

(2,10 zł /100 g)
BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!
a także odroczone i ratalne
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Mąka kokosowa to wysuszony i zmielony miąższ orzecha kokosowego, z którego wcześniej wytłoczono olej. Idealnie zastępuje klasyczną mąkę pszenną. To mąka dla wegan i wegetarian, odpowiednia także dla osób, które nie jedzą glutenu. Znakomicie sprawdzi się jako składnik ciast, pieczywa, naleśników, jako zagęszczacz do zup.
Mąka kokosowa to mąka ekologiczna. Co to znaczy? Dlaczego warto wybrać właśnie mąkę BIO? Żywność ekologiczna to żywność wysokiej jakości uzyskiwana z produktów roślinnych lub zwierzęcych, które wytwarzane są w systemie gospodarstwa ekologicznego, tzn. takiego, w którym nie stosuje się chemicznych środków ochrony roślin, nawozów sztucznych, regulatorów wzrostu, dodatków do pasz. Mąka kokosowa jest bezpieczna, bogata w substancje odżywcze, zawierająca więcej witamin, minerałów i innych cennych składników, niż mąka otrzymana w konwencjonalny sposób. Nie dostarcza żadnych toksycznych substancji chemicznych i jest gwarantem dobrego, naturalnego smaku, pozbawionego takich dodatków, jak np. wzmacniacze smaku.
Mąka może być spożywana przez osoby wrażliwe na gluten i inne alergie pokarmowe, diabetyków, wegan, wegetarian.