BIO Pesto Czerwone z suszonych pomidorów Alce Nero 130 g
(11,53 zł /100 g)
- ekologiczne czerwone pesto
- z włoskich pomidorów najwyższej jakości
- idealne do makaronów i dań kuchni włoskiej
- pasuje do ciasta francuskiego i do kanapeczek
- w opisie znajdziesz przepis na makaron z pesto!
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Ekologiczne pesto z czerwonych pomidorów włoskich!
Ekologiczne pesto czerwone z suszonych pomidorów. Pesto jest tradycyjnym włoskim dodatkiem do makaronu. Należy je jedynie dodać do gorącego makaronu (najlepiej semolinowego), tworząc w ten sposób kompletny włoski posiłek. Czerwone pesto Alce Nero przygotowywane jest z najlepszych surowców, wzbogacone oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Wytwarzany z włoskich i ekologicznych pomidorów charakteryzuje się niepowtarzalnym smakiem. Idealnie nadaje się do makaronów i bruschetty.
BIO pesto czerwone - EKOlogiczny wybór!
- nie zawiera konserwantów i barwników
- w 100% naturalne pesto czerwone
- ekologiczne, z certyfikatem BIO
- pomidory uprawiane były metodami naturalnymi
- przetwarzano je z poszanowaniem środowiska
- dzięki temu pomidory zachowały wszystkie cenne wartości
- wszystkie składniki są certyfikowane
Pesto pomidorowe - do czego je wykorzystać?
- możesz dodać je do gorącego makaronu, najlepiej semolinowego
- posłuży Ci do przygotowania pysznego risotto
- bardzo dobrze pasuje do ryb
- sprawdzi się jako pomidorowe smarowidło do kanapeczek
- pasuje świetnie do ciasta francuskiego, a nawet do pizzy
Dodatkowe informacje
- SKŁADNIKI: suszone pomidory* (75), olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek*extra virgin, parmezan (2,7) (mleko, sól, podpuszczka), ser owczy* (2) (mleko, sól, podpuszczka), mąka ziemniaczana*, ocet jabłkowy*, cukier trzcinowy* sól, cebula w proszku*, czosnek*, ocet winny, (*certyfikowany składnik ekologiczny)
- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1019 kJ /247 kcal; Tłuszcz - 22 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,3 g; Węglowodany - 8,4 g w tym cukry - 4,4 g; Białko - 2,9 g; Sól - 1,5 g.
- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
- SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Włochy; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Włochy; WEGETARIAŃSKI; Zawartość opakowania: 130 g.; Producent: Alce Nero S.P.A. Via del Lavoro, 20, 40050 Monterenzio BO, Włochy; Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno
Przepis na: Makaron z pesto z suszonych pomidorów
Jeśli zastanawiasz się, jak przygotować pyszne danie z wykorzystaniem pesto pomidorowego Alce Nero, to służymy pomocą, oto prosty przepis!
Składniki: 150 g makaronu penne, 4 łyżki czerwonego pesto, 2 łyżki blanszowanych migdałów, 100 g parmezanu, kilka listków bazylii, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, szczypta chili, łyżka oliwy, sól
Sposób przygotowania: Ugotuj i odcedź makaron, dodaj pesto, oliwę, chilli, czosnek i sól. Nałóż na talerz, posyp serem, migdałami i udekoruj liśćmi bazylii.