Kozieradka CAŁA Dary Natury przyprawa bez chemii 60 g
- w 100% naturalna kozieradka cała
- bez chemii i konserwantów
- bardzo uniwersalna przyprawa, do bardzo wielu dań
- przyprawa do mięs, sałatek, makaronów, drobiu, ryb
- w opisie znajdziesz przepis na rosół z czosnkiem
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Kozieradka - przyprawa bez chemii Dary Natury
Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych. To w 100% naturalna przyprawa. Nie zawiera chemii i konserwantów. Kozieradka jest stosowana w medycynie tradycyjnej i zielarskiej do leczenia chorób górnych dróg oddechowych ze względu na swoje właściwości wykrztuśne.
Kozieradka - do czego możesz ją stosować?
Kozieradka ma lekko gorzkawy smak, porównuje się go czasem do smaku curry. Kozieradkę możesz dosypywać do naprawdę bardzo wielu dań.
- bardzo dobra przyprawa do sałatek
- świetnie sprawdzi się jako przyprawa do mięs - cielęciny, baraniny, drobiu
- kozieradka idealnie przyprawi rybę
- możesz dosypać ją do niemal każdej zupy
- znakomicie pasuje do makaronów
- kozieradką warto również doprawić twarożki, dipy, dressingi i inne rodzaje sosów
Kozieradka - właściwości i wpływ na Twoje zdrowie
- działa wykrztuśnie, pomaga zwalczyć choroby górnych dróg oddechowych
- niweluje zaparcia i wzdęcia
- ułatwia trawienie
- to naturalny środek na wrzody żołądka
- wzmacnia i wspiera pracę wątroby
- pomaga pozbyć się pasożytów przewodu pokarmowego
- może obniżać poziom cholesterolu we krwi
Kozieradka Dary Natury - dodatkowe informacje
- Produkt nie zawiera konserwantów, jest w 100% naturalny
- Składniki: kozieradka mielona 100%
- Zawartość: 60 gramów
- Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk
Przepis na rosół z czosnkiem niedźwiedzim i kozieradką
Składniki: kura rosołowa lub kurczak (około 1 kg), 5 szalotek, 3 cm imbiru świeżego, 1 łyżka niemielonych ziaren kozieradki, 5 suszonych grzybów shiitake, spora szczypta czosnku niedźwiedziego, 1/2 łyżeczki ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki ziarenek pieprzu , 1 papryczka chilli, 1 łyżka jagód goji, 3 listki laurowe
Przygotowanie: Kurę lub kurczaka myjemy, porcjujemy i obsypujemy składnikami: obranymi ale nie pokrojonymi szalotkami, imbirem pokrojonym w grube plastry, posiekaną papryczką chilli (bez ziaren) oraz pozostałymi przyprawami. Zalewamy 1,5 l wody i gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez około trzy i pół godziny.
Po tym czasie odcedzamy rosół przez sito. Doprawić czosnkiem niedźwiedzim
Do porcji na dzisiaj dodajemy marchewkę pokrojoną w plastry i gotujemy na małym ogniu przez kilka(naście) minut. Dosalamy do smaku.
Podawać z makaronem. Można też rosół potraktować jako napój i po prostu wypić go po doprawieniu czosnkiem niedźwiedzim.