BIO Kaszka Kukurydziana BIO Planet 500 gramów

BIO Kaszka Kukurydziana BIO Planet 500 gramów

7,50 zł
Brutto
3360-425B1
  • ekologiczna kaszka kukurydziana BIO Planet
  • jest świetnym zagęszczaczem do zup i sosów
  • świetna do placków, puddingi, ciast
  • czysta, ekologiczna kaszka, z ekologicznych upraw
Ilość

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł, darmowa dostawa obowiązuje od 250,00 zł
 

Bezpieczeństwo Płatności

 

Darmowa wysyłka od 250 zł!

 

Przejrzysta polityka zwrotów

Ekologiczna kaszka kukurydziana 0,5 kg

Ekologiczna kaszka kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy. Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską mamałygę, która smakuje zarówno na słodko, np. na śniadanie z suszonymi owocami, jak i na słono do dań głównych. Kaszka służy również jako zagęszczacz do zup i sosów, a po zmieleniu na mąkę przygotowuje się z niej również placki, puddingi, ciasta

BIO kaszka kukurydziana BIO Planet - dodatkowe informacje

  • SKŁADNIKI: kaszka kukurydziana* 100 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
  • SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Kaszkę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszki na 2 porcje wody) na małym ogniu ok.10 -15 min.
  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna - 1595 kJ / 377 kcal; Tłuszcz - 1,8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g; Węglowodany - 78 g, w tym cukry - 1,2 g; Białko - 7,5 g; Sól - 0 g
  • INFORMACJA ALERGENNA: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
  • ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
  • SZCZEGÓŁY: Certyfikat bio: jest; Kraj pochodzenia składników: Włochy; WEGETARIAŃSKI
  • Zawartość opakowania: 500 g.
  • Producent: Bio Planet S.A.; Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno

Polenta - przepis z kaszką kukurydzianą - to rodzaj włoskiej mamałygi, której musisz spróbować :)

POLENTA - składniki:

  • 2 szklanki kaszy kukurydzianej
  • 2 łyżeczki soli
  • 1/3 szklanki oleju do smażenia

POLENTA - sposób przygotowania: 

W dużym rondlu o grubym dnie zagotować 6 szklanek wody z solą. Mieszając, wsypać do wrzątku kaszkę kukurydzianą. Mocno zmniejszyć ogień i gotować kaszkę bez przykrycia, często mieszając, aż bardzo zgęstnieje, tj. ok. 50 min. Blachę (28 x 18 x 5 cm) wysmarować 2 łyżeczkami oleju. Przełożyć kaszę i rozsmarować ją równą warstwą na dnie blachy. Pozostawić bez przykrycia na 8 godz. w temperaturze pokojowej, by polenta stwardniała. Następnie przełożyć ją na stolnicę, pokroić wzdłuż krótszego boku na paski szerokości 3 cm, a potem na prostokąty długości 5-8 cm. Obsmażyć kostki ze wszystkich stron na pozostałym oleju. Podawać jako przystawkę lub dodatek do smażonych mięs.

Często kupowane razem:

  • BIO Kaszka Kukurydziana BIO Planet 500 gramów
  • +
  • BIO Pomidory Pelati bez skóry w puszce Alce Nero 400 g
  • +
  • BIO Makaron semolinowy gniazda tagiatelle Alce Nero 250g
  • Cena całkowita: 24,30 zł
16 innych produktów w tej samej kategorii: