BIO Makaron Pełnoziarnisty z płaskurki fusilli świderki Alce Nero 500 g

BIO Makaron Pełnoziarnisty z płaskurki fusilli świderki Alce Nero 500 g

18,00 zł

(3,60 zł /100 g)

Brutto
28DB-96649
  • ekologiczny razowy makaron z płaskurki
  • w popularnym kształcie świderków 
  • zdrowy makron, będący źródłem błonnika i witaminy B
  • z mąki z ekologicznych włoskich pól 
  • do zup, sosów, zapiekanek, sałatek

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

 

InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

 

Płatności ratalne i odroczone!

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Ekologiczny makaron świderki Alce Nero - z pełnoziarnistej płaskurki

Organiczne fusilli Alce Nero w całości pozyskiwane są wyłącznie z ekologicznej płaskurki uprawianej we Włoszech. Szorstka powierzchnia sprawia, że ​​nadają się szczególnie do wchłaniania przypraw. Ekologiczne fusilli płaskurki w całości Alce Nero mają intensywny aromat i zrównoważony smak, a także są źródłem błonnika. Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z płaskurki z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

EKO makaron świderki prosto z Włoch!

Makaron świderki pochodzi z mąki z płaskurki z ekologicznych włoskich pól. Płaskurka uprawiana jest metodami ekologicznymi, bez stosowania chemicznych oprysków i sztucznych nawozów. Makaron z płaskurki nie zawiera konserwantów, żadnych GMO, ulepszaczy i spulchniaczy. To pełnoziarnisty i pełnoekologiczny makaron świderki!

Opakowanie makaronu też jest ekologiczne. Jest wykonane z papieru, bez użycia plastiku. Do zadruku i zamknięcia opakowania użyto wyłącznie farb i klejów na bazie wody, bez składników chemicznych. Można go wyrzucić podczas zbierania papieru. 

sklep ze zdrową żywnością białystok

Zdrowy makaron z bio płasurki - właściwości 

Makaron z mąki z płaskurki jest znacznie zdrowszy od klasycznego makaronu z mąki pszennej. Zawiera bardzo dużo witamin z grupy B, któa odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Orkisz jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego, który usprawnia działanie jelit i ułatwia wypróżnianie. Bioaktywne związki zawarte w płaskurce obniżają poziom złego cholesterolu i cukru we krwi, pomagają też przy odchudzaniu. Płaskurka dostarcza organizmowi także bardzo wysokiej jakości białka - głównego budulca naszego ciała! To znakomity makaron jako zamiennik klasycznego makaronu pszennego

BIO Makaron z płaskurki świderki - do czego stosować?

Makaron świderki z płaskurki znakomicie zastępuje klasyczny makaron pszenny. Możesz go używać dokładnie tak samo jak klasycznego "białego" makaronu. Znakomicie nadaje się do: 

  • zup, w tym rosołu
  • dań z sosem pomidorowym 
  • zapiekanek i dań z warzywami 
  • sałatek 

BIO Makaron świderki z płaskurki Alce Nero - dodatkowe informacje

  • SKŁADNIKI: mąka pełnoziarnista z pszenicy płaskurki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
  • SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1,5 l wody na 100 g makaronu, 15 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1460 kJ/350 kcal; Tłuszcz - 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g; Węglowodany - 67 g w tym cukry - 3 g; Białko - 14 g; Sól - 0 g
  • ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
  • SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Włochy, Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Włochy; WEGETARIAŃSKI, WEGAŃSKI; Zawartość opakowania: 500 g.
  • PRODUCENT: Alce Nero S.P.A. Via del Lavoro, 20, 40050 Monterenzio BO, Włochy
  • DYSTRYBUTOR: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno
16 innych produktów w tej samej kategorii: