Cynamon MIELONY Dary Natury przyprawa bez chemii 60 g
(19,67 zł /100 g)
- cynamon mielony jest prosty w użyciu
- świetna przyprawa do deserów, ciast, bułeczek
- można doprawić nim mięsa i ryby
- w opisie znajdziesz przepis na proste danie
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Cynamon mielony - przyprawy bez chemii Dary Natury
Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielka ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje np. colę. Przyprawa Dary Natury nie zawiera chemii ani konserwantów.
Do czego dodawać cynamon mielony?
- możesz dodawać cynamon do potraw mięsnych i rybnych
- najlepszy dodatek do deserów, wypieków i bułeczek
- świetnie pasuje do wszelkiego rodzaju ciast
- sprawdzi się jako wzmacniacz smaku i aromatu kawy
- znakomicie pasuje do czekolady
- bardzo dobra przyprawa do napojów i ponczy
- cynamon to idealny dodatek do rozgrzewającej herbaty
Właściwości cynamonu
Cynamon ma bardzo dużo walorów smakowych, ale ma też szereg właściwości, które korzystnie wpłyną na Twoje zdrowie. Jakie właściwości ma cynamon? Dlaczego warto dodawać go regularnie do potraw? Zobacz.
- ma działanie dezynfekujące organizm
- zwalcza pasożyty przewodu pokarmowego
- zwiększa łaknienie, poprawia apetyt
- ma właściwości rozgrzewające
- poprawia krążenie krwi
- wykazuje właściwości antyoksydacyjne, opóźniając starzenie się organizmu
- obniża poziom cukru i cholesterolu
Cynamon mielony Dary Natury - dodatkowe informacje
- Skład: cynamon mielony 100%
- Zawartość netto: 60 gramów
- Kraj pochodzenia: Indonezja
- Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk
Kugiel z serem i cynamonem - przepis
SKŁADNIKI: 350 g makaronu w kształcie bardzo grubych wstążek, 130 g masła, 2 aromatyczne jabłka, 250 g twarogu, 3 roztrzepane jajka, 2 łyżeczki mielonego cynamonu, 150 g cukru, 100 g suszonych żurawin, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Makaron ugotowałam do miękkości w osolonym wrzątku. Jabłka starłam na grubej tarce. Masło roztopiłam. Odcedzony makaron wymieszałam z masłem, owocami, twarogiem, żurawinami, jajkami, cynamonem, cukrem, sodą i szczyptą soli. Przełożyłam do żaroodpornego naczynia i piekłam przez ok. 60 minut w temp. 180 stopni. Kugiel ten smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno.