

Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw na całym świecie. Tak naprawdę liść laurowy to nazwa suszonych liści rośliny o nazwie wawrzyn szlachetny. Liście laurowe są niezastąpione do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin, potraw smażonych, galaretek. Liść laurowy stosuje się także przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty. Wiele osób dodaje liść laurowy do kapuśniaku, barszczów i zupy rybnej.
Skoro do tak wielu potraw wrzucasz liść laurowy, wybierz liść laurowy najwyższej jakości. Taki właśnie jest ekologiczny liść laurowy marki Dary Natury. To produkt z certyfikatem BIO. Wawrzyn szlahetny, którego suszone liście nazwane są liściem laurowym, uprawiany był w 100% ekologicznie, spełniając najwyższe standardy rolnictwa ekologicznego. Uprawa podlegała także ścisłej kontroli.
Dary Natury to wyjątkowe miejsce na Podlasiu, gdzie od najmłodszych lat właściciel firmy zbierał zioła i tworzył własne mieszanki ziołowe. Tak samo jest do dziś. Długa historia zbioru ziół ze stanowisk naturalnych, ich przetwarzania i wykorzystywania, krystalicznie czyste tereny i bujna, praktycznie dzika roślinność, czynią Podlasie sercem polskiego zielarstwa. To właśnie z tych, czystych terenów pochodzi liść laurowy, który właśnie masz przed sobą.