BIO makaron z płaskurki penne rigate rurki Alce Nero 500 g

BIO makaron z płaskurki penne rigate rurki Alce Nero 500 g

16,49 zł

(3,29 zł /100 g)

Brutto
  • ekologiczny makaron z pszenicy płaskurki
  • kształt rurek, jeden z najbardziej popularnych w Polsce
  • znakomity do sosów i past pomidorowych
  • zdrowy i pożywny, zawiera dużo błonnika i węglowodanów
  • z mąki z czystych i ekologicznych upraw

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

 

InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

 

Płatności ratalne i odroczone!

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Ekologiczny makaron z pszenicy płaskurki - penne rigate Alce Nero

Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY płaskurki z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. Znakomity do zup i sosów, do dań z warzywami i mięsem. To makaron idealny dla wegan i wegetarian! 

Makaron rurki z płaskurki - do czego możesz go używać?

Makaron penne rigate to rurki ścięte pod ukosem, jeden z najbardziej popularnych rodzajów makaronów w Polsce. Do czego taki makaron najlepiej pasuje? 

  • znakomity makaron do sosów na bazie śmietany i pomidorów
  • świetnie sprawdzi się w zapiekankach
  • super pasuje do gulaszów
  • bardzo dobry makaron do sałatek
  • idealnie komponuje się z pesto i owocami morza
  • sprawdzi się również jako makaron do niektórych zup

Ekologiczny makaron z ekologicznych upraw

Makaron rurki Alce Nero zrobiono z mąki z pszenicy płaskurki, rosnącej na czystych terenach, na ekologicznych  uprawach. Stosuje się tam tylko bezpieczne, naturalne metody uprawy, bez stosowania oprysków i nawozów pochodzenia nienaturalnego. Potwierdza to certyfikat BIO makaronu z płaskurki, który daje Ci pewność, że wszystkie normy rolnictwa ekologicznego zostały spełnione. Dzięki temu pszenica, a więc i makaron, zachowały wszystkie swoje walory smakowe i właściwości zdrowotne!

Dodatkowo, opakowanie tego makaronu jest wykonane z papieru, bez użycia plastiku. Do zadruku i zamknięcia opakowania użyto wyłącznie farb i klejów na bazie wody, bez składników chemicznych. Można go wyrzucić podczas zbierania papieru.

sklep ze zdrową żywnością białystok

Pszenica płaskurka - właściwości

Pszenica płaskurka to jedna z najzdrowszych odmian pszenicy. To właśnie dlatego warto zwykły makaron z pszenicy zastąpić makaronem z płaskurki. 

  • zawiera dużo błonnika, który bardzo dobrze wpływa na pracę jelit
  • obniża poziom cholesterolu we krwi i redukuje poziom cukru
  • regularne spożywanie płaskurki może zmniejszać ryzyko nowotworu układu pokarmowego
  • cechuje się wysoką zawartością białka oraz wapnia i fosforu
  • jest źródłem witaminy E, tak zwanej witaminy młodości

Makaron rurki penne rigate Alce Nero - dodatkowe informacje

  • SKŁADNIKI: mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
  • SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 10 min.
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1539 kJ / 342 kcal; Tłuszcz - 1,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g; Węglowodany - 67 g w tym cukry - 2,9 g; Błonnik - 5,7 g; Białko - 12 g; Sól - 0 g
  • ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
16 innych produktów w tej samej kategorii: