BIO Makaron Pełnoziarnisty z płaskurki penne rurki Alce Nero 500 g
(3,59 zł /100 g)
- makaron orkiszowy penne
- z ekologicznych upraw włoskich
- z mąki z pełnego orkiszu
- znacznie zdrowszy od klasycznego, pszennego makaronu
- znakomicie absorbuje przyprawy!
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Ekologiczny makaron z płaskurki Penne Alce Nero
Organiczny makaron fusilli z płaskurki Alce Nero w całości pozyskiwany jest wyłącznie z ekologicznej pszenicy płaskurki Triticum Dicoccum uprawianej we Włoszech. Szorstka powierzchnia sprawia, że nadaje się szczególnie do wchłaniania przypraw. Ekologiczne fusilli z płaskurki Alce Nero ma intensywny aromat i zrównoważony smak, a także jest źródłem błonnika. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. Opakowanie tego makaronu jest wykonane z papieru, bez użycia plastiku. Do zadruku i zamknięcia opakowania użyto wyłącznie farb i klejów na bazie wody, bez składników chemicznych. Można je wyrzucić do pojemnika z papierami.
Makaron rurki z płaskurki - do czego możesz go używać?
- bardzo dobry do zup i sosów
- znakomicie sprawdzi się jako składnik sałatek
- świetny do kremów np. do kremu z pomidorów
- komponuje się super z warzywami
- najlepszy makaron do dań z mięsem, również do zapiekanek
Pszenica płaskurka - właściwości
Pszenica płaskurka to jedna z najzdrowszych odmian pszenicy. To właśnie dlatego warto zwykły makaron z pszenicy zastąpić makaronem z płaskurki.
- zawiera dużo błonnika, który bardzo dobrze wpływa na pracę jelit
- obniża poziom cholesterolu we krwi i redukuje poziom cukru
- regularne spożywanie płaskurki może zmniejszać ryzyko nowotworu układu pokarmowego
- cechuje się wysoką zawartością białka oraz wapnia i fosforu
- jest źródłem witaminy E, tak zwanej witaminy młodości
Ekologiczny makaron z ekologicznych upraw
Makaron Fusilli zrobiono z mąki z pszenicy płaskurki, rosnącej na czystych terenach, na ekologicznych uprawach. Stosuje się tam tylko bezpieczne, naturalne metody uprawy, bez stosowania oprysków i nawozów pochodzenia nienaturalnego. Potwierdza to certyfikat BIO makaronu z płaskurki, który daje Ci pewność, że wszystkie normy rolnictwa ekologicznego zostały spełnione. Dzięki temu pszenica, a więc i makaron, zachowały wszystkie swoje walory smakowe i właściwości zdrowotne!
BIO makaron z płaskurki Penne Alce Nero
- SKŁADNIKI: mąka z PSZENICY płaskurki pełnoziarnista*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.
- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1539 kJ/342 kcal; Tłuszcz - 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g; Węglowodany - 67 g w tym cukry - 2,9 g; Błonnik - 5,7 g; Białko - 12 g; Sól - 0 g
- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.