BIO makaron z płaskurki gniazda tagliatelle Alce Nero 250g

BIO makaron z płaskurki gniazda tagliatelle Alce Nero 250g

11,19 zł
Brutto
  • bardzo pożywny i wartościowy makaron z płaskurki
  • idealny do dań z makaronem, jak zupy, zapiekanki, a nawet sałatki
  • z mąki z upraw ekologicznych
  • znakomity makaron dla wegan i wegetarian

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

 

InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

 

Płatności ratalne i odroczone!

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Ekologiczny makaron z płaskurki - tradycyjny smak i pełnia zdrowia!

Makaron z płaskurki jest niezwykle pożywny i zdrowy, a do tego bardzo smaczny. Cechuje się wysoką zawartością błonnika i węglowodanów. Polecamy go szczególnie z sosami pomidorowymi Alce Nero. Idealny do zup, sosów, sałatek, warzyw

Do czego stosować makaron gniazda tagliatelle?

Organiczny makaron orkiszowy Alce Nero uzyskuje się wyłącznie z ekologicznego orkiszu odmiany Triticum Dicoccum uprawianego we Włoszech. Szorstka powierzchnia sprawia, że ​​nadaje się szczególnie do wchłaniania przypraw, gwarantując jakość i smak każdego preparatu. 

  • znakomity makaron do zup
  • możesz go użyć jako składnik sałatek
  • do dań z mięsem i warzywami
  • świetny do zapiekanek z makaronem
  • sprawdzi się jako osobny posiłek z sosem, najlepiej sosem Alce Nero

Ekologiczny makaron z ekologicznych upraw

Makaron zrobiono z mąki z pszenicy płaskurki, rosnącej na czystych terenach, na ekologicznych  uprawach. Stosuje się tam tylko bezpieczne, naturalne metody uprawy, bez stosowania oprysków i nawozów pochodzenia nienaturalnego. Potwierdza to certyfikat BIO makaronu z płaskurki, który daje Ci pewność, że wszystkie normy rolnictwa ekologicznego zostały spełnione. Dzięki temu pszenica, a więc i makaron, zachowały wszystkie swoje walory smakowe i właściwości zdrowotne!

Dodatkowo, opakowanie tej pasty jest wykonane z papieru, bez użycia plastiku. Do zadruku i zamknięcia opakowania użyto wyłącznie farb i klejów na bazie wody, bez składników chemicznych. Można go wyrzucić podczas zbierania papieru.

Pszenica płaskurka - właściwości

Pszenica płaskurka to jedna z najzdrowszych odmian pszenicy. To właśnie dlatego warto zwykły makaron z pszenicy zastąpić makaronem z płaskurki. 

  • zawiera dużo błonnika, który bardzo dobrze wpływa na pracę jelit
  • obniża poziom cholesterolu we krwi i redukuje poziom cukru
  • regularne spożywanie płaskurki może zmniejszać ryzyko nowotworu układu pokarmowego
  • cechuje się wysoką zawartością białka oraz wapnia i fosforu
  • jest źródłem witaminy E, tak zwanej witaminy młodości

Makaron ekologiczny z płaskurki gniazda Alce Nero

  • SKŁADNIKI: mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
  • SPOSÓBPRZYGOTOWANIA: Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 8 minut.
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g: Wartość energetyczna - 1445 kJ / 344 kcal; Tłuszcz - 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g; Węglowodany - 68 g, w tym cukry - 2,2 g; Błonnik - 4,0 g; Białko - 12 g; Sól - 0 g
  • ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
sklep ze zdrową żywnością białystok
16 innych produktów w tej samej kategorii: