AGAR AGAR przyprawa bez chemii Dary Natury 30 g
(51,63 zł /100 g)
- lepszy i naturalny zamiennik żelatyny
- zagęszczacz do zup, sosów i deserów
- znakomity zagęszczacz dla wegetarian
- zawiera dużo błonnika, który poprawia perystaltykę jelit
- w opisie znajdziesz przepis na galaretkę z agar-agarem
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Agar-agar - naturalny zagęszczacz, najlepszy zamiennik żelatyny
Agar-agar to roślinna bezsmakowa substancja zagęszczająca wytwarzana z czerwonych alg, czyli krasnorostów, która doskonale spełnia rolę zamiennika żelatyny. To naturalny zagęszczacz do potraw wytrawnych a także deserów, czy galaretki, żelków.
Agar agar zamiast żelatyny - dlaczego warto go stosować?
Agar agar to najlepszy zamiennik żelatyny. W czym jest lepszy od tej popularnej substancji zagęszczającej? Zobacz.
- Agar-agar jest chętnie używany przez wegetarian, ponieważ w przeciwieństwie do żelatyny jest produktem pochodzenia roślinnego.
- Ogromną zaletą agar-agaru jest to, że nie rozpuszcza się w temperaturze pokojowej. Wobec tego galaretkę z agar-agaru można trzymać przez dłuższy czas poza lodówką.
- Agar-agar zmniejsza uczucie głodu, więc chętnie stosują go osoby będące na diecie odchudzającej.
- Ponadto, agar-agar w około 80 składa się z błonnika, dzięki czemu przyspiesza perystaltykę jelit.
Agar-agar –do czego możesz go stosować?
Agar agar nadaje się do każdego dania, które wymaga zagęszczania. :) Znakomicie nadaje się jako substancja żelująca do wszelkich deserów takich jak galaretki, żelki, lody czy ciasta, dressingi, a także do innych potraw wytrawnych: pasztetów, sałatek, dżemów i właściwie do wszystkiego, co chcesz trochę zagęścić.
Agar agar Dary Natury
- Zawartość opakowania: 30 gramów.
- Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk.
Galaretka z agar-agarem - jak ją przyrządzić?
Przygotowanie galaretki z agar agarem a nie z żelatyną, jest bardzo proste! Wystarczy wiedzieć, ile agar agaru dodać do galaretki! Podpowiadamy Ci, jak to zrobić.
Składniki na 1 l galaretki: 1 l soku owocowego, 150 g cukru, 10 g agar-agaru
Przygotowanie: Najpierw musisz zagotować sok z cukrem. Do gotującego się soku stopniowo wsypuj agar-agar, dobrze zamieszaj i ostudź. No i już, smacznego! :)