BIO Makaron z płaskurki fusilli świderki Alce Nero 500 g

BIO Makaron z płaskurki fusilli świderki Alce Nero 500 g

17,90 zł

(3,30 zł /100 g)

Brutto
8BB6-40189
  • ekologiczny makaron z płaskurki
  • w popularnym kształcie świderków
  • z mąki płaskurki z włoskich upraw!
  • znakomity do zup, sosów, zapiekanek, sałatek 
  • bogate źródło błonnika i witaminy B

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

 

InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

 

Płatności ratalne i odroczone!

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Ekologiczny makaron z płaskurki Fusilli (świderki) prosto z Włoskich ekologicznych pól!

Ekologiczne świderki z płaskurki Alce Nero są otrzymywane wyłącznie z ekologicznej płaskurki uprawianej we Włoszech. Szorstka powierzchnia sprawia, że ​​nadają się szczególnie do wchłaniania przypraw, gwarantując jakość i smak każdego preparatu. Makaron jest źródłem witamin, głównie z grupy B, a także błonnika pokarmowego. Opakowanie z papieru sprawia, że kupując makaron orkiszowy jesteś bardzo EKO i dbasz o naturę!

Włoski, EKOlogiczny makaron świderki!

Makaron z płaskurki świderki to ekologiczny makaron prosto z Włoch! Wyprodukowany został z mąki płaskurki uprawianej metodami naturalnymi na włoskich polach. Nie stosuje się na nich żadnych sztucznych oprysków, żadnych chemicznych nawozów. To makaron bez konserwantów, bez GMO, ulepszaczy i spulchniaczy. Makaron Alce Nero to pełnia naturalnego smaku!

Opakowanie tego makaronu jest wykonane z papieru, bez użycia plastiku. Do zadruku i zamknięcia opakowania użyto wyłącznie farb i klejów na bazie wody, bez składników chemicznych. Można go wyrzucić do pojemnika z papierem.

sklep ze zdrową żywnością białystok

BIO zdrowy makaron płaskurki - właściwości 

Makaron z mąki płaskurki jest znacznie zdrowszy od klasycznego makaronu z mąki pszennej. Zawiera bardzo dużo witamin z grupy B, która odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Płaskurka jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego, który usprawnia działanie jelit i ułatwia wypróżnianie. Bioaktywne związki zawarte w płaskurce obniżają poziom złego cholesterolu i cukru we krwi, pomagają też przy odchudzaniu. Płaskurka dostarcza organizmowi także bardzo wysokiej jakości białka - głównego budulca naszego ciała! To znakomity makaron jako zamiennik klasycznego makaronu pszennego

Makaron świderki - do czego stosować?

Makaron w popularnej kształcie świderków znakomicie pasuje do bardzo wielu potraw z makaronem. Możesz go użyć jako dodatek do wielu rodzajów zup, w tym do rosołu. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatki, można wykorzystać go też do zapieczenia pysznej zapiekanki. Dodając go do dań z sosami i mięsem także będzie smakował wyśmienicie! 

Makaron z płaskurki świderki - dodatkowe informacje

  • SKŁADNIKI: mąka z opłaskurki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
  • SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1,5 l wody na100 g makaronu, 15 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1469 kJ / 347 kcal; Tłuszcz - 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g; Węglowodany - 78 g w tym cukry – 2,2 g; Błonnik - 3,9 g; Białko - 12 g; Sól - 0 g
  • ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
  • SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Włochy; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Włochy; WEGETARIAŃSKI, WEGAŃSKI
  • ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA: 500 g.
  • PRODUCENT: Alce Nero S.P.A. Via del Lavoro, 20, 40050 Monterenzio BO, Włochy
  • DYSTRYBUTOR: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno
16 innych produktów w tej samej kategorii: