BIO Makaron Pełnoziarnisty z płaskurki penne rurki Alce Nero 500g

BIO Makaron Pełnoziarnisty z płaskurki penne rurki Alce Nero 500g

16,30 zł
Brutto
7FB7-77369
  • makaron orkiszowy penne
  • z ekologicznych upraw włoskich 
  • z mąki z pełnego orkiszu
  • znacznie zdrowszy od klasycznego, pszennego makaronu 
  • znakomicie absorbuje przyprawy! 

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł, darmowa dostawa obowiązuje od 250,00 zł
 

Bezpieczeństwo Płatności

 

Darmowa wysyłka od 250 zł!

 

Przejrzysta polityka zwrotów

Ekologiczny makaron z płaskurki Penne Alce Nero

Organiczny makaron fusilli z płaskurki Alce Nero w całości pozyskiwany jest wyłącznie z ekologicznej pszenicy płaskurki Triticum Dicoccum uprawianej we Włoszech. Szorstka powierzchnia sprawia, że ​​nadaje się szczególnie do wchłaniania przypraw. Ekologiczne fusilli z płaskurki Alce Nero ma intensywny aromat i zrównoważony smak, a także jest źródłem błonnika. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

Opakowanie tego makaronu jest wykonane z papieru, bez użycia plastiku. Do zadruku i zamknięcia opakowania użyto wyłącznie farb i klejów na bazie wody, bez składników chemicznych. Można je wyrzucić podczas zbierania papieru. 

Makaron rurki z płaskurki - do czego możesz go używać?

  • bardzo dobry do zup i sosów
  • znakomicie sprawdzi się jako składnik sałatek
  • świetny do kremów np. do kremu z pomidorów
  • komponuje się super z warzywami
  • najlepszy makaron do dań z mięsem, również do zapiekanek

Pszenica płaskurka - właściwości

Pszenica płaskurka to jedna z najzdrowszych odmian pszenicy. To właśnie dlatego warto zwykły makaron z pszenicy zastąpić makaronem z płaskurki. 

  • zawiera dużo błonnika, który bardzo dobrze wpływa na pracę jelit
  • obniża poziom cholesterolu we krwi i redukuje poziom cukru
  • regularne spożywanie płaskurki może zmniejszać ryzyko nowotworu układu pokarmowego
  • cechuje się wysoką zawartością białka oraz wapnia i fosforu
  • jest źródłem witaminy E, tak zwanej witaminy młodości

Ekologiczny makaron z ekologicznych upraw

Makaron Fusilli zrobiono z mąki z pszenicy płaskurki, rosnącej na czystych terenach, na ekologicznych  uprawach. Stosuje się tam tylko bezpieczne, naturalne metody uprawy, bez stosowania oprysków i nawozów pochodzenia nienaturalnego. Potwierdza to certyfikat BIO makaronu z płaskurki, który daje Ci pewność, że wszystkie normy rolnictwa ekologicznego zostały spełnione. Dzięki temu pszenica, a więc i makaron, zachowały wszystkie swoje walory smakowe i właściwości zdrowotne!

sklep ze zdrową żywnością białystok

BIO makaron z płaskurki Penne Alce Nero

  • SKŁADNIKI: mąka z PSZENICY płaskurki pełnoziarnista*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
  • SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1539 kJ/342 kcal; Tłuszcz - 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g; Węglowodany - 67 g w tym cukry - 2,9 g; Błonnik - 5,7 g; Białko - 12 g; Sól - 0 g
  • ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Często kupowane razem:

  • BIO Makaron Pełnoziarnisty z płaskurki penne rurki Alce Nero 500g
  • +
  • Makaron jaglany nitki Pro Natura 400 gramów
  • +
  • BIO herbatka laktacyjna 25 saszetek x 2 g Dary Natury
  • Cena całkowita: 32,05 zł
16 innych produktów w tej samej kategorii: