

(3,50 zł /100 g)
Sól morska jest od dawna ceniona w kuchniach całego świata. Coraz więcej zwolenników zdobywa również w Polsce. Jak podaje literatura zielarska zawiera wiele biopierwiastków niezbędnych w reakcjach chemicznych zachodzących w organizmie człowieka. Jest bogata w jod 1,5-3 mg/kg oraz wiele innych makro i mikroelementów oraz witamin zawartych w dodatkach.
BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!
a także BLIK i One to Click
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Sól morska jest od dawna ceniona w kuchniach całego świata. Coraz więcej zwolenników zdobywa również w Polsce. Jak podaje literatura zielarska zawiera wiele biopierwiastków niezbędnych w reakcjach chemicznych zachodzących w organizmie człowieka. Jest bogata w jod 1,5-3 mg/kg oraz wiele innych makro i mikroelementów oraz witamin zawartych w dodatkach.
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadamy, jak przygotować polędwiczki wieprzowe w sosie winnym z wykorzystaniem soli z witaminami.
Składniki:
Sposób przygotowania
Polędwiczkę umyć, osuszyć i obrać z białych błonek. Pokroić w plastry o grubości 2 cm. Przyprawić solą i pieprzem. Wrzucić na patelnię i mocno zarumienić. Przewrócić na drugą stronę. Dodać drobno posiekaną szalotkę, czosnek, chili i tymianek.
Kiedy mięso będzie ładnie zarumienione z obu stron wlać whiskey. Gotować 2-3 minuty. Następnie wlać śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem. Całość gotować około 5 minut do momentu, aż sos delikatnie zgęstnieje. Na koniec wymieszać z posiekaną natką pietruszki.