BIO Kasza Manna BIO Planet 500 gramów

BIO Kasza Manna BIO Planet 500 gramów

9,00 zł
Brutto
70CC-3526E
  • ekologiczna kasza manna 
  • bez konserwantów, bez pestycydów, bez sztucznych nawozów 
  • BIO bezpieczna i pyszna kasza manna!
  • znakomita do deserów i puddingów

sklep ze zdrową żywnością białystok

Ilość

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł, darmowa dostawa obowiązuje od 250,00 zł
 

Bezpieczeństwo Płatności

 

Darmowa wysyłka od 250 zł!

 

Przejrzysta polityka zwrotów

Ekologiczna kasza manna BIO Planet - najlepsza do deserów i do dań na słodko!

Ekologiczna kasza manna (grysik) jest otrzymywana w trakcie przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej. Zawiera gluten, co jest jej zaletą w przygotowywaniu puddingów i legumin, czy popularnej, gęstej kaszki manny z owocami. Doskonale sprawdza się również jako dodatek do zup, ciast, wypieków i zapiekanek.

Twoja nowa EKO kasza!

Jeśli jesteś fanem kaszy manny, to ekologiczna kasza manna będzie znakomitym wyborem! Dlaczego? Cały proces uprawy i produkcji podlega ścisłej kontroli pod kątem ekologii. Oznacza to, że produkt na żadnym etapie nie może mieć kontaktu ze sztucznymi nawozami, z chemicznymi opryskami i sztucznymi środkami ochrony roślin. Pszenica uprawiana jest z wykorzystaniem wyłącznie naturalnych metod, z poszanowaniem środowiska. Potwierdza to symbol zielonego liścia - certyfikat BIO! Dzięki niemu masz pewność, że kasza manna jest ekologiczna, bezpieczna i przez to bardzo pyszna!

sklep ze zdrową żywnością białystok

Do czego wykorzystać BIO kaszę manną?

Kasza manna jest bardzo wszechstronna i zyskuje na popularności! Do czego możesz użyć ekologiczną kaszę manną? 

  • do zup mlecznych
  • znakomicie zastępuje w diecie ziemniaki
  • do ciast i deserów 
  • znakomita jako posiłek dla dzieci!

Kasza manna - właściwości

  • jest bardzo lekkostrawna, dlatego polecana jest dla osób z chorobami układu pokarmowego 
  • jest bogatym źródłem białka, które jest głównym budulcem mięśni 
  • zawiera znaczne ilości witaminy B, odpowiedzialnej za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego 
  • 100 g kaszy manny pokrywa około 10 proc. dziennego zalecanego spożycia dla osoby dorosłej na te składniki mineralne

Kasza manna - szybkie gotowanie to szybkie danie!

Jak przygotować pyszną kaszkę manną na mleku? To bardzo proste! Najpierw trzeba zagotować 1/2 l mleka, do gotującego się mleka wsypać 3 łyżki stołowe kaszy. Gotować 10-15 minut od czasu do czasu mieszając. Gotowe! Smacznego! 

BIO kasza manna BIO Planet - dodatkowe informacje

  • SKŁADNIKI: kasza manna* (zawiera gluten) 100 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1536 kJ / 362 kcal;Tłuszcz - 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g;Węglowodany - 77 g, w tym cukry - 0,1 g;Białko - 8,7 g;Sól - 0,03 g
  • INFORMACJA ALERGENNA: Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
  • ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
  • SZCZEGÓŁY: Kraj producenta: Polska;Certyfikat bio: jest;Kraj pochodzenia składników: Polska;WEGETARIAŃSKI
  • ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA: 500 gramów.
  • Producent: Bio Planet S.A.,Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno

sklep ze zdrową żywnością białystok

Przepis na danie z kaszą manną: ciasto budyniowe z kaszą manną

Składniki:

CIASTO KRUCHE

  • 100g mąki pszennej
  • 50g masła
  • 50g cukru pudru
  • 1 żółtko

MASA

  • 2 jajka
  • 1 białko
  • 80g cukru pudru
  • sok wyciśnięty z 0,5 dużej cytryny
  • 200g kwaśnej śmietany 18
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
  • 4 łyżki kaszy manny
  • szczypta soli

Wykonanie:

CIASTO KRUCHE

  • mąkę, posiekane masło i cukier oraz żółtko połączyć razem i zagnieść ciasto, schłodzić je 30 minut w lodówce
  • tortownicę wyłożyć na spodzie papierem do pieczenia, boki lekko posmarować tłuszczem
  • spód i boki tortownicy wyłożyć cienko ciastem, tak, by sięgało do połowy wysokości formy, nakłuć widelcem i piec przez 10-15 minut w 180 stopniach
  • podpieczone ciasto wyjąć i lekko ostudzić

MASA 

  • żółtka oddzielić od białek, przełożyć do rondelka z cukrem i sokiem z cytryny, dokładnie rozbełtać, postawić na małym ogniu i podgrzewać, cały czas mieszając
  • gdy masa zacznie lekko gęstnieć, zdjąć ją z ognia, dodawać stopniowo śmietanę, cały czas energicznie mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji
  • do masy wsypać proszek budyniowy i kaszę mannę, wymieszać do połączenia się składników
  • do białek (3szt.) dodać szczyptę soli i ubić sztywną pianę
  • pianę przełożyć do masy i delikatnie wymieszać
  • gotową masę wylać na podpieczony spód, wyrównać wierzch i wstawić do nagrzanego piekarnika
  • piec w 180 stopniach przez około 40 minut
  • ciasto jest gotowe, gdy wierzch jest sprężysty
  • ciasto studzić poza piekarnikiem, po wystygnięciu przechowywać w lodówce

Często kupowane razem:

  • BIO Kasza Manna BIO Planet 500 gramów
  • +
  • BIO Kasza Gryczana Niepalona Bezglutenowa 500 g BIO Planet
  • +
  • BIO Mąka Amarantusowa BIO Planet 400 g
  • Cena całkowita: 33,79 zł
16 innych produktów w tej samej kategorii: