Koperek przyprawa bez chemii Dary Natury 30 g

Koperek przyprawa bez chemii Dary Natury 30 g

5,90 zł

(19,67 zł /100 g)

Brutto
7284-71129
  • naturalny koperek - przyprawa Dary Natury
  • nie zawiera chemii ani konserwantów
  • znakomita przyprawa do chłodnika, ziemniaków, twarożków
  • poprawia trawienie, obniża cholesterol
  • w opisie znajdziesz przepis na pierogi z masłem koperkowym

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

 

InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

 

Płatności ratalne i odroczone!

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Koperek - niezwykle aromatyczna przyprawa bez chemii, bez konserwantów

Niezwykle aromatyczny susz młodego koperku Dary Natury stosuje się jako dodatek smakowy oraz wzbogacający w witaminę C. Stosuje się go do zup, rosołów, ziemniaków i sosów. Można nim również posypać kanapkę, żeby dodać jej świeżości i zapachu. Idealnie pasuje także do niektórych rodzajów surówek i sałatek. Koperek nie zawiera chemii ani konserwantów. 

sklep ze zdrową żywnością białystok

Koperek - do czego warto go użyć?

Koperek, ze względu na bardzo zmysłowy zapach i smak jest bardzo popularnym dodatkiem do bardzo wielu potraw. Jeśli lubisz smak koperku, możesz do dosypywać niemal do wszystkiego, co gotujesz. Najbardziej jednak nadaje się niektórych rodzajów posiłków. Do czego dodawać koperek? 

  • obowiązkowy dodatek do chłodnika!
  • świetnie wzbogaci smak zup
  • dodaje aromatu i smaku ziemniakom gotowanym i pieczonym
  • znakomicie komponuje się z rybami
  • doda niepowtarzalnego smaku surówkom i sałatkom
  • bardzo dobrze sprawdzi się jako przyprawa do jajek
  • wspaniale komponuje się z twarożkami
  • posłuży do przygotowania pysznego sosu koperkowego

Koperek - niepozorny, a tak zdrowy!

Może trudno uwierzyć, że te niepozorne, cieniutkie gałązki koperku mają tak wiele właściwości zdrowotnych. Dlatego jeśli tylko możesz - dosypuj go do swoich potraw. Wiesz, już zresztą do czego. :) Wróćmy do zdrowia. Co może poprawić w Twoim organizmie koperek i jakie ma właściwości

  • koperek poprawia trawienie poprzez wydzielanie soków trawiennych
  • jest naturalnym sposobem na niestrawności
  • łagodzi stany zapalne stawów i ból z tym związany
  • ma właściwości antyoksydacyjne - zwalcza wolne rodniki, przyczynia się więc do spowolnienia starzenia się organizmu
  • obniża stężenie cholesterolu we krwi
  • wykazuje działanie antybakteryjne
  • łagodzi stres i rozluźnia

Naturalny koperek - bez chemii i konserwantów

Koperek Dary Natury nie zawiera chemii ani konserwantów. Możesz go stosować bez obaw. Koperek rośnie w niezwykłym miejscu - sercu polskiego zielarstwa - podlaskim Ziołowym Zakątku. To tu, na nieskażonym terenie, wśród zielonych lasów i pachnących łąk, rosną zioła i warzywa, które ręcznie są zbierane i naturalnie suszone. Później trafiają do papierowych pudełek, a później - doprawiają smak Twoich dań. 

Koperek przyprawa Dary Natury - więcej informacji

  • Skład: koperek 100%
  • Masa netto: 30 gramów
  • Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu
  • Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk

sklep ze zdrową żywnością białystok

Przepis na pierogi z botwinką i masłem koperkowym

  • Składniki: botwinka 1 pęczek, czosnek 1-2 ząbki, twaróg 100 g, feta 150 g, koperek 2 łyżki, pistacje/orzechy włoskie 1 garść, masło 1 łyżka, sólpieprz, mąka pszenna 250 g, woda 1 szklanka
  • Masło koperkowe składniki: masło 1⁄2 kostki, koperek 2 łyżki, sól 1 g
  • Farsz - składniki:pęczek botwinki (liście i łodygi), 1-2 ząbki czosnku, 100 g twarogu, 150 g sera typu feta, 2 łyżki posiekanego koperku, garść posiekanych pistacji lub orzechów włoskich, łyżka masła, sól, pieprz
  • Ciasto na pierogi:250 g mąki pszennej typ 500, 1 szklanka ciepłej wody
  • Masło koperkowe:1/2 kostki masła, mały pęczek koperku, szczypta soli
  • Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania farszu.Dokładnie myjemy i siekamy łodygi i liście botwiny. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła i smażymy na nim botwinkę około 8 minut. Pod koniec smażenia do botwinki dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Botwinkę mieszamy z twarogiem i serem feta. Doprawiamy solą i pieprzem. dodajemy pokrojony koperek i posiekane pistacje. Przygotowujemy ciasto na pierogi. Na blacie usypujemy kopczyk z mąki i wlewamy na jego środek najpierw 3/4 szklanki ciepłej wody, a kiedy w trakcie wyrabiania ciasta okaże się, że się nie klei- dodajemy więcej wody. Wyrabiamy ciasto ręką, aż będzie miękkie i sprężyste- to zajmuje około 10 minut. Owijamy je w folię spożywczą i odkładamy na 10-15 minut. Potem wałkujemy ciasto na podsypanym mąką blacie na grubość około 2-3 mm. Za pomocą szklanki wykrawamy kółka. Na środku kółka kładziemy łyżkę farszu i sklejamy pierogi. W dużym garnku doprowadzamy do wrzenia osoloną wodę. Pierogi gotujemy aż wypłyną na powierzchnię. Do polania pierogów przygotowujemy masełko koperkowe. W garnuszku rozgrzewamy masło, dodajemy do niego posiekany koperek i szczyptę soli. Po minucie zdejmujemy z ognia i polewamy nim pierogi.
16 innych produktów w tej samej kategorii: