(2,18 zł /100 g)
![]()
![]()
BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!
Bezpieczne płatności BLIK, kartą
a także odroczone i ratalne
Ubezpieczenie zakupów do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
10% rabatu na stałe w programie lojalnościowym
Ekologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Ma lekko słodkawy smak, dlatego doskonale sprawdza się jako dodatek do wszelkich wypieków - chleba, ciast, ciastek oraz deserów, naleśników, placków i kotletów. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Jest bezglutenowa, dlatego mogą ją jeść osoby z celiakią.
Mąka ekologiczna to mąka wysokiej jakości uzyskiwana z produktów roślinnych lub zwierzęcych, które wytwarzane są w systemie gospodarstwa ekologicznego, tzn. takiego, w którym nie stosuje się chemicznych środków ochrony roślin, nawozów sztucznych, regulatorów wzrostu, dodatków do pasz. To mąka bezpieczna, bogata w substancje odżywcze, zawierająca więcej witamin, minerałów i innych cennych składników, niż mąka otrzymana w konwencjonalny sposób. Nie dostarcza żadnych toksycznych substancji chemicznych i jest gwarantem dobrego, naturalnego smaku, pozbawionego takich dodatków, jak np. wzmacniacze smaku.
Co warte podkreślenia, mąka ekologiczna jest produkowana bez użycia organizmów genetycznie zmodyfikowanych oraz nie jest poddawana promieniowaniu jonizującemu.
Nie możesz lub nie chcesz jeść glutenu? Szukasz mąki bezglutenowej? Mąka ryżowa to z natury mąka, która nie zawiera glutenu. To świetny wybór dla osób cierpiących na celiakię, nietolerancję glutenu. Z mąki ryżowej możesz skorzystać także, jeśli sam postanowiłeś/postanowiłaś wykluczyć gluten ze swojej diety. Mąka ryżowa jest dodatkowo bardzo bogatym źródłem błonnika, który usprawnia pracę naszych jelit i ułatwia wypróżnianie.
Składniki: (4 porcje)
Przygotowanie: