Pieprz czarny mielony bez konserwantów Dary Natury 50 g
(13,98 zł /100 g)
- bardzo uniwersalna i popularna przyprawa
- pieprz Dary Natury nie zawiera chemii ani konserwantów
- idealny do zup, sosów, marynat, warzyw
- poprawia trawienie i działa rozgrzewająco
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Pieprz czarny mielony - przyprawa bez której ani rusz!
Pieprz to podstawowa przyprawa w każdej kuchni. Jest bogaty w błonnik, wapń, żelazo i magnez. Korzystnie wpływa na system trawienny. Jest pomocny w niestrawności nudnościach, wzdęciach, zatruciach pokarmowych, działa moczopędnie. Pieprz mielony Dary Natury nie zawiera chemii ani konserwantów. Pieprz czarny to cały owoc którego skórka w czasie suszenia sczerniała i pomarszczyła się.
Do czego dodawać pieprz mielony?
Pieprz czarny to jedna z najpopularniejszych i najbardziej uniwersalnych przypraw, jakie stosuje się w kuchni. Jeśli choć raz miałaś/miałeś tak, że pomyślałaś/pomyślałeś w czasie gotowania "a, dorzucę jeszcze szczyptę pieprzu" to znamy to doskonale! Jest tak dlatego, że czarny pieprz poprawia smak niemal każdej potrawy, dodając jej nieco mocy, pikanterii i niezwykłego zapachu. Bez pieprzu nie ma gotowania! Do czego możesz użyć pieprzu czarnego mielonego? Sprawdź.
- dodaj go do zupy, którą gotujesz
- znakomicie doprawiają mięsa pieczone
- bardzo dobrze komponuje się z rybami
- świetna przyprawa do sosów z mięsem i warzywami
- poprawia smak jajecznicy
- możesz posypać pieprzem świeże warzywa, jak pomidory czy ogórki
- świetnie wzmacnia smak flaków
Pieprz czarny - właściwości
Pieprz czarny ma sporo właściwości zdrowotnych. Jeśli dodajesz go regularnie do przyrządzanych posiłków - może on pozytywnie wpłynąć na Twój organizm. Jakie właściwości ma czarny pieprz mielony?
- usprawnia procesy trawienne
- wzmaga wydzielanie soków żołądkowych
- wykazuje działanie rozkurczające
- oczyszcza organizm ze szkodliwych produktów przemiany materii
- działa rozgrzewająco i wzmacnia odporność
- zwalcza bakterie w organizmie
- jest bogaty w błonnik, wapń, żelazo i magnez
- to naturalny sposób na wzdęcia i nudności
Pieprz mielony Dary Natury - dodatkowe informacje
- Składniki: pieprz czarny 100%
- Zawartość: 50 gramów
- Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu
- Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk
Mini pizze ślimaki z ciasta francuskiego
Składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego, ok. 300 g pieczarek, 1 cebula, kiełbasa (u mnie 1 mała), 5 plasterków ulubionej szynki, 5 suszonych pomidorów, ok. 110 g mozzarelli, szczypiorek, 1 łyżka oleju, pieprz czarny mielony, bazylia, oregano, sól, ketchup, jajko do posmarowania.
- Na początku podsmażamy na łyżce oleju umyte i pokrojone na plasterki pieczarki. Po chwili dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, a na koniec przyprawy. Zostawiamy do ostudzenia. Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy ketchupem.
- Na cieście posmarowanym ketchupem równomiernie rozkładamy: szynkę i kiełbasę pokrojone w cienkie paseczki oraz suszone pomidory (pokrojone w kostkę).
- Rozkładamy zimne pieczarki, umyty i posiekany szczypiorek oraz mozzarellę pokrojoną na cienkie plasterki. Całość posypujemy bazylią i oregano. Ciasto delikatnie zwijamy w roladę (dłuższym bokiem w kierunku krótszego).
- Gotową roladę delikatnie dociskamy, by składniki w środku równomiernie się rozłożyły, a następnie kroimy na plasterki-ślimaczki o grubości ok. 2 cm. Gotowe ślimaki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia . Smarujemy cienko rozbełtanym jajkiem. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 20 minut. Podajemy z sosami.