

(15,19 zł /100 g)
BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!
a także odroczone i ratalne
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Ekologiczny ryż dziki charakteryzuje się zbożowym smakiem i orzechowym aromatem. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak. Wyśmienicie nadaje się do dań egzotycznych, dań mięsnych i rybnych, a także sałatek. Doskonale komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza.
Dziki ryż nazywamy jest też owsem wodnym. To roślina rosnąca w Ameryce Północnej. Kształtem przypomina biały ryż, ale jest od niego znacznie bardziej zdrowszy, ma też bardziej wyrazisty smak i ciemny kolor.
Ryż dziki musisz gotować znacznie dłużej niż biały. Wrzucasz go do wrzącej wody i gotujesz przez około 45 minut. Ten czas zrekompensuje na pewno smak i wygląd potraw z dzikim ryżem. A do jakich potraw ten rodzaj ryżu pasuje?
Dziki ryż ma świetny wygląda, wyśmienity smak, ale najbardziej słynie ze swoich cennych właściwości zdrowotnych. Jego regularne jedzenie może doładować Twój organizm w wiele cennych witamin i pierwiastków. Jakie właściwości ma dziki ryż?
każdy inny ryż!:) Dlaczego warto, żebyś wybrał, wybrała dziki ryż ekologiczny? Dlatego, że to ekoLOGICZNY wybór. Ryż dziki BIO jest w 100% naturalny, nie zawiera żadnych barwników, konserwantów. Pochodzi z upraw ekologicznych, gdzie nie stosuje się chemicznych oprysków ani sztucznych nawozów. Zbiory i przetworzenie ryżu dzikiego EKO odbywa się z wykorzystaniem naturalnych metod przyjaznych środowisku. Dzięki temu możesz cieszyć się pełnią jego wartości odżywczych!
Składniki: czarny ryż, 220 g tofu, 1 cukinia, 1 czerwona cebula, 8-10 pieczarek, 8-10 pomidorków koktajlowych, natka pietruszki, sól, pieprz, oliwa z oliwek
Przygotowanie: Ryż ugotować według wskazówek na opakowaniu. Tofu kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie, aż się przyrumieni z każdej strony. Następnie dodajmy warzywa. Cebulę, cukinię i pieczarki dorzucamy pokrojone na duże kawałki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy i podsmażamy aż się warzywa przyrumienią. Na koniec dodajemy pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Podajemy z ugotowanym dzikim ryżem i posypujemy natką pietruszki.