BIO Mąka Pszenna Chlebowa typ 750 BIO Planet 1kg
- ekologiczna mąka pszenna chlebowa
- najlepsza mąka do wypieków piekarniczych
- znakomita do pieczenia chleba
- w 100% ekologiczna, z certyfikatem BIO
- na końcu opisu przepis na szybki chleb pszenny
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Ekologiczna mąka pszenna chlebowa - najlepsze mąka do wypieków i do chleba!
Ekologiczna mąka pszenna "chlebowa" otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej. Jest podstawowym składnikiem wyrobów piekarniczych, ale może służyć również do wszelkiego rodzaju wypieków oraz wyrobów mącznych. To mąka z pszenicy rosnącej na ekologicznych uprawach. Znakomicie nadaje się do wypieku chleba i innych wyrobów piekarniczych!
EKOlogiczna mąka do chleba i bułeczek
Jeśli chcesz upiec chleb najwyższej jakości, ekologiczny, zdrowy i w 100% naturalny, główny składnik wypieku chleba musi być właśnie taki - ekologiczny i naturalny. Taki jak EKO mąka pszenna chlebowa BIO Planet. Zmielona została z pszenicy rosnącej na uprawach ekologicznych, gdzie nie stosuje się sztucznych nawozów, chemicznych oprysków. W mące nie znajdziesz konserwantów, ulepszaczy ani GMO. Proces uprawy pszenicy i produkcji mąki podlegają ścisłej kontroli i muszą spełniać najwyższe standardy ekologiczne. Wszystko to potwierdza biały listek na zielonym tle - symbol żywności BIO!
Mąka chlebowa - do wypieków jest gotowa!
Mąka pszenna jest najbardziej popularną mąką w całej Polsce. Jest w każdej polskiej kuchni. Do czego możesz stosować BIO mąkę pszenną chlebową? Podpowiadamy.
- upieczesz dzięki niej pyszny chleb biały (przepis poniżej)
- posłuży do wypieczenia cudownych, miękkich bułeczek
- do usmażenia znakomitych naleśników
- mąką możesz zagęścić sosy i zupy
- wyrośnie Ci pyszne ciasto jeśli dodasz BIO mąkę pszenną
Mąka pszenna chlebowa BIO Planet - dodatkowe informacje
- SKŁADNIKI: mąka pszenna chlebowa typ 750* 100 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1524 kJ / 360 kcal; Tłuszcz - 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g; Węglowodany - 74 g w tym cukry - 0,5 g; Białko - 9,1 g; Sól - 0,08 g
- INFORMACJA ALERGENNA: Produkt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Polska
- CERTYFIKAT BIO: jest; Kraj pochodzenia składników: Polska; WEGETARIAŃSKI
- ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA: 1000 g.
- PRODUCENT: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno.
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadamy! :)
Przepis na szybki chleb pszenny
Składniki na 1 bochenek:
-
700 g mąki pszennej chlebowej
-
2 łyżeczki soli
-
25 g miękkiego masła
-
1 saszetka suchych drożdży (7 g) lub 14 g drożdży świeżych
-
1 łyżeczka cukru
-
150 ml ciepłego mleka
-
300 ml ciepłej wody
Przygotowanie:
- W większej misce wymieszać mąkę z solą, dodać masło.
- Dosypać drożdże i cukier.
- Dodać mleko, wodę i wyrobić ciasto.
- Ciasto wyrabiać na oprószonej powierzchni, aż będzie gładkie i elastyczne, starając się nie dosypywać mąki.
- Pozostawić w misce, przykryte ściereczką, do dwukrotnego powiększenia objętości.
- Ciasto po urośnięciu uderzyć pięścią, lekko wyrobić, uformować owalny bochenek, wyłożyć na blachę oprószoną mąką.
- Przykryć ponownie, pozostawić na 30 minut, lub dłużej do podwojenia objętości i napuszenia.
- Używając ostrego noża naciąć chleb kilkakrotnie, oprószyć mąką.
- Piekarnik rozgrzać do 230º C i piec bochenek przez 10 minut.
- Następnie zredukować temperaturę do 200º C i piec kolejne 20 - 25 minut.
- Gotowy chleb powinien być wyrośnięty, brązowy i brzmieć głucho po uderzeniu od spodu. Studzić na kratce.
Smacznego! :)