BIO Mąka z Konopii 400 g BIO Planet

BIO Mąka z Konopii 400 g BIO Planet

8,49 zł

(2,12 zł /100 g)

Brutto
56DE-7258D

BIO Mąka z konopi 400 gram

Ilość

  InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!

  Bezpieczne płatności BLIK, kartą

a także odroczone i ratalne

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Składniki:

mąka z konopi* 100 (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Opis:
Ekologiczna mąka z nasion konopi charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem i aromatem. Polecamy jako dodatek do wypieków, placków, naleśników, deserów, jogurtów, a także do doprawiania zup i sosów.

Warrtość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1296 kJ / 312 kcal
Tłuszcz - 8,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,2 g
Węglowodany - 3,2 g
w tym cukry - 3,2 g
Błonnik - 41 g
Białko - 35 g
Sól - 0 g

Informacja alergenna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent: Bio Planet
Kraj producenta: Polska
Kraj pochodzenia składników: Chiny
Certyfikat BIO: tak

Zawartość opakowania: 400 g.

Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Chlebek z mąki konopnej

  • 2/3 szklanki mąki z konopii
  • 1/2 szklanki mąki kokosowej
  • 3 łyżki oleju kokosowego (nierozztopionego)
  • 2 łyżeczki mielonego siemienia lnianego
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki lub chili
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 5 łyżek octu jabłkowego
  • szczypta soli
  1. Suche składniki (poza siemieniem) połączyłam razem
  2. Dodałam olej kokosowy w formie stałej i ocet jabłkowy. Wyrabiałam ręką, aż olej się rozpuścił, a ciasto zaczęło się łączyć.
  3. Gdyby masa była zbyt sucha, należy dodać więcej oleju
  4. Do siemienia dodałam 4 łyzki letniej wody. Wymieszałam, a kiedy zaczęło gęstnieć, dodałam do ciasta i ponownie zagniotłam.
  5. Kulę ciasta zawinęłam w folię spożywczą i odstawiłam do lodówki na 30 minut
  6. Formę tartową wysmarowałam dokładnie olejem kokosowym (dla pewności, że chclebek odejdzie, można jej spód dodatkowo wyłożyć
  7. papierem do pieczenia)
  8. Z kuli odrywałam po kawałku ciasta i wlepiałam formę na grubość ok. 1 cm
  9. Chlebek piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.

Wskazówka dotycząca mrożenia – chlebek można od razu pokroić w trójkąty i zamrozić w pudełku, przekładając papierem do pieczenia. Nawet po 4 tygodniach jest nadal równie smaczny jak świeżo przyrządzony

16 innych produktów w tej samej kategorii: