BIO Makaron z płaskurki fusilli świderki Alce Nero 500 g
(3,30 zł /100 g)
- ekologiczny makaron z płaskurki
- w popularnym kształcie świderków
- z mąki płaskurki z włoskich upraw!
- znakomity do zup, sosów, zapiekanek, sałatek
- bogate źródło błonnika i witaminy B
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Ekologiczny makaron z płaskurki Fusilli (świderki) prosto z Włoskich ekologicznych pól!
Ekologiczne świderki z płaskurki Alce Nero są otrzymywane wyłącznie z ekologicznej płaskurki uprawianej we Włoszech. Szorstka powierzchnia sprawia, że nadają się szczególnie do wchłaniania przypraw, gwarantując jakość i smak każdego preparatu. Makaron jest źródłem witamin, głównie z grupy B, a także błonnika pokarmowego. Opakowanie z papieru sprawia, że kupując makaron orkiszowy jesteś bardzo EKO i dbasz o naturę!
Włoski, EKOlogiczny makaron świderki!
Makaron z płaskurki świderki to ekologiczny makaron prosto z Włoch! Wyprodukowany został z mąki płaskurki uprawianej metodami naturalnymi na włoskich polach. Nie stosuje się na nich żadnych sztucznych oprysków, żadnych chemicznych nawozów. To makaron bez konserwantów, bez GMO, ulepszaczy i spulchniaczy. Makaron Alce Nero to pełnia naturalnego smaku!
Opakowanie tego makaronu jest wykonane z papieru, bez użycia plastiku. Do zadruku i zamknięcia opakowania użyto wyłącznie farb i klejów na bazie wody, bez składników chemicznych. Można go wyrzucić do pojemnika z papierem.
BIO zdrowy makaron płaskurki - właściwości
Makaron z mąki płaskurki jest znacznie zdrowszy od klasycznego makaronu z mąki pszennej. Zawiera bardzo dużo witamin z grupy B, która odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Płaskurka jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego, który usprawnia działanie jelit i ułatwia wypróżnianie. Bioaktywne związki zawarte w płaskurce obniżają poziom złego cholesterolu i cukru we krwi, pomagają też przy odchudzaniu. Płaskurka dostarcza organizmowi także bardzo wysokiej jakości białka - głównego budulca naszego ciała! To znakomity makaron jako zamiennik klasycznego makaronu pszennego.
Makaron świderki - do czego stosować?
Makaron w popularnej kształcie świderków znakomicie pasuje do bardzo wielu potraw z makaronem. Możesz go użyć jako dodatek do wielu rodzajów zup, w tym do rosołu. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatki, można wykorzystać go też do zapieczenia pysznej zapiekanki. Dodając go do dań z sosami i mięsem także będzie smakował wyśmienicie!
Makaron z płaskurki świderki - dodatkowe informacje
- SKŁADNIKI: mąka z opłaskurki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1,5 l wody na100 g makaronu, 15 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.
- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1469 kJ / 347 kcal; Tłuszcz - 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g; Węglowodany - 78 g w tym cukry – 2,2 g; Błonnik - 3,9 g; Białko - 12 g; Sól - 0 g
- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Włochy; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Włochy; WEGETARIAŃSKI, WEGAŃSKI
- ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA: 500 g.
- PRODUCENT: Alce Nero S.P.A. Via del Lavoro, 20, 40050 Monterenzio BO, Włochy
- DYSTRYBUTOR: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno