Pieprz CZERWONY Dary Natury przyprawa bez chemii 20 g
(37,50 zł /100 g)
- pieprz czerwony jest bardzo zdrowy
- ma mniej ostry smak niż pieprz czarny
- możesz go dodawać zamiast pieprzu czarnego
- w opisie znajdziesz przepis na krem z brokułów
- nie zawiera chemii i konserwantów
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Pieprz czerwony - poprawia smak, zdrowie, aromat i wygląd!
Jego kolor ozdobi każdą potrawę. Posiada specyficzny smak, używany z umiarem wszędzie tam, gdzie pieprz czarny czyli do zup, mięs, ryb, wędlin, sałatek. Pieprz to podstawowa przyprawa w każdej kuchni. Bogaty w błonnik, wapń, żelazo i magnez. Korzystnie wpływa na system trawienny. Pomocny w niestrawności nudnościach, wzdęciach, zatruciach pokarmowych, działa moczopędnie.
Do czego stosować pieprz czerwony?
Pieprz czerwony jest nieco mniej ostry niż pierz czarny, dlatego wzmacnia wyrazistość potraw, ale robi to nieco subtelniej. Jego zapach jest bardziej aromatyczny niż pieprzu czarnego, jednocześnie jest nieco delikatniejszy. Owoce obu odmian pieprzowca posiadają delikatną kruchą skórkę, która pokrywa drobną pestkę. Możesz go stosować zamiast pieprzu czarnego. Do czego najlepiej stosować pieprz zielony? Podpowiadamy.
- świetnie pasuje do dań duszonych
- możesz dosypać go do zup
- do gulaszy, potrawek i sosów mięsnych
- pasuje znakomicie do pasztetów mięsnych, rybnych i warzywnych
- idealnie przyprawi dania rybne i sałatki
Pieprz czerwony - smakuje poprawia zdrowie
Pieprz czerwony jest coraz popularniejszy ze względu na jego bardzo liczne właściwości zdrowotne. Jakie ma właściwości? Oto one!
- w swoim składzie zawiera m.in. białko, tłuszcz, błonnik pokarmowy, witaminę C, minerały (w tym wapń, żelazo, magnez)
- ma właściwości antybakteryjne, antyzapalne oraz antyseptyczne
- kapsaicyna zawarta w pieprzu niweluje stany zapalne mięśni i stawów oraz wspomaga regenerację kości
- obniża poziom cholesterolu we krwi
- dzięki witaminie C wzmacnia odporność i poprawia pracę układu krążenia
- poprawia trawienie, pobudzając żołądek do wydzielania soków trawiennych
- wspomaga odchudzanie
Pieprz czerwony Dary Natury - dodatkowe informacje
- Składniki: 100% pieprz czerwony
- Zawartość: 20 gramów
- Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu.
- Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk
Krem z brokułów z wędzonką i czerwonym pieprzem
Potrzebne składniki: 1 brokuł, 1 marchewka, 1 pietruszka, 1 seler, 2 skrzydełka, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz kolorowy, opcjonalnie: chilli, wędzonka/bekon/szynka, natka pietruszki
Przygotowanie: Do zimnej wody ( ok 1,5 l ) wrzucamy skrzydełka, marchew, pietruszkę, seler i przyprawy. Gotujemy aż mięso w kurczaku będzie miękkie. Później wyjmujemy liście laurowe i ziele i dodajemy brokuły. Gotujemy aż będą miękkie. Wyjmujemy kurczaka i miksujemy - nie pod przykryciem! Wlewamy do miseczki i na wierzchu układamy podsmażoną wędzonkę i pietruchę, posypujemy świeżo roztartym w moździerzu pieprzem.