

Bezpieczeństwo Płatności
Darmowa wysyłka od 250 zł!
Przejrzysta polityka zwrotów
Organiczne fusilli Alce Nero w całości pozyskiwane są wyłącznie z ekologicznej płaskurki uprawianej we Włoszech. Szorstka powierzchnia sprawia, że nadają się szczególnie do wchłaniania przypraw. Ekologiczne fusilli płaskurki w całości Alce Nero mają intensywny aromat i zrównoważony smak, a także są źródłem błonnika. Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z płaskurki z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.
Makaron świderki pochodzi z mąki z płaskurki z ekologicznych włoskich pól. Płaskurka uprawiana jest metodami ekologicznymi, bez stosowania chemicznych oprysków i sztucznych nawozów. Makaron z płaskurki nie zawiera konserwantów, żadnych GMO, ulepszaczy i spulchniaczy. To pełnoziarnisty i pełnoekologiczny makaron świderki!
Opakowanie makaronu też jest ekologiczne. Jest wykonane z papieru, bez użycia plastiku. Do zadruku i zamknięcia opakowania użyto wyłącznie farb i klejów na bazie wody, bez składników chemicznych. Można go wyrzucić podczas zbierania papieru.
Makaron z mąki z płaskurki jest znacznie zdrowszy od klasycznego makaronu z mąki pszennej. Zawiera bardzo dużo witamin z grupy B, któa odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Orkisz jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego, który usprawnia działanie jelit i ułatwia wypróżnianie. Bioaktywne związki zawarte w płaskurce obniżają poziom złego cholesterolu i cukru we krwi, pomagają też przy odchudzaniu. Płaskurka dostarcza organizmowi także bardzo wysokiej jakości białka - głównego budulca naszego ciała! To znakomity makaron jako zamiennik klasycznego makaronu pszennego.
Makaron świderki z płaskurki znakomicie zastępuje klasyczny makaron pszenny. Możesz go używać dokładnie tak samo jak klasycznego "białego" makaronu. Znakomicie nadaje się do: