BIO makaron z płaskurki penne rigate rurki Alce Nero 500 g
(3,29 zł /100 g)
- ekologiczny makaron z pszenicy płaskurki
- kształt rurek, jeden z najbardziej popularnych w Polsce
- znakomity do sosów i past pomidorowych
- zdrowy i pożywny, zawiera dużo błonnika i węglowodanów
- z mąki z czystych i ekologicznych upraw
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Ekologiczny makaron z pszenicy płaskurki - penne rigate Alce Nero
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY płaskurki z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. Znakomity do zup i sosów, do dań z warzywami i mięsem. To makaron idealny dla wegan i wegetarian!
Makaron rurki z płaskurki - do czego możesz go używać?
Makaron penne rigate to rurki ścięte pod ukosem, jeden z najbardziej popularnych rodzajów makaronów w Polsce. Do czego taki makaron najlepiej pasuje?
- znakomity makaron do sosów na bazie śmietany i pomidorów
- świetnie sprawdzi się w zapiekankach
- super pasuje do gulaszów
- bardzo dobry makaron do sałatek
- idealnie komponuje się z pesto i owocami morza
- sprawdzi się również jako makaron do niektórych zup
Ekologiczny makaron z ekologicznych upraw
Makaron rurki Alce Nero zrobiono z mąki z pszenicy płaskurki, rosnącej na czystych terenach, na ekologicznych uprawach. Stosuje się tam tylko bezpieczne, naturalne metody uprawy, bez stosowania oprysków i nawozów pochodzenia nienaturalnego. Potwierdza to certyfikat BIO makaronu z płaskurki, który daje Ci pewność, że wszystkie normy rolnictwa ekologicznego zostały spełnione. Dzięki temu pszenica, a więc i makaron, zachowały wszystkie swoje walory smakowe i właściwości zdrowotne!
Dodatkowo, opakowanie tego makaronu jest wykonane z papieru, bez użycia plastiku. Do zadruku i zamknięcia opakowania użyto wyłącznie farb i klejów na bazie wody, bez składników chemicznych. Można go wyrzucić podczas zbierania papieru.
Pszenica płaskurka - właściwości
Pszenica płaskurka to jedna z najzdrowszych odmian pszenicy. To właśnie dlatego warto zwykły makaron z pszenicy zastąpić makaronem z płaskurki.
- zawiera dużo błonnika, który bardzo dobrze wpływa na pracę jelit
- obniża poziom cholesterolu we krwi i redukuje poziom cukru
- regularne spożywanie płaskurki może zmniejszać ryzyko nowotworu układu pokarmowego
- cechuje się wysoką zawartością białka oraz wapnia i fosforu
- jest źródłem witaminy E, tak zwanej witaminy młodości
Makaron rurki penne rigate Alce Nero - dodatkowe informacje
- SKŁADNIKI: mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 10 min.
- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1539 kJ / 342 kcal; Tłuszcz - 1,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g; Węglowodany - 67 g w tym cukry - 2,9 g; Błonnik - 5,7 g; Białko - 12 g; Sól - 0 g
- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.