

(2,00 zł /100 g)
BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!
a także BLIK i One to Click
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Można wykorzystać ją do wypieków, jako dodatek do deserów, koktajli, musli, sałatek owocowych, czy jogurtów. Jest w 100% ekologiczna, zawiera tylko składniki pochodzenia naturalnego. Nie zawiera konserwantów, ulepszaczy. Znakomicie zastępuje w kuchni klasyczną mąkę pszenną.
Nie jesz glutenu? Cierpisz na celiakię lub nietolerancję glutenu? To mąka odpowiednia dla Ciebie. Mąka bezglutenowa dla osób, które nie tolerują tego białka. Świetnie zastępuje mąkę pszenną w kuchni. Dzięki niej przygotujesz każde danie w wersji bezglutenowej. Nie musisz więc rezygnować z ulubionych dań, ciast i wypieków. Wystarczy użyć mąki kokosowej!
Mąka kokosowa to mąka ekologiczna. Co to znaczy? Dlaczego warto wybrać właśnie mąkę BIO? Żywność ekologiczna to żywność wysokiej jakości uzyskiwana z produktów roślinnych lub zwierzęcych, które wytwarzane są w systemie gospodarstwa ekologicznego, tzn. takiego, w którym unika się stosowania chemicznych środków ochrony roślin, nawozów sztucznych, regulatorów wzrostu, dodatków do pasz. Mąka kokosowa jest bezpieczna, bogata w substancje odżywcze, zawierająca więcej witamin, minerałów i innych cennych składników, niż mąka otrzymana w konwencjonalny sposób. Nie dostarcza żadnych toksycznych substancji chemicznych i jest gwarantem dobrego, naturalnego smaku, pozbawionego takich dodatków, jak np. wzmacniacze smaku.
Mąka może być spożywana przez osoby wrażliwe na gluten i inne alergie pokarmowe, diabetyków, wegan, wegetarian.
Składniki:
Przygotowanie:
Smacznego!