Makaron ryżowy nitki Pro Natura 400 g
(2,36 zł /100 g)
- makaron z mąki ryżowej
- w popularnym kształcie nitek
- znakomity do zup, rosołu i sosów
- świetnie zastępuje makaron z mąki pszennej
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Makaron z mąki ryżowej w kształcie nitek - naturalny, zdrowy i niezwykle dobry!
Delikatny i niemal niewidoczny – taki właśnie jest nasz makaron ryżowy. Nitka to idealny wariat, który zastosować można w zupach i daniach z patelni. Świetnie nada się do potraw z mięsem czy warzywami, przygotowanymi w sposób azjatycki. Taki sam wariant, tylko w formie np. wstążek, jest głównym elementem wielu dań kuchni chińskiej.
Makaron ryżowy - bezglutenowy, zdrowy
Makaron jest lekkostrawny i zdrowy. Nie zawiera konserwantów, dodatków chemicznych ani sztucznych barwników. W składzie makaronu znajdziemy węglowodany złożone, które są wolniej trawione przez organizm. Dzięki temu węgle przez dłuższy okres czasu dają nam energii i uczucie sytości.
Bogaty jest w białko i witaminę B, a także w m.in. magnez. Świetnie nada się jako zamiennik do produktu wykonanego z mąki pszennej. Makaron ryżowy nitka wyprodukowany jest wyłącznie z naturalnych składników: mąki ryżowej i wody. Nie rozgotowuje się.
Nasze propozycje to wyjątkowe dodatki, które pozwolą nie tylko na uatrakcyjnienie codziennych dań, ale również będą stanowić świetną alternatywę dla osób uczulonych na gluten. Pro Natura to oferta idealna dla każdego - zarówno dla alergika, jak i osoby chcącej wzbogacić swoją dietę.
Nitki - do czego stosować taki makaron?
Zastanawiasz się, do czego możesz użyć makaronu ryżowego w kształcie nitek? Możesz go wykorzystać do wszystkich dań, do których dodaje się klasyczny makaron nitki z mąki pszennej. Pasuje idealnie do:
- rosołu
- zup
- dań z sosem i mięsem
- potraw z warzywami
- zapiekanek
Makaron z mąki ryżowej Pro Natura - więcej informacji
- Wartość odżywcza w 100 gramach: wartość energetyczna 1480kJ/349 kalorii; tłuszcz - 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g, węglowodany 78 g, w tym cukry 0,5 g, błonnik 1,4 g, białko 7,4 g, sól 0,01 g.
- Składniki: mąka ryżowa, woda.
- Sposób przygotowania: Gotować przez 6-12 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu odcedzić i popłukać makaron bieżącą wodą.
- Zawartość opakowania: 400 g.
- Producent: PRO NATURA SP. Z O.O., Chwiram 89/2 , 78-627 Chwiram.