Podlaska przyprawa do flaków Dary Natury 50 gramów
(9,68 zł /100 g)
- najlepsza, gotowa przyprawa do flaków
- kompozycja warzyw i ziół, które idealnie doprawiają flaczki
- w 100% naturalna przyprawa, bez chemii i konserwantów
- w opisie znajdziesz przepis na flaczki wołowe z podlaską przyprawą
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Naturalna, podlaska przyprawa do flaków Dary Natury
Mieszanka naturalnych przypraw, które wzmocnią smak flaków i wydobędą z nich najlepszy smak i zapach. Przyprawa do flaków nie zawiera konserwantów ani żadnych innych chemicznych dodatków. Składa się w 100% z naturalnych przypraw, niezwykle aromatycznych i pozytywnie wpływających na zdrowie.
Jak doprawić flaki? Naturalną przyprawą
Jeśli samodzielnie przygotowujesz bardzo popularne w Polsce flaczki i nie wiesz, jak je doprawić, nie szukaj sposobu, bo już go znalazłaś/znalazłeś. Podlaska przyprawa zawiera naturalne warzywa, przyprawy i zioła, które znakomicie komponują się wzajemnie ze sobą i świetnie współgrają z flaczkami. Dzięki niej smak tej potrawy będzie niezwykle mocny, lekko pikantny, a flaki będą miały wyjątkowo przyjemny, ziołowy aromat.
- zawiera tylko naturalne składniki
- bez chemii i konserwantów
- przyprawy i warzywa pochodzą z czystych terenów Podlaskiego Ziołowego Zakątka
- składniki przyprawy są uprawiane z poszanowaniem środowiska naturalnego
Podlaska przyprawa do flaków - dodatkowe informacje
- Składniki: majeranek, warzywa (po 20), pieprz czarny, papryka, ziele angielskie, imbir, gałka muszkatołowa, lubczyk, szałwia, warzywa (w różnych proporcjach).
- Zawartość opakowania: 50 gramów
- Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk
Przepis na flaki wołowe z podlaską przyprawą
Składniki:
- flaki wołowe (świeże) - 1,5 kg
- udka z kurczaka ( 2 ) lub pół kury -
- marchewka - 2
- pietruszka - 1
- seler - 1/2
- por - 1
- ziele angielskie -5
- liść laurowy -2
- pieprz
- sól
- majeranek - 1/2 łyżeczki
- podlaska przyprawa do flaków - 1 łyżeczka
- smalec lub olej -
- mąka - 2 łyżki
Sposób przygotowania
- Flaki kroimy w paski i gotujemy do miękkości zmieniając wodę 4 razy
- Z połowy kury (lub udek) gotujemy rosół dodając marchewkę, pietruszkę, selera, pora, ziele angielskie, liść laurowy
- Kurę lub udka wyjmujemy z rosołu i obieramy z mięsa
- Do rosołu dodajemy odcedzone flaki i obrane mięso
- Przygotowujemy zasmażkę: na patelni, na tłuszczu rumienimy 2 łyżki mąki, potem zalewamy odrobiną zimnej wody, chwilę gotujemy i wlewamy do rosołu z flakami i mięsem
- Całość doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do flaków i majerankiem.