Papryka słodka przyprawa bez chemii Dary Natury 60 g
(31,26 zł /100 g)
- papryka słodka Dary Natury
- przyprawa bez chemii i konserwantów
- idealna do zup, sosów, drobiu
- doprawi także ryby i gulasz
- w opisie znajdziesz przepis na kuleczki ziemniaczane z papryką
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Papryka słodka - przyprawa bez chemii i konserwantów Dary Natury
Dodaje się ją do gulaszu, sznycli, pieczeni, mięsa z rusztu. Przyprawiamy nią zupy jarzynowe, drób, sosy, potrawy z jaj i białego sera. Wykorzystuje się jedynie owoc papryki, które w stanie surowym są doskonałym dodatkiem do sałatek, leczo. Marynowane w zalewie octowej dodaje się do kanapek. Przyprawą jest papryka w proszku. Wytwarza się ją wyłącznie z czerwonej papryki, którą się suszy i mieli na proszek. Papryka słodka Dary Natury nie zawiera chemii ani konserwantów.
Papryka słodka - do czego możesz ją dodawać?
Papryka słodka to, najprościej mówiąc, zwykła, czerwona papryka, która jest wysuszona i odpowiednio rozdrobniona. Jest w proszku, dlatego bardzo łatwo ją dodawać do potraw? A do czego ją dodawać? To już Ci podpowiadamy!
- znakomita do zup jarzynowych
- przyprawa idealna do mięsa drobiowego
- możesz nią posypać potrawy z jajek
- świetnie poprawia smak sosów
- bardzo dobrze pasuje do przyprawiania ryb
- przyprawa, która jest bardzo popularna w daniach kuchni węgierskiej włoskiej
- idealna do wzmocnienia smaku gulaszu
Właściwości papryki - jak poprawi Twoje zdrowie?
- jest bardzo bogatym źródłem antyoksydantów, spowalniających proces starzenia się organizmu
- zawiera bardzo dużo witaminy C, poprawiającej odporność i stan układu krążenia
- dostarcza organizmowi polifenoli, które działają antyrakowo
- zawiera też witaminy: A, B, E
- papryka poprawia stan włosów, skóry i paznokci
- może obniżać ciśnienie krwi
- zawiera błonnik, który poprawia funkcjonowanie jelit
Papryka słodka Dary Natury-więcej informacji
- Składniki: papryka słodka 100%
- Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu
- Zawartość: 60 gramów
- Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk
Przepis na: Kuleczki ziemniaczane z papryką - przepis z papryką słodką
Składniki: 5 dużych ziemniaków, 1 cebula biała, 1 jajko, 2 łyżeczki przyprawy do ziemniaków, 1 plaster masła, sól i pieprz, olej rzepakowy
Panierka: 2 łyżki bułki tartej, 2 łyżki mąki pełnoziarnistej
Przygotowanie: Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie, a cebulkę kroimy w kostkę i rumienimy ją na maśle. Ugotowane ziemniaki rozbijamy tłuczkiem na gładkie puree, dodajemy cebulkę, przyprawę do ziemniaków, łyżeczkę masła, sól i świeżo zmielony pieprz. Masę delikatnie studzimy, tak aby podczas formowania kulek nie parzyła nas w dłonie, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy.
Porcje masy formujemy w dłoniach wysmarowanych olejem rzepakowym na kuleczki wielkości orzecha włoskiego, a następnie obtaczamy je w bułce tartej wymieszanej z mąką pełnoziarnistą i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekamy około 20 minut do lekkiego zarumienienia. Kuleczki przez pieczeniem możemy dodatkowo spryskać olejem rzepakowym.
Gotowe kuleczki podajemy z ulubionymi sosami. Świetnie komponują się z ostrym sosem pomidorowym lub sosem czosnkowym :)