BIO makaron z soczewicy o wysokiej zawartości białka roślinnego.
- źródło łatwo przyswajanego białka
- soczewica cechuje się stosunkowo niewielką kalorycznością i dość niskim indeksem glikemicznym
- zawiera dużo kwasu foliowego i żelaza co czyni ją wartościowym produktem dla kobiet w ciąży i z anemią
- soczewica dobrze wpływa na cerę, poprawia pracę układu pokarmowego i przemianę materii
- wspomaga odchudzanie, polecana jest dla osób dbających o linię i urozmaiconą dietę
Ekologiczny makaron z soczewicy
BIO Makaron z czerwonej soczewicy to ekologiczny makaron z certyfikatem BIO. Co to oznacza? Soczewica, którą wykorzystano do produkcji makaronu, uprawiana była w sposób ekologiczny, z wykorzystaniem wyłącznie naturalnych metod. Nie ma szans, żeby były w nim pestycydy, herbicydy i chemiczne środki ochrony roślin. Uprawa soczewicy spełnia najwyższe standardy jakości BIO i podlega ścisłej kontroli.

PRODUKT EKOLOGICZNY
Makaron świderki:
- idealny do zup, w tym do rosołu
- znakomity do sosów z mięsem i warzywami
- świetny do dań z gotowym sosem do makaronów
- super nadaje się do zapiekanek
Właściwości soczewicy
Soczewica jest lekko strawna, dzięki czemu może być spożywana przez osoby z problemami układu pokarmowego. Ma dużo błonnika, który redukuje poziom złego cholesterolu. Dodatkowo soczewica ma dużo żelaza, kwasu foliowego i witaminy B12, które zapobiegają anemii. Ponadto, soczewica jest źródłem: witaminy C, wapnia, magnezu, fosforu, żelaza, potasu, sodu i cynku.
Makaron idealny dla wegetarian i wegan.

PRODUKT WEGAŃSKI
- Składniki: bio mąka z soczewicy czerwonej.
- Produkt może zawierać jaja i gluten.
- WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu):
- kcal 348 / kJ 1477
- Białko 26 g
- Cukry 5,1 g
- Kwasy 0,2 g
- Sól 0,01 g
- Tłuszcz 1,1 g
- Węglowodany 56 g
Producent:
P.P.H."TABIT" Sp z o.o.
ul.Kołątaja 44, 05-402 Otwock