BIO makaron z płaskurki gniazda tagliatelle Alce Nero 250g
- bardzo pożywny i wartościowy makaron z płaskurki
- idealny do dań z makaronem, jak zupy, zapiekanki, a nawet sałatki
- z mąki z upraw ekologicznych
- znakomity makaron dla wegan i wegetarian
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Ekologiczny makaron z płaskurki - tradycyjny smak i pełnia zdrowia!
Makaron z płaskurki jest niezwykle pożywny i zdrowy, a do tego bardzo smaczny. Cechuje się wysoką zawartością błonnika i węglowodanów. Polecamy go szczególnie z sosami pomidorowymi Alce Nero. Idealny do zup, sosów, sałatek, warzyw
Do czego stosować makaron gniazda tagliatelle?
Organiczny makaron orkiszowy Alce Nero uzyskuje się wyłącznie z ekologicznego orkiszu odmiany Triticum Dicoccum uprawianego we Włoszech. Szorstka powierzchnia sprawia, że nadaje się szczególnie do wchłaniania przypraw, gwarantując jakość i smak każdego preparatu.
- znakomity makaron do zup
- możesz go użyć jako składnik sałatek
- do dań z mięsem i warzywami
- świetny do zapiekanek z makaronem
- sprawdzi się jako osobny posiłek z sosem, najlepiej sosem Alce Nero
Ekologiczny makaron z ekologicznych upraw
Makaron zrobiono z mąki z pszenicy płaskurki, rosnącej na czystych terenach, na ekologicznych uprawach. Stosuje się tam tylko bezpieczne, naturalne metody uprawy, bez stosowania oprysków i nawozów pochodzenia nienaturalnego. Potwierdza to certyfikat BIO makaronu z płaskurki, który daje Ci pewność, że wszystkie normy rolnictwa ekologicznego zostały spełnione. Dzięki temu pszenica, a więc i makaron, zachowały wszystkie swoje walory smakowe i właściwości zdrowotne!
Dodatkowo, opakowanie tej pasty jest wykonane z papieru, bez użycia plastiku. Do zadruku i zamknięcia opakowania użyto wyłącznie farb i klejów na bazie wody, bez składników chemicznych. Można go wyrzucić podczas zbierania papieru.
Pszenica płaskurka - właściwości
Pszenica płaskurka to jedna z najzdrowszych odmian pszenicy. To właśnie dlatego warto zwykły makaron z pszenicy zastąpić makaronem z płaskurki.
- zawiera dużo błonnika, który bardzo dobrze wpływa na pracę jelit
- obniża poziom cholesterolu we krwi i redukuje poziom cukru
- regularne spożywanie płaskurki może zmniejszać ryzyko nowotworu układu pokarmowego
- cechuje się wysoką zawartością białka oraz wapnia i fosforu
- jest źródłem witaminy E, tak zwanej witaminy młodości
Makaron ekologiczny z płaskurki gniazda Alce Nero
- SKŁADNIKI: mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
- SPOSÓBPRZYGOTOWANIA: Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 8 minut.
- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g: Wartość energetyczna - 1445 kJ / 344 kcal; Tłuszcz - 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g; Węglowodany - 68 g, w tym cukry - 2,2 g; Błonnik - 4,0 g; Białko - 12 g; Sól - 0 g
- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.