BIO Makaron Pełnoziarnisty Świderki orkiszowy Bartolini 250 g

BIO Makaron Pełnoziarnisty Świderki orkiszowy Bartolini 250 g

9,99 zł

(3,99 zł /100 g)

Brutto
9E1D-910F5
  • ekologiczny makaron z orkiszu - z pełnego ziarna orkiszu
  • popularny kształt świderków
  • ma duże wartości odżywcze, jest bogatym źródłem błonnika
  • świetny do zup, sałatek, sosów, pesto


Ilość

 

InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

 

Płatności ratalne i odroczone!

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Ekologiczny makaron orkiszowy Bartolini - gniazda

Mąka z której wyrabiany jest makaron Bartolini orkiszowy, uzyskiwana jest wyłącznie z pełnego przemiału ziarna orkiszu - łuski, bielma i zarodka, dzięki czemu stanowi on cenne źródło błonnika. Ziarna ORKISZU użyte do wyrobu mąki na makaron pochodzą wyłącznie z ekologicznych, polskich upraw. Rzemieślnicze metody produkcji, w tym zastosowanie matryc z brązu, nadają makaronowi chropowatą powierzchnię zapewniającą idealne przyleganie sosu. Makaron świderki idealnie nadaje się do zup, rosołu, sosów, sałatek, zapiekanek.

Dlaczego warto wybrać makaron orkiszowy?

  • Makaron orkiszowy świderki ma wyższą wartość odżywczą niż zwykły makaron z mąki pszennej. Orkisz zawiera więcej białka, błonnika, witamin i minerałów.
  • Orkisz jest znany z lepszej przyswajalności w porównaniu z pszenicą. To oznacza, że ​​możesz cieszyć się smacznym makaronem, jednocześnie lepiej wykorzystując składniki odżywcze.
  • Makaron Bartolinii jest ekologiczny, pochodzi ze składników rosnących na czystych terenach, bez kontaktu z opryskami i nawozami. 
  • Bardzo dobrze smakuje i znakomicie pasuje do sosów, zup, sałatek, zapiekanek i pesto. 

Makaron orkiszowy krajanka - dodatkowe informacje

  • SKŁADNIKI: Mąka orkiszowa razowa typ 2000* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna: 668 kJ / 158 kcal; Tłuszcz: 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g; Węglowodany: 28 g w tym cukry: 1 g; Błonnik: 4,4 g; Białko: 6,2 g; Sól: 0,01 g
  • SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Przed spożyciem gotować 7 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)
  • INFORMACJA ALERGENNA: Produkt może zawierać jaja.
  • ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

 
16 innych produktów w tej samej kategorii: