Pieprz czarny mielony bez konserwantów Dary Natury 50 g

Pieprz czarny mielony bez konserwantów Dary Natury 50 g

6,99 zł

(13,98 zł /100 g)

Brutto
8D53-345E9
  • bardzo uniwersalna i popularna przyprawa
  • pieprz Dary Natury nie zawiera chemii ani konserwantów
  • idealny do zup, sosów, marynat, warzyw
  • poprawia trawienie i działa rozgrzewająco

sklep ze zdrową żywnością białystoksklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

 

InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

 

Płatności ratalne i odroczone!

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Pieprz czarny mielony - przyprawa bez której ani rusz!

Pieprz to podstawowa przyprawa w każdej kuchni. Jest bogaty w błonnik, wapń, żelazo i magnez. Korzystnie wpływa na system trawienny. Jest pomocny w niestrawności nudnościach, wzdęciach, zatruciach pokarmowych, działa moczopędnie. Pieprz mielony Dary Natury nie zawiera chemii ani konserwantów. Pieprz czarny to cały owoc którego skórka w czasie suszenia sczerniała i pomarszczyła się.

Do czego dodawać pieprz mielony?

Pieprz czarny to jedna z najpopularniejszych i najbardziej uniwersalnych przypraw, jakie stosuje się w kuchni. Jeśli choć raz miałaś/miałeś tak, że pomyślałaś/pomyślałeś w czasie gotowania "a, dorzucę jeszcze szczyptę pieprzu" to znamy to doskonale! Jest tak dlatego, że czarny pieprz poprawia smak niemal każdej potrawy, dodając jej nieco mocy, pikanterii i niezwykłego zapachu. Bez pieprzu nie ma gotowania! Do czego możesz użyć pieprzu czarnego mielonego? Sprawdź.

  • dodaj go do zupy, którą gotujesz
  • znakomicie doprawiają mięsa pieczone
  • bardzo dobrze komponuje się z rybami
  • świetna przyprawa do sosów z mięsem i warzywami
  • poprawia smak jajecznicy
  • możesz posypać pieprzem świeże warzywa, jak pomidory czy ogórki
  • świetnie wzmacnia smak flaków

Pieprz czarny - właściwości

Pieprz czarny ma sporo właściwości zdrowotnych. Jeśli dodajesz go regularnie do przyrządzanych posiłków - może on pozytywnie wpłynąć na Twój organizm. Jakie właściwości ma czarny pieprz mielony?

  • usprawnia procesy trawienne
  • wzmaga wydzielanie soków żołądkowych
  • wykazuje działanie rozkurczające
  • oczyszcza organizm ze szkodliwych produktów przemiany materii
  • działa rozgrzewająco i wzmacnia odporność
  • zwalcza bakterie w organizmie
  • jest bogaty w błonnik, wapń, żelazo i magnez
  • to naturalny sposób na wzdęcia i nudności

Pieprz mielony Dary Natury - dodatkowe informacje

  • Składniki: pieprz czarny 100%
  • Zawartość: 50 gramów
  • Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu
  • Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk

sklep ze zdrową żywnością białystok

Mini pizze ślimaki z ciasta francuskiego

Składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego, ok. 300 g pieczarek, 1 cebula, kiełbasa (u mnie 1 mała), 5 plasterków ulubionej szynki, 5 suszonych pomidorów, ok. 110 g mozzarelli, szczypiorek, 1 łyżka oleju, pieprz czarny mielony, bazylia, oregano, sól, ketchup, jajko do posmarowania.

  1. Na początku podsmażamy na łyżce oleju umyte i pokrojone na plasterki pieczarki. Po chwili dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, a na koniec przyprawy. Zostawiamy do ostudzenia. Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy ketchupem.
  2. Na cieście posmarowanym ketchupem równomiernie rozkładamy: szynkę i kiełbasę pokrojone w cienkie paseczki oraz suszone pomidory (pokrojone w kostkę).
  3. Rozkładamy zimne pieczarki, umyty i posiekany szczypiorek oraz mozzarellę pokrojoną na cienkie plasterki. Całość posypujemy bazylią i oregano. Ciasto delikatnie zwijamy w roladę (dłuższym bokiem w kierunku krótszego).
  4. Gotową roladę delikatnie dociskamy, by składniki w środku równomiernie się rozłożyły, a następnie kroimy na plasterki-ślimaczki o grubości ok. 2 cm. Gotowe ślimaki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia . Smarujemy cienko rozbełtanym jajkiem. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 20 minut. Podajemy z sosami.
16 innych produktów w tej samej kategorii: