BIO Cukier Cytrynowy bezglutenowy Amylon 20 g

BIO Cukier Cytrynowy bezglutenowy Amylon 20 g

1,79 zł

(8,95 zł /100 g)

Brutto
A015-36986
Ilość

  InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!

  Bezpieczne płatności BLIK, kartą

a także odroczone i ratalne

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

  • SKŁADNIKI: cukier trzcinowy*, mielona skórka cytrynowa* 2,5, aromat cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Warość energetyczna: 1673 kJ / 394 kcal; Tłuszcz: 0,10 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,10 g; Węglowodany: 98,20 g; w tym cukry: 96,20 g; Białko: 0,20 g; Sól: 0,10 g
  • INFORMACJA ALERGENNA: może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka (łącznie z laktozą) oraz jaj.
  • ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
  • Kraj producenta: Czechy
  • Certyfikat bio: jest
  • WEGETARIAŃSKI/WEGAŃSKI
  • Zawartość opakowania: 20 g
  • Producent: AMYLON a.s. Ronov nad Sázavou 13 582 22 Ronov nad Sázavou Czechy
  • Dystrybutor: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadam! :)

Babka cytrynowa - przepis: 

Składniki:
2 szklanki mąki amarantusowej
½ szklanki cukru
20 g cukru cytrynowego
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
½ łyżeczki sody oczyszczonej
¼ łyżeczki soli
2 duże jajka (albo 3 małe)
½ szklanki oleju kokosowego
1 szklanka jogurtu naturalnego (ale nie typu greckiego, bo jest za gęsty)
skórka otarta z jednej cytryny + łyżeczka olejku cytrynowego

Mąkę przesiać do miski, wsypać cukier, cukier cytrynowy, proszek, sodę, sól i wymieszać. Do drugiej miski wbić jajka, wlać olej i jogurt, wszystko dobrze wymieszać za pomocą trzepaczki. Składniki mokre wlać do suchych i wymieszać łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto przelać do blaszki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 -190 stopni i piec 40 – 45 minut (piekłam w termoobiegu w 175 stopniach przez 45 minut).
Wyciągnąć z piekarnika, ostudzić, posypać cukrem pudrem albo polukrować. 

 

16 innych produktów w tej samej kategorii: