Najlepsza gotowa przyprawa do zupy jarzynowej - przyprawa Dary Natury
Podlaska przyprawa do zupy jarzynowej to gotowa mieszanka warzyw i ziół, którymi doprawisz zupę jarzynową. Jej składniki, zgodnie z tradycyjną kuchnią, idealnie pasują do zupy z jarzynami, wzmocnią jej smak i dodadzą niezwykle ziołowego aromatu. Przyprawa nie zawiera chemii ani konserwantów.
Jakie przyprawy do zupy jarzynowej? Gotowe!
Gotujesz zupę jarzynową? Zastanawiasz się, jak ją doprawić? Szukasz w internecie haseł: jak doprawić zupę jarzynową, jakie przyprawy do zupy jarzynowej? Nie szukaj, bo właśnie znalazłaś/znalazłeś odpowiedź! Przyprawa Dary Natury jest gotowa do wsypania. Wsypujesz ją do zupy i już - cieszysz się jej niezwykłym smakiem i zapachem. To najprostszy sposób na doprawienie zupy jarzynowej!
Naturalne zioła do zupy jarzynowej
Długa historia zbioru ziół ze stanowisk naturalnych, ich przetwarzania i wykorzystywania, krystalicznie czyste tereny i bujna, praktycznie dzika roślinność, czynią Podlasie sercem polskiego zielarstwa. To właśnie tu zbierane i suszone są składniki przyprawy do zupy jarzynowej. To wyłącznie suszone warzywa i zdrowe przyprawy, bez konserwantów i żadnych chemicznych składników. Dzięki temu Twoja zupa zyska niezwykły naturalny smak i będzie pięknie pachnieć.
Podlaska przyprawa do zupy jarzynowej - dodatkowe infornacje
- Składniki: natka pietruszki, cebula suszona (po 14%), korzeń pietruszki, seler, czosnek, pieprz czarny, czerwona papryka, pasternak, rozmaryn, grzyby, werbena, lubczyk (w różnych proporcjach)
- Zawartość opakowania: 50 gramów
- Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk

Zupa jarzynowa - przepis
Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadamy, jak zrobić zupę jarzynową z dodatkiem przyprawy!
- Składniki: 1,200 l wody, porcja mięsa na zupę (np. 1 noga z kurczaka, 2 skrzydełka kurczaka, i kość wołowa/wieprzowa), 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, łyżeczka przyprawy do zupy jarzynowej, 1 większa marchewka, pokrojona w kostkę, 1 średnia pietruszka, pokrojona w kostkę, 2 garście półplasterków pora, 2 garście startego na tarce selera, 2 średnie ziemniaki, pokrojone w kostkę, 2-3 garście świeżego/mrożonego zielonego groszku lub zielona fasolka pokrojona na małe kawałki, ok. 0,5 małego świeżego/mrożonego kalafiora podzielonego na różyczki, koperek, 2-4 czubate łyżki gęstej śmietany, 1 pełna łyżka mąki, sól, pieprz
- Przygotowanie: Do garnka wlać zimną wodę. Dodać porcję mięsną. Dodać liście laurowe i ziela angielskie. Doprowadzić do zagotowania. Gotować 15-20 min. na małym płomieniu pod przykryciem. Dodać marchewkę, pietruszkę, por i seler. Gotować na średnim płomieniu pod przykryciem do momentu, kiedy warzywa będą średnio-miękkie. Dodać ziemniaki, groszek i kalafior. Gotować na średnim płomieniu pod przykryciem, aż warzywa będą całkowicie miękkie.
Z zupy odlać 1 dużą chochlę wywaru i dodać do niej śmietanę, aby się zahartowała. Wymieszać. Dodać mąkę. Wymieszać. Wlać do gotującej się zupy. Zagotować ponownie i gotować jeszcze 2 min. Jeśli zupa wyjdzie nam zbyt gęsta (chodzi o ilość warzyw w stosunku do wywaru), należy dolać odrobinę wody i ponownie zagotować zupę. Odstawić z płomienia. Dodać posiekany koperek. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Podawać solo lub z pieczywem.