BIO Makaron Pełnoziarnisty z płaskurki fusilli świderki Alce Nero 500 g
(3,60 zł /100 g)
- ekologiczny razowy makaron z płaskurki
- w popularnym kształcie świderków
- zdrowy makron, będący źródłem błonnika i witaminy B
- z mąki z ekologicznych włoskich pól
- do zup, sosów, zapiekanek, sałatek
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Ekologiczny makaron świderki Alce Nero - z pełnoziarnistej płaskurki
Organiczne fusilli Alce Nero w całości pozyskiwane są wyłącznie z ekologicznej płaskurki uprawianej we Włoszech. Szorstka powierzchnia sprawia, że nadają się szczególnie do wchłaniania przypraw. Ekologiczne fusilli płaskurki w całości Alce Nero mają intensywny aromat i zrównoważony smak, a także są źródłem błonnika. Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z płaskurki z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.
EKO makaron świderki prosto z Włoch!
Makaron świderki pochodzi z mąki z płaskurki z ekologicznych włoskich pól. Płaskurka uprawiana jest metodami ekologicznymi, bez stosowania chemicznych oprysków i sztucznych nawozów. Makaron z płaskurki nie zawiera konserwantów, żadnych GMO, ulepszaczy i spulchniaczy. To pełnoziarnisty i pełnoekologiczny makaron świderki!
Opakowanie makaronu też jest ekologiczne. Jest wykonane z papieru, bez użycia plastiku. Do zadruku i zamknięcia opakowania użyto wyłącznie farb i klejów na bazie wody, bez składników chemicznych. Można go wyrzucić podczas zbierania papieru.
Zdrowy makaron z bio płasurki - właściwości
Makaron z mąki z płaskurki jest znacznie zdrowszy od klasycznego makaronu z mąki pszennej. Zawiera bardzo dużo witamin z grupy B, któa odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Orkisz jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego, który usprawnia działanie jelit i ułatwia wypróżnianie. Bioaktywne związki zawarte w płaskurce obniżają poziom złego cholesterolu i cukru we krwi, pomagają też przy odchudzaniu. Płaskurka dostarcza organizmowi także bardzo wysokiej jakości białka - głównego budulca naszego ciała! To znakomity makaron jako zamiennik klasycznego makaronu pszennego.
BIO Makaron z płaskurki świderki - do czego stosować?
Makaron świderki z płaskurki znakomicie zastępuje klasyczny makaron pszenny. Możesz go używać dokładnie tak samo jak klasycznego "białego" makaronu. Znakomicie nadaje się do:
- zup, w tym rosołu
- dań z sosem pomidorowym
- zapiekanek i dań z warzywami
- sałatek
BIO Makaron świderki z płaskurki Alce Nero - dodatkowe informacje
- SKŁADNIKI: mąka pełnoziarnista z pszenicy płaskurki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1,5 l wody na 100 g makaronu, 15 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.
- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1460 kJ/350 kcal; Tłuszcz - 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g; Węglowodany - 67 g w tym cukry - 3 g; Białko - 14 g; Sól - 0 g
- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Włochy, Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Włochy; WEGETARIAŃSKI, WEGAŃSKI; Zawartość opakowania: 500 g.
- PRODUCENT: Alce Nero S.P.A. Via del Lavoro, 20, 40050 Monterenzio BO, Włochy
- DYSTRYBUTOR: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno