BIO Makaron Pełnoziarnisty z płaskurki Spaghetti Alce Nero 500g

BIO Makaron Pełnoziarnisty z płaskurki Spaghetti Alce Nero 500g

13,99 zł
Brutto
8581-302D7
  • ekologiczny makaron z pełnoziarnistej mąki płaskurki
  • bardzo zdrowy makaron z błonnikiem i witaminą B
  • dostarcza organizmowi potas, selen, magnez, wapń
  • makaron z płaskurki z ekologicznych włoskich upraw

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł, darmowa dostawa obowiązuje od 250,00 zł
 

Bezpieczeństwo Płatności

 

Darmowa wysyłka od 250 zł!

 

Przejrzysta polityka zwrotów

Ekologiczny makaron z mąki pełnoziarnistej płaskurki - prawdziwie włoskie spaghetti!

Ekologiczne pełnoziarniste spaghetti N°3 Alce Nero uzyskuje się wyłącznie z ekologicznej pełnoziarnistej semoliny z płaskurki, otrzymywanej przez mielenie całego ziarna, bez rafinacji i dodatków. Ciasto z kaszy manny wytwarzane jest na wodzie źródlanej z Alp Trydenckich. Makaron z pełnoziarnistej płaskurki Alce Nero jest bogaty w błonnik i jest idealny w połączeniu z naszymi sosami pomidorowymi lub warzywami.

Opakowanie makaronu jest wykonane z papieru, bez użycia plastiku. Do zadruku i zamknięcia opakowania użyto wyłącznie farb i klejów na bazie wody, bez składników chemicznych. Można go wyrzucić podczas zbierania papieru.

BIO pełnoziarnisty makaron do zdrowego spaghetti

Uwielbiasz spaghetti? Zrób je w jeszcze zdrowszej wersji. Pełnoziarnisty makaron z płaskurki doda spaghetti jeszcze więcej walorów zdrowotnych. Jakich? Jest doskonałym źródłem węglowodanów, które powinny być podstawowym makroskładnikiem odżywczym w naszej diecie. Produkty z płaskurki są sycące, np. makaron podany z warzywami to posiłek bardzo smaczny i lekki, po który mogą sięgnąć osoby troszczące się o linię.

  • jest bardzo bogatym źródłem błonnika pokarmowego, który usprawnia pracę jelit
  • zawiera bardzo dużo witamin z grupy B, odpowiadających za prawidłowe działanie układu nerwowego
  • dostarcza organizmowi selen, magnez, wapń, fosfor, cynk
  • płaskurka ma dużo potasu, jednocześnie niewiele sodu, a więc polecana jest osobom z problemami z sercem

To najzdrowszy makaron do spaghetti! Smacznego i zdrowego. :)

EKOlogiczny makaron z Włoch

Rolnicy Alce Nero od lat uprawiają tę płaskurkę na odpowiednich gruntach położonych głównie między prowincjami Foggia i Bari. Ścieżka makaronu z płaskurki Alce Nero zaczyna się jesienią, kiedy odbywa się siew. Po siewie płaskurka musi dojrzewać na słońcu przez co najmniej 6 miesięcy, a gdy kłos stanie się intensywnie złocistożółty, pszenica jest gotowa do zbioru.

Wszystkie zbiory, koordynowane przez partnera Mediterre.bio, są śledzone i sprawdzane, czekając na przetworzenie przez Molino De Vita, również partnera marki. Na zielonym terenie, z dala od głównych dróg, młyn przetwarza płaskurkę w kaszę mannę przy użyciu zaawansowanych technologii i wolnoobrotowych walców rozdrabniających, które w jak największym stopniu zachowują jakość płaskurki. 

Wreszcie kasza manna trafia do Trentino, gdzie źródlana woda z Alp spotyka się z mistrzostwem wytwórców makaronu Felicetti, również członków Alce Nero, dając życie 100% włoskiemu, organicznemu makaronowi gwarantowane przez członków Grupy Alce Nero.

  • makaron z ekologicznych upraw we Włoszech 
  • bez konserwantów, ulepszaczy, barwników, wzmacniaczy smaku 
  • z mąki ekologicznej płaskurki
  • z płaskurki uprawianej wyłącznie naturalnymi, bezpiecznymi metodami 
  • bez sztucznych nawozów i chemicznych oprysków 
  • bezpieczny i pyszny produkt z certyfikatem BIO!

sklep ze zdrową żywnością białystok

BIO Makaron pełnoziarnisty z płaskurki spaghetti - dodatkowe informacje

  • SKŁADNIKI: mąka z płaskurki z pełnego przemiału* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
  • SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1,5 l wody na 100 g makaronu, 15 g soli. Czas gotowania'al dente': 11 min.
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:Wartość energetyczna - 1447 kJ/342 kcal;Tłuszcz - 1,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g; Węglowodany - 66 g w tym cukry - 3,2 g; Błonnik - 7,8 g; Białko - 11 g; Sól - 0 g
  • ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
  • SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Włochy; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Włochy; WEGETARIAŃSKI, WEGAŃSKI
  • Zawartość opakowania: 500 gramów.
  • Producent: Alce Nero S.P.A. Via del Lavoro, 20, 40050 Monterenzio BO, Włochy
  • Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno. 

Często kupowane razem:

  • BIO Makaron Pełnoziarnisty z płaskurki Spaghetti Alce Nero 500g
  • +
  • BIO Kisiel MNISZEK z pomarańczą Dary Natury 30 g
  • +
  • BIO Kisiel DZIKIE OWOCE LASU Dary Natury 30 gramów
  • Cena całkowita: 20,59 zł
16 innych produktów w tej samej kategorii: