AGAR AGAR przyprawa bez chemii Dary Natury 30 g

AGAR AGAR przyprawa bez chemii Dary Natury 30 g

15,49 zł

(51,63 zł /100 g)

Brutto
CF2D-604B4
  • lepszy i naturalny zamiennik żelatyny
  • zagęszczacz do zup, sosów i deserów
  • znakomity zagęszczacz dla wegetarian
  • zawiera dużo błonnika, który poprawia perystaltykę jelit
  • w opisie znajdziesz przepis na galaretkę z agar-agarem
Ilość

 

InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)

 

Płatności ratalne i odroczone!

 

Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł

 

30 dni na zwrot produktów

Agar-agar - naturalny zagęszczacz, najlepszy zamiennik żelatyny

Agar-agar to roślinna bezsmakowa substancja zagęszczająca wytwarzana z czerwonych alg, czyli krasnorostów, która doskonale spełnia rolę zamiennika żelatyny. To naturalny zagęszczacz do potraw wytrawnych a także deserów, czy galaretki, żelków. 

Agar agar zamiast żelatyny - dlaczego warto go stosować?

Agar agar to najlepszy zamiennik żelatyny. W czym jest lepszy od tej popularnej substancji zagęszczającej? Zobacz.

  • Agar-agar jest chętnie używany przez wegetarian, ponieważ w przeciwieństwie do żelatyny jest produktem pochodzenia roślinnego.
  • Ogromną zaletą agar-agaru jest to, że nie rozpuszcza się w temperaturze pokojowej. Wobec tego galaretkę z agar-agaru można trzymać przez dłuższy czas poza lodówką.
  • Agar-agar zmniejsza uczucie głodu, więc chętnie stosują go osoby będące na diecie odchudzającej.
  • Ponadto, agar-agar w około 80 składa się z błonnika, dzięki czemu przyspiesza perystaltykę jelit.

Agar-agar –do czego możesz go stosować?

Agar agar nadaje się do każdego dania, które wymaga zagęszczania. :) Znakomicie nadaje się jako substancja żelująca do wszelkich deserów takich jak galaretki, żelki, lody czy ciasta, dressingi, a także do innych potraw wytrawnych: pasztetów, sałatek, dżemów i właściwie do wszystkiego, co chcesz trochę zagęścić. 

Agar agar Dary Natury

  • Zawartość opakowania: 30 gramów.
  • Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
  • Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk.

sklep ze zdrową żywnością białystok

Galaretka z agar-agarem - jak ją przyrządzić?

Przygotowanie galaretki z agar agarem a nie z żelatyną, jest bardzo proste! Wystarczy wiedzieć, ile agar agaru dodać do galaretki! Podpowiadamy Ci, jak to zrobić.

Składniki na 1 l galaretki: 1 l soku owocowego, 150 g cukru, 10 g agar-agaru

Przygotowanie: Najpierw musisz zagotować sok z cukrem. Do gotującego się soku stopniowo wsypuj agar-agar, dobrze zamieszaj i ostudź. No i już, smacznego! :)

16 innych produktów w tej samej kategorii: