BIO Makaron Pełnoziarnisty z płaskurki Spaghetti Alce Nero 500g

BIO Makaron Pełnoziarnisty z płaskurki Spaghetti Alce Nero 500g

17,90 zł
Brutto
8581-302D7
  • ekologiczny makaron z pełnoziarnistej mąki płaskurki
  • bardzo zdrowy makaron z błonnikiem i witaminą B
  • dostarcza organizmowi potas, selen, magnez, wapń
  • makaron z płaskurki z ekologicznych włoskich upraw

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł, darmowa dostawa obowiązuje od 250,00 zł
 

Płatności ratalne i odroczone!

 

30 dni na zwrot produktów

Ekologiczny makaron z mąki pełnoziarnistej płaskurki - prawdziwie włoskie spaghetti!

Ekologiczne pełnoziarniste spaghetti N°3 Alce Nero uzyskuje się wyłącznie z ekologicznej pełnoziarnistej semoliny z płaskurki, otrzymywanej przez mielenie całego ziarna, bez rafinacji i dodatków. Ciasto z kaszy manny wytwarzane jest na wodzie źródlanej z Alp Trydenckich. Makaron z pełnoziarnistej płaskurki Alce Nero jest bogaty w błonnik i jest idealny w połączeniu z naszymi sosami pomidorowymi lub warzywami.

Opakowanie makaronu jest wykonane z papieru, bez użycia plastiku. Do zadruku i zamknięcia opakowania użyto wyłącznie farb i klejów na bazie wody, bez składników chemicznych. Można go wyrzucić podczas zbierania papieru.

BIO pełnoziarnisty makaron do zdrowego spaghetti

Uwielbiasz spaghetti? Zrób je w jeszcze zdrowszej wersji. Pełnoziarnisty makaron z płaskurki doda spaghetti jeszcze więcej walorów zdrowotnych. Jakich? Jest doskonałym źródłem węglowodanów, które powinny być podstawowym makroskładnikiem odżywczym w naszej diecie. Produkty z płaskurki są sycące, np. makaron podany z warzywami to posiłek bardzo smaczny i lekki, po który mogą sięgnąć osoby troszczące się o linię.

  • jest bardzo bogatym źródłem błonnika pokarmowego, który usprawnia pracę jelit
  • zawiera bardzo dużo witamin z grupy B, odpowiadających za prawidłowe działanie układu nerwowego
  • dostarcza organizmowi selen, magnez, wapń, fosfor, cynk
  • płaskurka ma dużo potasu, jednocześnie niewiele sodu, a więc polecana jest osobom z problemami z sercem

To najzdrowszy makaron do spaghetti! Smacznego i zdrowego. :)

EKOlogiczny makaron z Włoch

Rolnicy Alce Nero od lat uprawiają tę płaskurkę na odpowiednich gruntach położonych głównie między prowincjami Foggia i Bari. Ścieżka makaronu z płaskurki Alce Nero zaczyna się jesienią, kiedy odbywa się siew. Po siewie płaskurka musi dojrzewać na słońcu przez co najmniej 6 miesięcy, a gdy kłos stanie się intensywnie złocistożółty, pszenica jest gotowa do zbioru.

Wszystkie zbiory, koordynowane przez partnera Mediterre.bio, są śledzone i sprawdzane, czekając na przetworzenie przez Molino De Vita, również partnera marki. Na zielonym terenie, z dala od głównych dróg, młyn przetwarza płaskurkę w kaszę mannę przy użyciu zaawansowanych technologii i wolnoobrotowych walców rozdrabniających, które w jak największym stopniu zachowują jakość płaskurki. 

Wreszcie kasza manna trafia do Trentino, gdzie źródlana woda z Alp spotyka się z mistrzostwem wytwórców makaronu Felicetti, również członków Alce Nero, dając życie 100% włoskiemu, organicznemu makaronowi gwarantowane przez członków Grupy Alce Nero.

  • makaron z ekologicznych upraw we Włoszech 
  • bez konserwantów, ulepszaczy, barwników, wzmacniaczy smaku 
  • z mąki ekologicznej płaskurki
  • z płaskurki uprawianej wyłącznie naturalnymi, bezpiecznymi metodami 
  • bez sztucznych nawozów i chemicznych oprysków 
  • bezpieczny i pyszny produkt z certyfikatem BIO!

sklep ze zdrową żywnością białystok

BIO Makaron pełnoziarnisty z płaskurki spaghetti - dodatkowe informacje

  • SKŁADNIKI: mąka z płaskurki z pełnego przemiału* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
  • SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1,5 l wody na 100 g makaronu, 15 g soli. Czas gotowania'al dente': 11 min.
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:Wartość energetyczna - 1447 kJ/342 kcal;Tłuszcz - 1,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g; Węglowodany - 66 g w tym cukry - 3,2 g; Błonnik - 7,8 g; Białko - 11 g; Sól - 0 g
  • ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
  • SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Włochy; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Włochy; WEGETARIAŃSKI, WEGAŃSKI
  • Zawartość opakowania: 500 gramów.
  • Producent: Alce Nero S.P.A. Via del Lavoro, 20, 40050 Monterenzio BO, Włochy
  • Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno. 

Często kupowane razem:

  • BIO Makaron Pełnoziarnisty z płaskurki Spaghetti Alce Nero 500g
  • +
  • BIO Makaron Pełnoziarnisty z płaskurki penne rurki Alce Nero 500g
  • +
  • BIO Migdały Cięte płatki migdałowe 300 gramów BIO Planet
  • Cena całkowita: 56,89 zł
16 innych produktów w tej samej kategorii: