BIO Makaron Pełnoziarnisty z płaskurki Spaghetti Alce Nero 500 g
(3,58 zł /100 g)
- ekologiczny makaron z pełnoziarnistej mąki płaskurki
- bardzo zdrowy makaron z błonnikiem i witaminą B
- dostarcza organizmowi potas, selen, magnez, wapń
- makaron z płaskurki z ekologicznych włoskich upraw
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Ekologiczny makaron z mąki pełnoziarnistej płaskurki - prawdziwie włoskie spaghetti!
Ekologiczne pełnoziarniste spaghetti N°3 Alce Nero uzyskuje się wyłącznie z ekologicznej pełnoziarnistej semoliny z płaskurki, otrzymywanej przez mielenie całego ziarna, bez rafinacji i dodatków. Ciasto z kaszy manny wytwarzane jest na wodzie źródlanej z Alp Trydenckich. Makaron z pełnoziarnistej płaskurki Alce Nero jest bogaty w błonnik i jest idealny w połączeniu z naszymi sosami pomidorowymi lub warzywami.
Opakowanie makaronu jest wykonane z papieru, bez użycia plastiku. Do zadruku i zamknięcia opakowania użyto wyłącznie farb i klejów na bazie wody, bez składników chemicznych. Można go wyrzucić podczas zbierania papieru.
BIO pełnoziarnisty makaron do zdrowego spaghetti
Uwielbiasz spaghetti? Zrób je w jeszcze zdrowszej wersji. Pełnoziarnisty makaron z płaskurki doda spaghetti jeszcze więcej walorów zdrowotnych. Jakich? Jest doskonałym źródłem węglowodanów, które powinny być podstawowym makroskładnikiem odżywczym w naszej diecie. Produkty z płaskurki są sycące, np. makaron podany z warzywami to posiłek bardzo smaczny i lekki, po który mogą sięgnąć osoby troszczące się o linię.
- jest bardzo bogatym źródłem błonnika pokarmowego, który usprawnia pracę jelit
- zawiera bardzo dużo witamin z grupy B, odpowiadających za prawidłowe działanie układu nerwowego
- dostarcza organizmowi selen, magnez, wapń, fosfor, cynk
- płaskurka ma dużo potasu, jednocześnie niewiele sodu, a więc polecana jest osobom z problemami z sercem
To najzdrowszy makaron do spaghetti! Smacznego i zdrowego. :)
EKOlogiczny makaron z Włoch
Rolnicy Alce Nero od lat uprawiają tę płaskurkę na odpowiednich gruntach położonych głównie między prowincjami Foggia i Bari. Ścieżka makaronu z płaskurki Alce Nero zaczyna się jesienią, kiedy odbywa się siew. Po siewie płaskurka musi dojrzewać na słońcu przez co najmniej 6 miesięcy, a gdy kłos stanie się intensywnie złocistożółty, pszenica jest gotowa do zbioru.
Wszystkie zbiory, koordynowane przez partnera Mediterre.bio, są śledzone i sprawdzane, czekając na przetworzenie przez Molino De Vita, również partnera marki. Na zielonym terenie, z dala od głównych dróg, młyn przetwarza płaskurkę w kaszę mannę przy użyciu zaawansowanych technologii i wolnoobrotowych walców rozdrabniających, które w jak największym stopniu zachowują jakość płaskurki.
Wreszcie kasza manna trafia do Trentino, gdzie źródlana woda z Alp spotyka się z mistrzostwem wytwórców makaronu Felicetti, również członków Alce Nero, dając życie 100% włoskiemu, organicznemu makaronowi gwarantowane przez członków Grupy Alce Nero.
- makaron z ekologicznych upraw we Włoszech
- bez konserwantów, ulepszaczy, barwników, wzmacniaczy smaku
- z mąki ekologicznej płaskurki
- z płaskurki uprawianej wyłącznie naturalnymi, bezpiecznymi metodami
- bez sztucznych nawozów i chemicznych oprysków
- bezpieczny i pyszny produkt z certyfikatem BIO!
BIO Makaron pełnoziarnisty z płaskurki spaghetti - dodatkowe informacje
- SKŁADNIKI: mąka z płaskurki z pełnego przemiału* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1,5 l wody na 100 g makaronu, 15 g soli. Czas gotowania'al dente': 11 min.
- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:Wartość energetyczna - 1447 kJ/342 kcal;Tłuszcz - 1,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g; Węglowodany - 66 g w tym cukry - 3,2 g; Błonnik - 7,8 g; Białko - 11 g; Sól - 0 g
- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Włochy; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Włochy; WEGETARIAŃSKI, WEGAŃSKI
- Zawartość opakowania: 500 gramów.
- Producent: Alce Nero S.P.A. Via del Lavoro, 20, 40050 Monterenzio BO, Włochy
- Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno.