BIO Mąka Pszenna Chlebowa typ 750 BIO Planet 1kg

BIO Mąka Pszenna Chlebowa typ 750 BIO Planet 1kg

10,09 zł
Brutto
2AF7-94037
  • ekologiczna mąka pszenna chlebowa 
  • najlepsza mąka do wypieków piekarniczych 
  • znakomita do pieczenia chleba 
  • w 100% ekologiczna, z certyfikatem BIO
  • na końcu opisu przepis na szybki chleb pszenny

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

 

Płatności ratalne i odroczone!

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Ekologiczna mąka pszenna chlebowa - najlepsze mąka do wypieków i do chleba!

Ekologiczna mąka pszenna "chlebowa" otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej. Jest podstawowym składnikiem wyrobów piekarniczych, ale może służyć również do wszelkiego rodzaju wypieków oraz wyrobów mącznych. To mąka z pszenicy rosnącej na ekologicznych uprawach. Znakomicie nadaje się do wypieku chleba i innych wyrobów piekarniczych!

EKOlogiczna mąka do chleba i bułeczek

Jeśli chcesz upiec chleb najwyższej jakości, ekologiczny, zdrowy i w 100% naturalny, główny składnik wypieku chleba musi być właśnie taki - ekologiczny i naturalny. Taki jak EKO mąka pszenna chlebowa BIO Planet. Zmielona została z pszenicy rosnącej na uprawach ekologicznych, gdzie nie stosuje się sztucznych nawozów, chemicznych oprysków. W mące nie znajdziesz konserwantów, ulepszaczy ani GMO. Proces uprawy pszenicy i produkcji mąki podlegają ścisłej kontroli i muszą spełniać najwyższe standardy ekologiczne. Wszystko to potwierdza biały listek na zielonym tle - symbol żywności BIO!

Mąka chlebowa - do wypieków jest gotowa!

Mąka pszenna jest najbardziej popularną mąką w całej Polsce. Jest w każdej polskiej kuchni. Do czego możesz stosować BIO mąkę pszenną chlebową? Podpowiadamy. 

  • upieczesz dzięki niej pyszny chleb biały (przepis poniżej)
  • posłuży do wypieczenia cudownych, miękkich bułeczek 
  • do usmażenia znakomitych naleśników 
  • mąką możesz zagęścić sosy i zupy 
  • wyrośnie Ci pyszne ciasto jeśli dodasz BIO mąkę pszenną

Mąka pszenna chlebowa BIO Planet - dodatkowe informacje

  • SKŁADNIKI: mąka pszenna chlebowa typ 750* 100 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1524 kJ / 360 kcal; Tłuszcz - 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g; Węglowodany - 74 g w tym cukry - 0,5 g; Białko - 9,1 g; Sól - 0,08 g
  • INFORMACJA ALERGENNA: Produkt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
  • ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
  • SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Polska
  • CERTYFIKAT BIO: jest; Kraj pochodzenia składników: Polska; WEGETARIAŃSKI
  • ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA: 1000 g.
  • PRODUCENT: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno.
sklep ze zdrową żywnością białystok PRODUKT EKOLOGICZNY

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadamy! :)

Przepis na szybki chleb pszenny

Składniki na 1 bochenek:

  • 700 g mąki pszennej chlebowej
  • 2 łyżeczki soli
  • 25 g miękkiego masła
  • 1 saszetka suchych drożdży (7 g) lub 14 g drożdży świeżych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 150 ml ciepłego mleka
  • 300 ml ciepłej wody

Przygotowanie:

  1. W większej misce wymieszać mąkę z solą, dodać masło.
  2. Dosypać drożdże i cukier.
  3. Dodać mleko, wodę i wyrobić ciasto.
  4. Ciasto wyrabiać na oprószonej powierzchni, aż będzie gładkie i elastyczne, starając się nie dosypywać mąki.
  5. Pozostawić w misce, przykryte ściereczką, do dwukrotnego powiększenia objętości.
  6. Ciasto po urośnięciu uderzyć pięścią, lekko wyrobić, uformować owalny bochenek, wyłożyć na blachę oprószoną mąką.
  7. Przykryć ponownie, pozostawić na 30 minut, lub dłużej do podwojenia objętości i napuszenia.
  8. Używając ostrego noża naciąć chleb kilkakrotnie, oprószyć mąką.
  9. Piekarnik rozgrzać do 230º C i piec bochenek przez 10 minut.
  10. Następnie zredukować temperaturę do 200º C i piec kolejne 20 - 25 minut.
  11. Gotowy chleb powinien być wyrośnięty, brązowy i brzmieć głucho po uderzeniu od spodu. Studzić na kratce.

Smacznego! :)