BIO Makaron Pełnoziarnisty z płaskurki penne rurki Alce Nero 500 g

BIO Makaron Pełnoziarnisty z płaskurki penne rurki Alce Nero 500 g

18,00 zł

(3,59 zł /100 g)

Brutto
7FB7-77369
  • makaron orkiszowy penne
  • z ekologicznych upraw włoskich 
  • z mąki z pełnego orkiszu
  • znacznie zdrowszy od klasycznego, pszennego makaronu 
  • znakomicie absorbuje przyprawy! 

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

 

InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

 

Płatności ratalne i odroczone!

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Ekologiczny makaron z płaskurki Penne Alce Nero

Organiczny makaron fusilli z płaskurki Alce Nero w całości pozyskiwany jest wyłącznie z ekologicznej pszenicy płaskurki Triticum Dicoccum uprawianej we Włoszech. Szorstka powierzchnia sprawia, że ​​nadaje się szczególnie do wchłaniania przypraw. Ekologiczne fusilli z płaskurki Alce Nero ma intensywny aromat i zrównoważony smak, a także jest źródłem błonnika. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. Opakowanie tego makaronu jest wykonane z papieru, bez użycia plastiku. Do zadruku i zamknięcia opakowania użyto wyłącznie farb i klejów na bazie wody, bez składników chemicznych. Można je wyrzucić do pojemnika z papierami. 

Makaron rurki z płaskurki - do czego możesz go używać?

  • bardzo dobry do zup i sosów
  • znakomicie sprawdzi się jako składnik sałatek
  • świetny do kremów np. do kremu z pomidorów
  • komponuje się super z warzywami
  • najlepszy makaron do dań z mięsem, również do zapiekanek

Pszenica płaskurka - właściwości

Pszenica płaskurka to jedna z najzdrowszych odmian pszenicy. To właśnie dlatego warto zwykły makaron z pszenicy zastąpić makaronem z płaskurki. 

  • zawiera dużo błonnika, który bardzo dobrze wpływa na pracę jelit
  • obniża poziom cholesterolu we krwi i redukuje poziom cukru
  • regularne spożywanie płaskurki może zmniejszać ryzyko nowotworu układu pokarmowego
  • cechuje się wysoką zawartością białka oraz wapnia i fosforu
  • jest źródłem witaminy E, tak zwanej witaminy młodości

Ekologiczny makaron z ekologicznych upraw

Makaron Fusilli zrobiono z mąki z pszenicy płaskurki, rosnącej na czystych terenach, na ekologicznych  uprawach. Stosuje się tam tylko bezpieczne, naturalne metody uprawy, bez stosowania oprysków i nawozów pochodzenia nienaturalnego. Potwierdza to certyfikat BIO makaronu z płaskurki, który daje Ci pewność, że wszystkie normy rolnictwa ekologicznego zostały spełnione. Dzięki temu pszenica, a więc i makaron, zachowały wszystkie swoje walory smakowe i właściwości zdrowotne!


BIO makaron z płaskurki Penne Alce Nero

  • SKŁADNIKI: mąka z PSZENICY płaskurki pełnoziarnista*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
  • SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1539 kJ/342 kcal; Tłuszcz - 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g; Węglowodany - 67 g w tym cukry - 2,9 g; Błonnik - 5,7 g; Białko - 12 g; Sól - 0 g
  • ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

sklep ze zdrową żywnością białystok
16 innych produktów w tej samej kategorii: