  • 1 łyżka mleka kokosowego
  • 2 jajka
  • łyżka oleju kokosowego
  • suszone pestki dyni
  • sól, chilli, curry

 Przygotowanie:

  1. Na rozgrzanym oleju podsmażyć połowę obranej i pokrojonej dyni, jarmuż oraz pokrojoną kiełbasę, lekko posolić, przełożyć do formy na tartę.
  2. Do blendera wrzucić pozostałą dynię, pokrojoną w kostkę, jajka, mąkę kokosową i dyniową, mleko kokosowe, dodać odrobinę soli i chilli, oraz sporo curry.  
  3. Składniki które czekały w formie posypać pestkami dyni i wszystko zalać zmiksowaną masą z blendera.
  4. Wstawić na 30 min do nagrzanego piekarnika (180 stopni).

 Smacznego!