Kolendra mielona przyprawa Dary Natury 30 gramów

Kolendra mielona przyprawa Dary Natury 30 gramów

4,60 zł

(15,33 zł /100 g)

Brutto
247A-93169
  • naturalna kolendra mielona - bez chemii
  • przyprawa bez konserwantów, w 100% naturalna
  • kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych
  • przyprawa do likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawowych np. pieprzu ziołowego i curry

sklep ze zdrową żywnością białystok 

Ilość

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł, darmowa dostawa obowiązuje od 250,00 zł
 

Płatności ratalne i odroczone!

 

30 dni na zwrot produktów

Kolendra mielona Dary Natury - przyprawa bez chemii

Kolendra mielona służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawowych np. pieprzu ziołowego i curry. Kolendra Dary Natury to naturalna przyprawa, która nie zawiera żadnych konserwantów ani innych sztucznych substancji. Zawiera bardzo dużo antyoksydantów, a regularne stosowanie kolendry reguluje ciśnienie krwi. 

Kolendra mielona - do czego dodawać?

  • najlepsza przyprawa do wędlin, pasztetów i konserw
  • świetnie przyprawia sałatki 
  • bardzo dobrze wzmacnia smak potraw rybnych
  • idealnie pasuje do dań z ryżem 
  • dobrze zgrywa się z pieprzem ziołowym i curry jako mieszanka przypraw
  • bardzo dobrze przyprawia ziemniaki i puree 

Kolendra właściwości. Jak wpływa na Twoje zdrowie?

  • ma dużo antyoksydantów, które zapobiegają wielu chorobom cywilizacyjnym 
  • obniża ciśnienie krwi i zły cholesterol
  • przyprawa, która poprawia apetyt 
  • zapobiega wzdęciom 

Kolendra mielona Dary Natury - dodatkowe informacje

  • Skład: kolendra mielona 100%
  • Zawartość: 30 gram.
  • Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk

sklep ze zdrową żywnością białystok sklep ze zdrową żywnością białystok

Kolendra mielona przepis: Karkówka z kolendrą i jałowcem

Nie masz pomysłu na ten produkt? Podpowiadamy, jak przygotować pyszną karkówkę z kolendrą i jałowcem

Składniki:

  • 1 1/2 kg karczku wieprzowego 

Marynata:

Wykonanie

  1. Mięso umyć i osuszyć na ręczniku papierowym.
  2. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
  3. W moździerzu utrzeć przyprawy: sól, pieprz w ziarnach, majeranek, kolendrę, kumin, jałowiec, ziele i liść laurowy.
  4. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i ucierać.
  5. Stopniowo dodawać olej cały czas ucierając.
  6. Przygotowaną marynatę wylać na mięso i dokładnie je natrzeć.
  7. Odstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
  8. W międzyczasie przełożyć mięso 2-3 razy.
  9. Godzinę przed pieczeniem mięso wyjąć z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej.
  10. Pieczeń piec w 200 stopniach przez 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec 1 godz.
  11. Kolejne 15 minut zapiekać mięso w temp 200 stopni.
  12. Przed pokrojeniem odstawić pieczeń na ok. 15 minut, aby soki wewnątrz równomiernie się rozeszły. Smacznego!

Często kupowane razem:

  • Kolendra mielona przyprawa Dary Natury 30 gramów
  • +
  • BIO Herbatka na chrypkę 50 gramów Dary Natury
  • +
  • BIO Herbatka polecana przy alergii Dary Natury 50 gramów
  • Cena całkowita: 22,30 zł
16 innych produktów w tej samej kategorii: