Kasza manna BIO z płaskurki 400 g Niro BIO

Kasza manna BIO z płaskurki 400 g Niro BIO

17,90 zł

(4,47 zł /100 g)

Brutto
  • ekologiczna kasza manna z mąki płaskurki
  • płaskurka to niezwykle odżywcza odmiana mąki
  • kasza zawiera dużo błonnika, białka, witamin i minerałów
  • świetna do gotowania na mleku i wodzie
Ilość

  Paczkomat 11,99 zł / Orlen Paczka 7,99 zł / Kurier InPost 13,99 zł / DPD 12,16 zł

BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!

  Bezpieczne płatności BLIK, kartą

a także odroczone i ratalne

 

Ubezpieczenie zakupów do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

 

10% rabatu na stałe w programie lojalnościowym

Ekologiczna kasza manna z płaskurki

Kasza manna z płaskurki, która jest uprawiana w sposób ekologiczny, bez użycia pestycydów i nawozów sztucznych. Płaskurka jest rodzajem pszenicy, która jest bogata w białko, błonnik, witaminy i minerały. Kasza manna z płaskurki jest bardzo zdrowa i smaczna. Można ją ugotować na mleku lub wodzie, z dodatkiem owoców, miodu lub cukru. Jest idealna na śniadanie, obiad lub kolację. 

Sposób przygotowania

Gotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy manny na 250 ml MLEKA lub wody (w zależności od preferowanej konsystencji). Odmierzamy 250 ml MLEKA, trochę odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną. Pozostałe MLEKO zagotowujemy, wlewamy roztwór z kaszą manną stale mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Gotujemy 8-10 min. do zgęstnienia. Gotowe danie podajemy z syropem lub musem owocowym.

Dodatkowe informacje

  • SKŁADNIKI Pełnoziarnista kasza manna z PSZENICY płaskurki* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna: 1274 kJ / 304 kcal; Tłuszcz: 2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g; Węglowodany: 61 g w tym cukry: 1,6 g; Błonnik: 9,6 g; Białko: 13 g; Sól: 0,004 g.
  • INFORMACJA ALERGENNA Na tej samej lini produkcyjnej wytwarza się produkty z: ŻYTA, OWSA, PSZENICY ORKISZ
  • ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.