

(19,67 zł /100 g)
BEZPŁATNA DOSTAWA OD 250 zł!
a także odroczone i ratalne
Ochrona i bezpieczne zakupy do 10 000 zł
30 dni na zwrot produktów
Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielka ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje np. colę. Przyprawa Dary Natury nie zawiera chemii ani konserwantów.
Cynamon ma bardzo dużo walorów smakowych, ale ma też szereg właściwości, które korzystnie wpłyną na Twoje zdrowie. Jakie właściwości ma cynamon? Dlaczego warto dodawać go regularnie do potraw? Zobacz.
SKŁADNIKI: 350 g makaronu w kształcie bardzo grubych wstążek, 130 g masła, 2 aromatyczne jabłka, 250 g twarogu, 3 roztrzepane jajka, 2 łyżeczki mielonego cynamonu, 150 g cukru, 100 g suszonych żurawin, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Makaron ugotowałam do miękkości w osolonym wrzątku. Jabłka starłam na grubej tarce. Masło roztopiłam. Odcedzony makaron wymieszałam z masłem, owocami, twarogiem, żurawinami, jajkami, cynamonem, cukrem, sodą i szczyptą soli. Przełożyłam do żaroodpornego naczynia i piekłam przez ok. 60 minut w temp. 180 stopni. Kugiel ten smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno.