

Bezpieczeństwo Płatności
Darmowa wysyłka od 250 zł!
Przejrzysta polityka zwrotów
Ekologiczne pełnoziarniste spaghetti N°3 Alce Nero uzyskuje się wyłącznie z ekologicznej pełnoziarnistej semoliny z płaskurki, otrzymywanej przez mielenie całego ziarna, bez rafinacji i dodatków. Ciasto z kaszy manny wytwarzane jest na wodzie źródlanej z Alp Trydenckich. Makaron z pełnoziarnistej płaskurki Alce Nero jest bogaty w błonnik i jest idealny w połączeniu z naszymi sosami pomidorowymi lub warzywami.
Opakowanie makaronu jest wykonane z papieru, bez użycia plastiku. Do zadruku i zamknięcia opakowania użyto wyłącznie farb i klejów na bazie wody, bez składników chemicznych. Można go wyrzucić podczas zbierania papieru.
Uwielbiasz spaghetti? Zrób je w jeszcze zdrowszej wersji. Pełnoziarnisty makaron z płaskurki doda spaghetti jeszcze więcej walorów zdrowotnych. Jakich? Jest doskonałym źródłem węglowodanów, które powinny być podstawowym makroskładnikiem odżywczym w naszej diecie. Produkty z płaskurki są sycące, np. makaron podany z warzywami to posiłek bardzo smaczny i lekki, po który mogą sięgnąć osoby troszczące się o linię.
To najzdrowszy makaron do spaghetti! Smacznego i zdrowego. :)
Rolnicy Alce Nero od lat uprawiają tę płaskurkę na odpowiednich gruntach położonych głównie między prowincjami Foggia i Bari. Ścieżka makaronu z płaskurki Alce Nero zaczyna się jesienią, kiedy odbywa się siew. Po siewie płaskurka musi dojrzewać na słońcu przez co najmniej 6 miesięcy, a gdy kłos stanie się intensywnie złocistożółty, pszenica jest gotowa do zbioru.
Wszystkie zbiory, koordynowane przez partnera Mediterre.bio, są śledzone i sprawdzane, czekając na przetworzenie przez Molino De Vita, również partnera marki. Na zielonym terenie, z dala od głównych dróg, młyn przetwarza płaskurkę w kaszę mannę przy użyciu zaawansowanych technologii i wolnoobrotowych walców rozdrabniających, które w jak największym stopniu zachowują jakość płaskurki.
Wreszcie kasza manna trafia do Trentino, gdzie źródlana woda z Alp spotyka się z mistrzostwem wytwórców makaronu Felicetti, również członków Alce Nero, dając życie 100% włoskiemu, organicznemu makaronowi gwarantowane przez członków Grupy Alce Nero.