BIO Makaron Orkiszowy Pełnoziarnisty Krajanka 250 g - Zdrowy Sklep Białystok
BIO Makaron Orkiszowy Pełnoziarnisty Krajanka 250 g

BIO Makaron Orkiszowy Pełnoziarnisty Krajanka 250 g

9,99 zł

(3,99 zł /100 g)

Brutto
9E1D-910F5
  • ekologiczny makaron krajanka
  • z pełnego ziarna orkiszu
  • ma duże wartości odżywcze, jest bogatym źródłem błonnika
  • świetny do zup, sałatek, sosów


Ilość
Niestety, obecnie nie mamy tego produktu

  Paczkomat 11,99 zł / Orlen Paczka 7,99 zł / Kurier InPost 13,99 zł / DPD 12,16 zł

BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!

  Bezpieczne płatności BLIK, kartą

a także odroczone i ratalne

 

Ubezpieczenie zakupów do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

 

10% rabatu na stałe w programie lojalnościowym

Ekologiczny makaron orkiszowy Bartolini

Mąka z której wyrabiany jest makaron Bartolini orkiszowy, uzyskiwana jest wyłącznie z pełnego przemiału ziarna orkiszu - łuski, bielma i zarodka, dzięki czemu stanowi on cenne źródło błonnika. Ziarna ORKISZU użyte do wyrobu mąki na makaron pochodzą wyłącznie z ekologicznych, polskich upraw. Rzemieślnicze metody produkcji, w tym zastosowanie matryc z brązu, nadają makaronowi chropowatą powierzchnię zapewniającą idealne przyleganie sosu. 

Dlaczego warto wybrać makaron orkiszowy?

  • Makaron orkiszowy ma wyższą wartość odżywczą niż zwykły makaron z mąki pszennej. Orkisz zawiera więcej białka, błonnika, witamin i minerałów.
  • Orkisz jest znany z lepszej przyswajalności w porównaniu z pszenicą. To oznacza, że ​​możesz cieszyć się smacznym makaronem, jednocześnie lepiej wykorzystując składniki odżywcze.
  • Makaron Bartolinii jest ekologiczny, pochodzi ze składników rosnących na czystych terenach, bez kontaktu z opryskami i nawozami. 
  • Bardzo dobrze smakuje i znakomicie pasuje do sosów, zup, sałatek, zapiekanek i pesto. 

Makaron orkiszowy krajanka - dodatkowe informacje

  • SKŁADNIKI: Mąka orkiszowa razowa typ 2000* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna: 668 kJ / 158 kcal; Tłuszcz: 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g; Węglowodany: 28 g w tym cukry: 1 g; Błonnik: 4,4 g; Białko: 6,2 g; Sól: 0,01 g
  • SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przed spożyciem gotować 7 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)
  • INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać jaja.
  • ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.


 

16 innych produktów w tej samej kategorii: