Baton malinowy liofilizowany Frupp bezglutenowy 10 g
(37,00 zł /100 g)
- batonik malinowy liofilizowany z 5 świeżych malin!
- bez dodatku cukru, tłuszczu i soli
- pyszna i zdrowa przekąska dla dzieci i dorosłych
- zawiera witaminy i minerały
- batonik bezglutenowy
InPost/Orlen Paczka (wysyłka od 7,99 zł)
Płatności ratalne i odroczone!
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Zdrowy baton malinowy - i jeszcze bezglutenowy!
FRUPP to pierwszy dostępny na rynku baton liofilizowany ze świeżych owoców, bez dodatku cukrów. Jest produkowany z wykorzystaniem liofilizacji – techniki bardzo bezpiecznej dla wartości odżywczych zawartych w owocach i warzywach. Jeden batonik zawiera aż 5 świeżych malin!
- Baton malinowy Frupp zawiera aż 36 g błonnika.
- Bez dodatku tłuszczu i soli!
- Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 30 kcal!
- Owocowe źródło antyoksydantów
- 1 baton = 43 g owoców
- Pyszna i zdrowa przekąska będąca alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy.
- Produkt bezglutenowy (PL-064-031).
Batonik z malin - zdrowych malin!
Maliny mają bardzo cenne właściwości zdrowotne,dlatego jedzenie batonika z malin - również dobrze wpłynie na Twoje zdrowie. Maliny są bogatym źródłem witamin C, K, B1 i B2, PP, karotenu, błonnika, związków mineralnych, dlatego jak najwięcej malin powinny spożywać osoby cierpiące na anemię. Witamina C, zawarta w malinach wzmacnia układ odpornościowy, sprawia, że lepiej przyswajamy żelazo. Jest również ważnym antyoksydantem. Maliny pomagają w oczyszczaniu organizmu z toksyn.
Bezglutenowy - baton dla osób z celiakią
Batonik malinowy Frupp, który jest odpowiedni dla osób z celiakią, ponieważ jest batonem bezglutenowym. Jest to doskonała opcja dla osób, które nie tolerują glutenu, pozwalając im cieszyć się smakiem pysznego batonika owocowego bez obaw o składniki, które mogą powodować problemy zdrowotne. Dzięki swojej bezglutenowej formule, batonik malinowy Frupp to nie tylko pyszna przekąska dla wszystkich, ale także specjalnie stworzona opcja dla osób z celiakią, zapewniająca możliwość delektowania się smakiem malin w formie batonika, niezależnie od nietolerancji glutenu.
Batonik malinowy Frupp Celiko - dodatkowe informacje
- Składniki: malina (32%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), inulina, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
- Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
- Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna – 1256 kJ/ 300 kcal; tłuszcz – 0,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g; węglowodany – 53 g, w tym cukry – 39 g; błonnik – 36 g; białko – 3,2 g; sól* – 0,02 g.
- 1 baton (10 g) stanowi jedną porcję. 1 baton to 30 kcal. * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal). ** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
- Zawiera naturalnie występujące cukry.
- Producent: Celiko, ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań, Polska.