Podlaska przyprawa do ryb Dary Natury 50 g
(11,79 zł /100 g)
- najlepsza przyprawa do ryb
- w 100% naturalna, bez chemii i konserwantów
- do ryby pieczonej, smażonej, grillowanej, gotowanej
- w opisie znajdziesz przepis na filet z dorsza z curry
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Podlaska przyprawa do ryb i dań z rybą - przyprawa bez chemii
Przyprawa do ryb doda potrawom z rybą wyjątkowego ziołowego smaku i aromatu. Idealnie nadaje się do ryb smażonych, pieczonych, gotowanych i grillowanych. Sprawdzi się znakomicie jako przyprawa do sałatek rybnych. Przyprawa Dary Natury to przyprawa bez chemii, nie zawiera konserwantów ani żadnych innych sztucznych, chemicznych dodatków. 100% to naturalne składniki - zioła i przyprawy.
Przyprawa do ryb - do jakich dań możesz jej użyć?
Niemalże do każdej potrawy, w których jest ryba, możesz ją posypać podlaską przyprawą. Jeśli zastanawiasz się, do czego możesz użyć przyprawy - podpowiadamy.
- przyprawisz nią rybę gotowaną
- świetnie poprawi smak ryby smażonej i pieczonej
- dobra przyprawa do ryby z grilla
- możesz nią posypać rybę, która jest składnikiem sałatki rybnej
- bardzo dobrze sprawdzi się jako przyprawa do kotletów i pulpetów rybnych
- super nadaje się do przyprawienia zapiekanki rybnej
Przyprawa do ryby - przyprawa naturalna
- nie zawiera konserwantów
- nie zawiera żadnych chemicznych dodatków
- składniki to w 100% naturalne zioła, warzywa i przyprawy
- pochodzi z czystych rejonów Polski - z serca polskiego zielarstwa - Ziołowego Zakątka
- bezpieczna i niezwykle aromatyczna przyprawa do ryb
Podlaska przyprawa do ryb - dodatkowe informacje
- Skład: gałka muszkatołowa 14, warzywa, koperek, macierzanka, papryka, bazylia, estragon, cebula, majeranek, pieprz czarny, ziele angielskie (w różnych proporcjach)
- Zawartość: 50 gramów
- Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk
Przepis na filet z dorsza z ryżem curry
Składniki - ryż:
Przygotowanie ryżu:
Pokroić cebulę, chilli i czosnek wedle uznania, a następnie wrzucić na patelnię z olejem lub oliwą. Gdy cebula zeszkli się wsypać szklankę ryżu białego, dodać 2-3 łyżki curry, 1-1.5 łyżeczki soli. Przesmażyć wszystko około dwie minuty, a następnie dolać 2 szklanki wody (na jedną szklankę ryżu, przypadają dwie szklanki wody). Ryż gotować około 10-15 min lub do momentu osiągnięcia konsystencji al dente.
Składniki - filet:
- 2 filety z dorsza
- łyżeczka Podlaskiej przyprawy do ryb
- sól
- cytryna
Przygotowanie ryby:
Rybę przyprawić i smażyć na patelni z odrobiną tłuszczu. Po usmażeniu dorsz powinien mieć złoty kolor z obu stron. Polać sokiem z cytryny. Podawać z ryżem curry i sałatą.