

(23,98 zł /100 g)
BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!
a także odroczone i ratalne
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Ziele angielskie dodaje się do bardzo wielu dań, więc to obowiązkowa pozycja na Twojej półce z przyprawami. Ziele angielskie łączy w sobie aromat i smak cynamonu, gałki muszkatołowej i goździków. Doprawia się nim dosłownie wszystko od gorących napojów, grzanego wina, przez marynaty do warzyw, grzybów, mięs, do potraw z mięs, ryb, drobiu, deserów, sosów, zup. Ziele angielskie Dary Natury nie zawiera chemii i konserwantów.
Ziele angielskie nie tylko poprawi smak dań, które gotujesz. Ma pewne właściwości zdrowotne, które pozytywnie wpłyną na Twój organizm. Jakie? Działa rozkurczowo, pomaga przy wzdęciach i innych dolegliwościach układu pokarmowego. Ziele angielskie łagodzi nerwobóle, pomaga pozbyć się bólu reumatologicznego. Jest skutecznym antyoksydantem, czyli wpływa dobrze na odporność organizmu. Ziele angielskie działa też przeciwbólowo, znane jest też ze swoich właściwości antygrzybicznych. Ta przyprawa również niweluje przykry zapach z ust.
Składniki: 1 kg golonki (tylnej z kością), sól, pieprz, majeranek, czosnek, cebula, olej, liście laurowe, ziele angielskie
Sposób wykonania: Golonkę umyć i osuszyć (w razie potrzeby opalić nad ogniem lub oskrobać). Obsypać solą, pieprzem, majerankiem, granulowanym czosnkiem i cebulą. Włożyć do lodówki na około 1 ½ godziny. Następnie zrumienić na oleju. Zalać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem na średnim ogniu do miękkości (około 2 godziny). Od czasu do czasu obracając golonkę i dolewając wody. Duszoną golonkę podawać na ciepło z pieczonymi ziemniaczkami lub z chlebkiem i musztardą.