Podlaska przyprawa do mięsa MIELONEGO 50 gram
Składniki: warzywa 20, majeranek, szałwia, gorczyca biała, tymianek, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, papryka ostra, chilli, ziele angielskie, kolendra(w różnych proporcjach)
Płatności ratalne i odroczone!
30 dni na zwrot produktów
Składniki: warzywa 20, majeranek, szałwia, gorczyca biała, tymianek, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, papryka ostra, chilli, ziele angielskie, kolendra(w różnych proporcjach)
Zawartość: 50 gram
Producent: Dary Natury
Mirosław Angielczyk Dary Natury
Koryciny 73
17-315 Grodzisk
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)
Zapiekanka z mięsem i warzywami na cieście francuskim
Opakowanie ciasta francuskiego
500 g pieczarek
500 g mięsa mielonego
puszka krojonych pomidorów
łyżeczka suszonej szałwii
pół łyżeczki suszonego oregano
sól
pieprz
czerwona papryka w proszku
łyżeczka Podlaskiej przyprawy do mięsa mielonego
4 ząbki czosnku
1 cebula
1 opakowanie tartej mozzarelli
oliwa
Na patelni z oliwą podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, pieczarki pokrojone w plasterki i mięso mielone z wyciśniętym czosnkiem. Doprawiamy całość szałwią, oregano, solą, czerwoną papryka, Podlaską przyprawą do mięsa mielonego i pieprzem. Dodajemy pomidory i dusimy aż pomidory nie zmiękną. Ciasto francuskie rozkładamy na blasze i podpiekamy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez 5 minut. Wyjmujemy ciasto z piekarnika i rozprowadzamy na nim farsz. Całość posypujemy żółtym serem i wkładamy ponownie do piekarnika na kolejne 15-20 minut.