Sól morska z WITAMINAMI Dary Natury 100 g

Sól morska z WITAMINAMI Dary Natury 100 g

3,50 zł

(3,50 zł /100 g)

Brutto
9151-7551C

Sól morska jest od dawna ceniona w kuchniach całego świata. Coraz więcej zwolenników zdobywa również w Polsce. Jak podaje literatura zielarska zawiera wiele biopierwiastków  niezbędnych w reakcjach chemicznych zachodzących w organizmie człowieka. Jest bogata w jod 1,5-3 mg/kg oraz wiele innych makro i mikroelementów oraz witamin zawartych w dodatkach.

Ilość

  InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!

  Płatności ratalne i odroczone!

a także BLIK i One to Click

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Naturalna sól morska z witaminami Dary Natury - z berberysem ryżem

Sól morska jest od dawna ceniona w kuchniach całego świata. Coraz więcej zwolenników zdobywa również w Polsce. Jak podaje literatura zielarska zawiera wiele biopierwiastków  niezbędnych w reakcjach chemicznych zachodzących w organizmie człowieka. Jest bogata w jod 1,5-3 mg/kg oraz wiele innych makro i mikroelementów oraz witamin zawartych w dodatkach. 

Sól morska w witaminami Dary Natury - dodatkowe informacje

  • Składniki: sól morska 95%, sproszkowany owoc berberysu i ryżu (w różnych proporcjach)
  • Zawartość: 100 gramów.
  • Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk

sklep ze zdrową żywnością białystoksklep ze zdrową żywnością białystok

Przepis na polędwiczki wieprzowe w sosie winnym

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadamy, jak przygotować polędwiczki wieprzowe w sosie winnym z wykorzystaniem soli z witaminami.

Składniki:

  • polędwiczki wieprzowe, ok. 300 g
  • sól morska, świeżo mielony kolorowy pieprz
  • oliwa do smażenia
  • szalotka, 1 duża
  • czosnek, 2 ząbki
  • świeże chili, 1 małe
  • suszony tymianek, 1 łyżeczka
  • białe wino wytrawne, 75 ml
  • śmietana kremówka 30, 100 ml
  • natka pietruszki, 1 mały pęczek

Sposób przygotowania

Polędwiczkę umyć, osuszyć i obrać z białych błonek. Pokroić w plastry o grubości 2 cm. Przyprawić solą i pieprzem. Wrzucić na patelnię i mocno zarumienić. Przewrócić na drugą stronę. Dodać drobno posiekaną szalotkę, czosnek, chili i tymianek.
Kiedy mięso będzie ładnie zarumienione z obu stron wlać whiskey. Gotować 2-3 minuty. Następnie wlać śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem. Całość gotować około 5 minut do momentu, aż sos delikatnie zgęstnieje. Na koniec wymieszać z posiekaną natką pietruszki.

16 innych produktów w tej samej kategorii: