BIO Ekspandowana kasza jaglana BIO Planet 150 gram

BIO Ekspandowana kasza jaglana BIO Planet 150 gram

9,33 zł
Brutto
4F18-2274B_20200326135943
  • ekologiczna, ekspandowana kasza jaglana
  • doskonała jako danie śniadaniowe 
  • pasuje do dań mięsnych i warzywnych 
  • produkt ekologiczny z certyfikatem BIO!

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł, darmowa dostawa obowiązuje od 250,00 zł
 

Bezpieczeństwo Płatności

 

Darmowa wysyłka od 250 zł!

 

Przejrzysta polityka zwrotów

Ekologiczna kasza jaglana ekspandowana - na obiad i na deser!

Ekologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa jest gotowa do spożycia! Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami, można dodawać ją do musli, jogurtów, wypieków czy deserów. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami.

Kasza jaglana ekspandowana BIO - z naturalnej uprawy, bez chemii!

Kasza jaglana ekspandowana posiada certyfikat BIO, co oznacza, że to produkt całkowicie bezpieczny dla Ciebie i całej rodziny. Pochodzi z upraw certyfikowanych ekologicznie, spełniających najwyższe standardy i podlegających ścisłej kontroli. Kasza jaglana BIO to produkt, który nie zawiera w sobie żadnych chemicznych nawozów, sztucznych oprysków ani modyfikowanej genetycznie żywności. Dzięki temu ma bardzo naturalny smak i zachowała wszystkie walory zdrowotne!

sklep ze zdrową żywnością białystok

Kasz jaglana ekspandowana - zastosowanie w kuchni

Do czego wykorzystać kaszę orkiszową w kuchni? Okazuje się, że jest bardzo uniwersalna i powinna znaleźć się w Twojej szafce! 

  • znakomity dodatek do musli, jogurtów
  • możesz dodać go do wypiesów, deserów i ciast
  • pasuje di duszonych mięs, zapiekanek i kotletów
  • posłuży do przygotowania pożywnej jaglanki
  • możesz dodać ją do sałatek
  • można podawać ją do duszonych dań z mięsem

Właściwości kaszy jaglanej

  • zawierają bardzo dużo żelaza, które wpływa pozytywnie na stan krwi i zapobiega anemii 
  • dostarcza również witaminy z grupy B, fosfor, cynk, miedź oraz mangan
  • kasza jaglana posiada w składzie krzem, spożywanie jej regularnie pozytywnie wpływa na zdrowie i piękno włosów
  • jest bardzo pożywna i sycąca ze względu na wysoki poziom węglowodanów złożonych
  • zawiera niewiele błonnika, dzięki czemu jest lekkostrawna
  • nie zawiera glutenu, dlatego mogą ją jeść osoby z nietolerancją glutenu

Kasza jaglana ekspandowana - dowiedz się więcej

  • SKŁADNIKI: kasza jaglana* 100 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
  • SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: uprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok.20 min.
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g.: Wartość energetyczna - 1514 kJ / 358 kcal;Tłuszcz - 3,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g;Węglowodany - 69 g, w tym cukry - 1,4 g;Białko - 9,8 g;Sól - 0 g
  • INFORMACJA ALERGENNA: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
  • ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
  • SZCZEGÓŁY: Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Ukraina; produkt WEGETARIAŃSKI;Zawartość opakowania: 400 g. lub 1000 g.
  • PRODUCENT: Bio Planet S.A.,Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno

sklep ze zdrową żywnością białystok

Kasza jaglana - przepis: Kasza jaglana zapiekana z jabłkami i wanilią

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 2 szklanki mleka
  • szczypta soli
  • 500g jabłek słodkich (waga po obraniu)
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 400g śmietany 18
  • 3 łyżki cukru z prawdziwą wanilią
  1. Kaszę jaglaną wypłukać dokładnie w zimnej wodzie i przed gotowaniem sparzyć wrzątkiem. W ten sposób pozbędziemy się goryczki. Kaszę gotować w mleku ze szczyptą soli przez około 20 min na minimalnym ogniu, aż będzie miękka. Przestudzić.
  2. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Wymieszać z cynamonem i cukrem trzcinowym. Z cukru można zrezygnować, jeżeli jabłka są bardzo słodkie.
  3. Śmietanę wymieszać z cukrem waniliowym i połowę wlać do przestudzonej kaszy jaglanej. Dokładnie wymieszać. Połowę kaszy wyłożyć na dno formy (20 x 20 cm) wysmarowanej masłem i wyrównać.
  4. Rozsmarować warstwę jabłek z połowy porcji, resztę kaszy i znów jabłka. Każda warstwa powinna być rozłożona równo po całej powierzchni. Na wierzch wylać waniliową śmietanę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piec przez 30 min.

Często kupowane razem:

  • BIO Ekspandowana kasza jaglana BIO Planet 150 gram
  • +
  • BIO Pasta z papryką BEZGLUTENOWA Zwergenwiese 180 g
  • +
  • BIO len brązowy siemię lniane 400 gramów BIO Planet
  • Cena całkowita: 32,03 zł
16 innych produktów w tej samej kategorii: