

(35,01 zł /100 g)
BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!
a także odroczone i ratalne
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Jako przyprawa gałka używana jest raczej w niewielkich ilościach. Ma intensywny, korzenno-słodkawy smak. Dodać ją możesz do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możesz przyprawić również drób, mięso jagnięce i kiełbasy. Przyprawa Dary Natury nie zawiera chemii ani konserwantów. Gałka muszkatołowa działa bardzo korzystnie na układ pokarmowy.
Gałkę muszkatołową mieloną można stosować do bardzo wielu potraw. Jest to przyprawa dodająca korzennego smaku potrawom. Do czego stosować gałkę muszkatołową mieloną?
Gałkę muszkatołową możesz zastosować do bardzo wielu dań, wzmocni ich smak i wzmocni...Ciebie! Gałka muszkatołowa wzmocni także Twój organizm. W jaki sposób? Jakie ma właściwości? Są one bardzo liczne - zobacz!
Wszystkie przyprawy Dary Natury, w tym gałka muszkatołowa mielona, to przyprawy bez chemii i konserwantów. Przyprawa nie zawiera żadnych składników pochodzenia nienaturalnego, nie ma w niej konserwantów, barwników ani ulepszaczy. To produkt, który jest bezpieczny, dodaje niezwykłego aromatu i smaku wszystkim potrawom, w których go użyjesz!
Składniki: 3 łyżki masła, 3 łyżki mąki pszennej, 300 ml mleka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Przygotowanie: W rondlu rozpuścić masło na małym ogniu. Wsypać mąkę i energicznie mieszać do uzyskania gładkiej masy. Następnie stopniowo dodawać mleko, ciągle mieszając. Po uzyskaniu gładkiej konsystencji sos doprowadzić do wrzenia - nieustannie mieszając. W momencie gdy sos zgęstnieje doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką, zdjąć z ognia. Sos najlepiej wykorzystać od razu po przygotowaniu, ponieważ jeśli będzie stał na wierzchu, to powstanie kożuch.