BIO Makaron semolinowy trójkolorowy fusilli Alce Nero 500 g
(2,39 zł /100 g)
- ekologiczny makaron semolinowy
- w popularnym kształcie świderków
- bez konserwantów, bez GMO, bez ulepszaczy
- atrakcyjny makaron w trzech kolorach
- z mąki prosto z ekologicznych włoskich upraw
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Ekologiczny makaron semolinowy w trzech kolorach - makaron ze zdrowej mąki z pszenicy durum
Znakomita kasza manna uzyskana z tej odmiany pszenicy durum, po przesianiu, mieszana jest z wodą źródlaną, która spływa z Alp Trydenckich. To kolorowy makaron, który swój kolor zawdzięcza dodatkom szpinaku i pomidorów. Bardzo atrakcyjnie prezentuje się na talerzu, co uczyni Twój posiłek jeszcze przyjemniejszym!
Ekologiczny makaron tricolor fusilli Alce Nero jest źródłem błonnika i idealnie nadaje się do przygotowania oryginalnych dań lub w połączeniu z przyprawami na bazie pomidorów. Polecamy go jeść z sosami pomidorowymi Alce Nero.
BIO makaron Alce Nero - prosto z ekologicznych włoskich pól
Makaron semolinowy trójkolorowy fusilli to makaron z certyfikatem BIO. Wyprodukowano go z eko mąki z pszenicy durum, uprawianej metodami naturalnymi na ekologicznych terenach rolniczych Włoch. Nie zawiera sztucznych nawozów, chemicznych oprysków, GMO ani konserwantów i ulepszaczy. Dzięki temu na Twoim talerzu znajdzie się bezpieczny makaron, który możesz jeść bez obaw i skupić się na jego naturalnym, głębokim smaku.
Kolorowy makaron świderki - wesoły talerz
Makaron fusilli Alce Nero jest trójkolorowy - jest żółty, pomarańczowy i zielony. Dzięki temu każdy Twój posiłek będzie jeszcze atrakcyjniejszy, niezależnie, co do niego dodasz. Kolorowy makaron zachęca do jedzenia także dzieci, więc jeśli masz w domu dziecko, które często marudzi przy jedzeniu, spróbuj triku z kolorowym makaronem. ;) Nie tylko dzieci lubią ładne jedzenie. Kiedy przyjdą do Ciebie znajomi na kolację, na pewno będą zachwyceni daniem z kolorowym makaronem!
Zdrowy makaron z pszenicy durum
Makaron nie byłby dobry, gdyby był tylko kolorowy. Musi być też zdrowy. Dokładnie taki jak makaron Fusilli Alce Nero. Jeśli dzięki niemu namówisz dziecko do jedzenia to nie musisz się bać, że je coś niezdrowego. Jeśli postawisz go na stół gościom, nie musisz się obawiać, że to niezdrowe przyjęcie. To chyba najzdrowszy makaron jaki może być. Nie zawiera nic oprócz ekologicznych składników. Nie ma w nim konserwantów, barwników, ulepszaczy, spulchniaczy. Jest w 100% naturalny i bezpieczny.
Makaron semolinowy Fusilli Alce Nero - dodatkowe informacje
- SKŁADNIKI: mąka z pszenicy durum*, suszone pomidory*(4), suszony szpinak* (1,8) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1,5 l wody na 100 g makaronu, 15 g soli. Czas gotowania'al dente': 11 min.
- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1475 kJ/348 kcal; Tłuszcz - 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g; Węglowodany - 71 g w tym cukry - 2,9 g; Błonnik - 3,5 g; Białko - 11 g; Sól - 0,26 g
- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Włochy; Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Włochy; WEGETARIAŃSKI, WEGAŃSKI
- WYPRODUKOWANY: Via Felicetti 9, Predazzo (TN) - Włochy
- Zawartość opakowania: 500 g.
- Producent: Alce Nero S.P.A., Via del Lavoro, 20, 40050 Monterenzio BO, Włochy
- Dystrybutor: Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno