

(4,47 zł /100 g)
BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!
a także odroczone i ratalne
Ubezpieczenie zakupów do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
10% rabatu na stałe w programie lojalnościowym
Kasza manna z płaskurki, która jest uprawiana w sposób ekologiczny, bez użycia pestycydów i nawozów sztucznych. Płaskurka jest rodzajem pszenicy, która jest bogata w białko, błonnik, witaminy i minerały. Kasza manna z płaskurki jest bardzo zdrowa i smaczna. Można ją ugotować na mleku lub wodzie, z dodatkiem owoców, miodu lub cukru. Jest idealna na śniadanie, obiad lub kolację.
Gotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy manny na 250 ml MLEKA lub wody (w zależności od preferowanej konsystencji). Odmierzamy 250 ml MLEKA, trochę odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną. Pozostałe MLEKO zagotowujemy, wlewamy roztwór z kaszą manną stale mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Gotujemy 8-10 min. do zgęstnienia. Gotowe danie podajemy z syropem lub musem owocowym.